26/4/16

Μια χώρα που δεν μπορεί να προστατέψει τα σύνορα και τα μνημεία της, μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει; «Αποκεφάλισαν» το άγαλμα της Βορείου Ηπείρου στο κέντρο της Αθήνας

Στην οδό Τοσίτσα, δίπλα στο Πολυτεχνείο 

Θλίψη, οργή και αγανάκτηση από τους Βορειοηπειρώτες 

Βάνδαλοι κατέστρεψαν το άγαλμα της γυναίκας της Βορείου Ηπείρου στην οδό Τοσίτσα, δίπλα στο Πολυτεχνείο.
Ομάδα ανεγκέφαλων κατέστρεψε το άγαλμα που συμβόλιζε την αντίσταση της Β. Ηπείρου και αποτέλεσε έμπνευση για την Κικη Δημουλά ώστε να γράψει το «σημείο Αναγνωρίσεως».





Το άγαλμα, έργο του γλύπτη Κώστα Σεφερλή, δωρήθηκε στο Δήμο Αθηναίων το 1951. Τα επίσημα αποκαλυπτήρια έγιναν το 1953.

Αναπαριστά μία γυναίκα με δεμένα πίσω τα χέρια, η οποία ανασηκώνει το κεφάλι. Η κίνηση είναι έντονη και αποτυπώνει την αντίσταση της αλυσοδεμένης αλύτρωτης γης της Βορείου Ηπείρου.

4 σχόλια:

  1. θα πρέπει να γίνει κάτι επιτέλους, να κάνουμε κάτι! Αρκετά με τα σχόλια. Χρειάζονται πράξεις. Αλλιώς το τέλος είναι κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι αλβανοπαιδες που μαζικα συμμετεχουν στις ....δρασεις τον απανταχου αντιφα, μαλλον θα ξερουν.Απορω πως τοσα χρονια την << γλιτωσε >> αυτο το αγαλμα.Οσο για τον αν καηκε κανενος καρφι απο τους ελλαδιτες, αμφιβαλλω.
    Ηρθε ο καιρος να ξεχασουμε την Βορειο Ηπειρο ,πακετο με την Ελλαδα μας.Ο δρομος της αλβανιας για την ευρωπη , η επιχειρηματικη δραστηριοτητα μας εκει κλπ κλπ εργαλεια μας για λυση του Β.Ηπειρωτικου μαλλον δεν αποδιδουν.Δεν πιστευω οτι ειναι απλα ενας βανδαλισμος .... ειναι ενας σημειολογικος βανδαλισμος.Δεν ειναι ανεγκεφαλοι , απλα κανουν καλα τη δουλεια τους.Μαλλον εμεις εχουμε τον τιτλο του ανεγκεφαλου και δεν αφηνουμε κανεναν να μας παρει το τιτλο.Καλη ανασταση Ελληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοινη πρακτικη φανατικων μουσουλμάνων σε καθε στοιχειο πολιτισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φοβάμαι ότι το πιθανότερο είναι οι δράστες να μην είναι αλλοεθνείς. Υπάρχουν ένα σωρό μπουμπουκάκια ιδεολογίας αντίστοιχης του κυβερνώντος κόμματος που μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες πρακτικές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.