5/4/16

Το κλεφταρματολικό σύνδρομο

Η πολυαναμενόμενη συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη δεν απέδωσε όσα ο κ. Τσίπρας και οι σύντροφοί του ανέμεναν, αλλά ήταν αποκαλυπτική του εκφυλισμού των θεσμών, και μάλιστα της Δικαιοσύνης, και της εξάντλησης των αποθεμάτων της φαρέτρας του πρωθυπουργού στην πολιτική αντιπαράθεση. Έγινε απολύτως σαφές πως όλοι μάχονται για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, την οποία και σέβονται, αλλά με την πρώτη δυσκολία όλοι επιθυμούν και επιτυγχάνουν τον έλεγχό της. Για πολλούς δικαστικούς, παλαιούς και νεότερους, η παρουσία της προέδρου του Αρείου Πάγου στη θέση της αποτελεί αδιάψευστο τεκμήριο αυτής της αρχής. Η τραγωδία είναι ότι του υπουργείου Δικαιοσύνης προΐσταται ένας καθηγητής ο οποίος, πριν γίνει υπουργός, είχε δημιουργήσει καλές εντυπώσεις. Αλλά αρχή άνδρα δείκνυσι.


Η Βουλή και το θέμα που συζητήθηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η διαφθορά, ήταν προνομιακό πεδίο για τη νεοπαγή πολιτική εξουσία, αλλά φαίνεται πως πλέον ούτε το ιδεολογικό ούτε το πολιτικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης έχουν αποθέματα.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

1 σχόλιο:

  1. Περίμενα μήπως ο Κύριος Καλεντερίδης έγραφε κάποιο άρθρο, αλλα θα ζητήσω εντέλει να γράψει ένα άρθρο πάνω σε αυτά που συμβαίνουν με τις αποκαλύψεις συνομιλιών του ΔΝΤ.

    Καταρχάς, οφείλω να πω ότι ανησυχώ παρα πολύ για αυτό που έγινε γιατί φαίνεται πως η κυβέρνηση χρησιμοποίησε ουσιαστικά δουλειά της ΕΥΠ για να εξυπηρετήσει το προσωπικό συμφέρον των κυβερνώντων, για "εσωτειρκη" κατανάλωση δηλαδή και να προετοιμάσει κλίμα εκλογών.

    Στις συνομιλίες αυτές πράγματι ακούγεται πως το ΔΝΤ ετοίμαζε ένα σχέδιο που είχε να κάνει με απειλή της ΕΕ για χρεοκοπία της Ελλάδος ώστε να πιέσει για διαγραφή του χρέους. Αφενός όλο αυτό είναι μια πολύ σημαντική πληροφορία, αφετέρου η διαγραφή χρέους είναι εθνικός στόχος και τεράστιος στόχος αυτής της κυβέρνησης όπως έλεγαν οι ίδιοι και το ΔΝΤ φαίνεται να συμφωνεί. Επιπλέον, η κυρια Τασία που άνοιξε τα σύνορα αρνείται την εξέταση της ΕΥΠ!

    Τι γίνεται κύριοι? Καταρχάς, αν όντως η ΕΥΠ paakolouthei το ΔΝΤ καλώς το κάνει αλλα το πρόβλημα είναι για τους σκοπούς για τους οποιους χρησιμοποιούνται οι παρακολουθήσεις. Ενώ αν όντως ισχύουν οι παρακολουθήσεις τότε αυτή η ενέργεια έκαψε την ΕΥΠ!
    Αν κάποιος άλλος από την άλλη παρακολουθούσε το ΔΝΤ δεν έπρεπε η ΕΥΠ να το γνωρίζει και να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές?
    Αυτή η δημοσιοποίηση ποιον εξυπηρετεί εκτος από τον Κύριο Τσίπρα και το "παρεακι" του? Ήταν προς όφελος του εθνικού συμφέροντος η εναντίον του? Μήπως ουσιαστικά χάθηκαν πολύ χρήσιμες πληροφορίες και θα χαθούν και μελλοντικές όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις? Γιατί η κυρια Τασία αρνείται τον έλεγχο της ΕΥΠ? Είναι ο ρόλος τις ΕΥΠ να εξυπηρετεί τα κόμματα η το κράτος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.