21/4/16

ΗΠΑ: Ο Μπέρνι Σάντερς σπάει τους κανόνες του παιχνιδιού

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι Εβραίος θα είναι αυτός  που θα τερματίσει την εβραϊκή ηγεμονία εντός των ΗΠΑ..."
Israël Shamir, The Unz Review (USA)
Όποιος θέλει να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να ορκιστεί πίστη στο Ισραήλ, να δηλώσει πλήρη υποταγή στις απαιτήσεις του Ισραήλ. Πρέπει να βιαστεί να τρέξει στην AIPAC και να δηλώσει την αθάνατη αγάπη του για το εβραϊκό κράτος. Είναι μια αυταπόδεικτη αλήθεια, ο Monsieur de La Palisse ήταν ζωντανός ένα τέταρτο της ώρας πριν από το θάνατό του.

Μέχρι τη στιγμή που ο Μπέρνι Σάντερς πέταξε κάτω τη σκακιέρα και άλλαξε το παιχνίδι. Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν η τακτική του θα πετύχει και αν θα είναι ο επόμενος πρόεδρος. Ούτε ξέρουμε καν αν θα καταφέρει να πάρει το χρίσμα από τα σαγόνια της Κλίντον. Αλλά έχει ήδη κερδίσει μια μεγάλη νίκη, έριξε τον κεντρικό πυλώνα του καθεστώτος.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είναι ένας Εβραίος που θα τερματίσει την εβραϊκή ηγεμονία εντός των ΗΠΑ, όπως ο κομμουνιστής Γκορμπατσόφ τίναξε στον αέρα το κομμουνιστικό κόμμα στην ΕΣΣΔ. Υπάρχουν πολύ ισχυρά και αδιαπέραστα συστήματα κατά των εξωτερικών επιθέσεων· είναι η εσωτερική ώθηση που καταλήγει στο να σπάσει το κέλυφος του αυγού.

Ο Μπέρνι Σάντερς έχει κάνει ορισμένα αδιανόητα πράγματα στη σύντομη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. Αρνήθηκε να πάει στο συνέδριο της AIPΑC, όπου οι ισχυροί και οι υψηλά ισταμένοι όλων των αποχρώσεων υποτίθενται ότι πρέπει να γλείφουν την εβραϊκή μπότα. Ακόμη και ο Ντόναλντ Τραμπ δεν τόλμησε να κρατά απόσταση, αλλά ο Μπέρνι το έκανε. 

Προσέλαβε τη γενναία  Simone Zimmermann  ως συντονίστρια για τους Εβραίους ψηφοφόρους, το κορίτσι που είχε γράψει: «Άντε γαμ@@@... Bibi» και περιέγραψε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό ως άθλιο χειραγωγό. Εκείνον τον ίδιο τον Μπιμπή τον οποίον είχαν δεχτεί η Γερουσία και το Κογκρέσο με επευφημίες τέτοιες που δεν είχαμε δει από τις συνελεύσεις του ΚΚΣΕ, όταν ο Στάλιν έπαιρνε το λόγο. Βέβαια, ο Μπέρνι την απέλυσε, αλλά το κατόρθωμα είχε συμβεί.

Ο Μπέρνι Σάντερς έσπρωξε την Κλίντον στον τοίχο, και την ανάγκασε να επαναλάβει το εντελώς ξεπερασμένο σχήμα των «Αράβων τρομοκρατών» κατά του τόσου «θαρραλέου Ισραήλ», και χειρότερα ακόμη: αναγκάστηκε να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Ποτέ Αμερικανός πολιτικός αναγκάστηκε να δικαιολογηθεί για κατηγορία για το φιλο-ισραηλινό εφησυχασμό του. Δεν ήταν καν δυνατό να το σκέπτεται κανείς.

Κατά το ντιμπέιτ των Ρεπουμπλικανών, γίναμε μάρτυρες μιας «φυσιολογικής» σκηνής: ο Κρουζ κατηγόρησε τον Τραμπ ότι παραείναι μαλακός με το Ισραήλ, και ο Τραμπ υπεραμύνθηκε χωρίς πάθος. 
Στη Δημοκρατική μονομαχία, η Κλίντον βρέθηκε στη θέση του κατηγορουμένου, και δεν μπορούσε να καθαρίσει, γεγονός που αποτελεί μια τεράστια ανατροπή.

Το μεγαλύτερο επίτευγμα του Μπέρνι είναι το προσκύνημα στη Ρώμη, και η συνάντησή του την αυγή με τον Πάπα. Λίγο πριν από την κρίσιμη προκριματική στη Νέα Υόρκη, αντί να πάει στη Wall Street και να αγκαλιάσει έναν τραπεζίτη, αντί να τρέξει στο Μπρούκλιν (τη γενέτειρά του) για να αγκαλιάσει έναν ραβίνο, ο Σάντερς έφυγε από τη Νέα Υόρκη και έκανε το πιο αντι-εβραϊκό πράγμα που μπορεί να κάνει ένας Εβραίος· πήγε να γονατίσει ενώπιον του Βικάριου του Χριστού.

Παρά το περιβόητο πλουραλισμό του, και την περίφημη ανοχή του, το εβραϊκό κατεστημένο είναι τόσο αντιχριστιανικό και εχθρικό προς την Εκκλησία όσο ήταν κατά τον Μεσαίωνα. Το έμαθα με σκληρό τρόπο την πρώτη φορά που ανάφερα τον Χριστό, το 2002, με έναν κτύπο της καρδιάς, πέρασα από το καθεστώς του γενναίου δημοφιλούς Ισραηλινού σε εκείνο του Σουηδού νεοναζί (υπάρχουν εκατοντάδες σελίδες στα αρχεία της Βικιπαίδεια, γεμάτες με αυτό το είδος αντιρρήσεων). 

Οι εβραϊκές εφημερίδες δεν αναφέρουν την Εκκλησία παρά μόνο σε δύο περιπτώσεις: για να μιλήσουν για τους ιερείς παιδεραστές και για να απαιτήσουν περισσότερη μετάνοια από την εκκλησία. Μισούν τον Πάπα για περισσότερους λόγους από ό, τι θα μπορούσα να απαριθμήσω εδώ. Η ακρόαση του Σάντερς ήταν ένα πολύ τολμηρό βήμα προς τα εμπρός για να αμφισβητηθούν οι Εβραίοι και το φιλελεύθερο κατεστημένο.

Γιατί «και το φιλελεύθερο κατεστημένο»; Ας εφαρμόσουμε το ξυράφι του Occam στην παραπάνω φράση: "Οι Εβραίοι  είναι  το φιλελεύθερο κατεστημένο στη Ουάσινγκτον... οι Αμερικανοί Εβραίοι διαθέτουν μια πραγματική κοινωνικο-πολιτική εξουσία αυτή τη στιγμή στην αμερικανική ζωή», σύμφωνα με τα λόγια του  Philip Weiss. Και να που εδώ αυτό το φιλελεύθερο εβραϊκό κατεστημένο
υπονομεύεται από έναν δικό τους.

Στο Ισραήλ, ο άνθρωπος του δρόμου είναι φωναχτά εχθρικός προς τον Σάντερς. «Αυτός δεν είναι Εβραίος», είπαν στην ομάδα του Mondoweiss. Αλλά οι Εβραίοι των ΗΠΑ φαίνονται διαιρεμένοι μεταξύ της AIPAC και του Σάντερς.

Το ισραηλινό ζήτημα στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ δεν αφορά μόνο το Ισραήλ, είναι το σύμβολο της εβραϊκής κυριαρχίας. Χαϊδεύοντας το Ισραήλ προς την κατεύθυνση της τρίχας, οι Αμερικανοί πολιτικοί αναγνωρίζουν αυτή τη κυριαρχία. Και αυτό αντανακλάται στη στάση τους απέναντι στις τράπεζες, οι οποίες είναι όσο εβραϊκές όσο οι συναγωγές, ή ακόμη περισσότερο, και στην ελευθερία του εμπορίου, η οποία ευνοεί τους Εβραίους.

Ο Σάντερς επαναστάτησε εναντίον αυτών των κλασσικών εβραϊκών συμπεριφορών· κάλεσε να τα σπάσει με τις τράπεζες, και μίλησε ενάντια στις συμφωνίες «ελεύθερου εμπορίου» που καταστρέφουν τη αμερικανική βιομηχανία, καταστρέφουν τους Αμερικανούς εργαζόμενους και εκκολάπτουν ακόμη περισσότερους χαρούμενους δισεκατομμυριούχους kosher. Αυτό είναι χειρότερο από το να μην είσαι « αρκετά ενεργός στην υποστήριξη του Ισραήλ», είναι μια πρόδηλη δυσπιστία της εβραϊκής παράδοσης, που δίνει τη προτεραιότητα στη χρηματοπίστωση.

Υπήρχαν πολλοί νέοι Εβραίοι, σαν τον Σάντερς το 1968· αλλά συχνά άλλαξαν ρούχα. Μήπως έγινε κατά την απεργία των σχολείων της Νέας Υόρκης, όπως μου είπε ο Τσόμσκι, όταν οι Εβραίοι διαπίστωσαν ότι η ισότητα δεν ήταν προς το συμφέρον τους; Μήπως αγοράστηκαν και διαφθάρηκαν; Ή παρασύρθηκαν από το Σιωνισμό; Τέλος πάντων, είναι υπέροχο να βλέπουμε ότι ένας άνθρωπος, ο Μπέρνι Σάντερς, κατάφερε να κρατήσει φλεγόμενο το φανό και το μετέφερε στο άκρο του χεριού μέχρι σήμερα, για να ανάψει αυτή τη μεγάλη νέα γενιά των Αμερικανών της χιλιετίας.

Δεν γνωρίζουμε αν θα νικήσει, αλλά έχει ήδη αποδείξει ότι μπορούμε να αμφισβητήσουμε το φιλελεύθερο εβραϊκό κατεστημένο, και να επιβιώσουμε αρκετό καιρό για να το πούμε! Άλλοι θα έρθουν μετά από αυτόν, και η εβραϊκή κυριαρχία θα ηττηθεί, γιατί έφερε πάρα πολύ δυστυχία στους Αμερικανούς και τον υπόλοιπο κόσμο. Περιττό να πούμε, ότι θα απελευθερωθούν και όλοι οι Εβραίοι, γεγονός που θα τους επιτρέψει να ξαναβρεθεί η αρμονική συμφωνία με το υπόλοιπο των συμπατριωτών τους.

Επικοινωνία με τον Israël Shamir : israel.shamir@gmail.com
Η αρχική έκδοση εμφανίστηκε στο   The Unz Review.
Μετάφραση αγγλικά-γαλλικά: Maria Poumier
Μετάφραση γαλλικά-ελληνικά: Κριστιάν Ακκυριά, 21.4.201614 σχόλια:

 1. Στο άρθρο αυτό προσήκει ένας χαρακτηρισμός που δεν περιλαμβάνεται στις παραπάνω τρεις επιλογές που δίνει το site.
  Δεν είναι απλά συναρπαστικό, είναι κυριολεκτικά συγκλονιστικό.
  Για μιάν ακόμη φορά δίκαιος έπαινος και ειλικρινείς ευχαριστίες στον Κριστιάν 'Ακκυριά (αλλά και το λοιπό επιτελείο τού infognomonpolitics που μάς δίνουν τέτοια πληροφόρηση και ενημέρωση).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. το επιτελείο υποδηλώνει πολλούς, με ρόλους και κάθετη οργάνωση, εδώ για τρεις ανθρώπους μιλάμε

   Διαγραφή
  2. Καλως, εν τάξει.
   Στην δημοσίευση τού παραπάνω άρθρο "πρωταγωνιστής" είναι προφανώς ο Κριστιάν 'Ακκυριά και μάλλον θα αρκούσε να μείνουμε μόνο στο δικό του όνομα. Αλλά καθώς έγραφα το παραπάνω σχόλιο, κάπως μού φάνηκε σωστότερο να επεκτείνω τον έπαινο και τις ευχαριστίες σε όλο το staff τού site. Ελπίζω ότι με τον τρόπο αυτό δεν αδικώ κάποιον ή κάποιους. Άλλωστε είναι δεδομένη και η ανιδιοτέλεια και η σεμνότητα όλων τους.

   Διαγραφή
 2. Επειδή το κόμμα των Δημοκρατικών επί Κλίντον κατάντησε σε κάτι πολύ χειρότερο από το ΠΑΣΟΚ του Κουτσόγιωργα (δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε, κλαδικές, διώξεις, διαφθορά κτλ), είναι απολύτως αδύνατο να αφήσουν τον Σάντερς να πάρει το χρίσμα.

  Όμως η πολιτική ζημιά με τά όσα έχει πεί και έχει κάνει εναντίον της μαφίας Κλίντον είναι τεράστια, δεν θεωρείται καθόλου αυτονόητο ότι οι υποστηρικτές του θα ψηφίσουν την Killary.

  Αυτές οι εκλογές έχουν όντως ενδιαφέρον, αν δούμε για παράδειγμα ότι Τράμπ και Σάντερς συμφωνούν ότι το ΝΑΤΟ είναι αναχρονισμός και πρέπει να διαλυθεί γιατί κοστίζει πολύ στις ΗΠΑ !!.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλα ολα αυτα,αλλα οπως ο κομμουνισμος φτιαχτηκε απο εβραιους για να ειναι το αντιπαλο δεος στον καπιταλισμο,ο σοσιαλισμος της αγελης που εκπροσωπει ο Σαντερς ειναι απλα η αλλη οψη του ''φιλελευθερου'' νομισματος του διεθνους σιωνισμου.
  Πριν μπει η φωτια σπιτι μας,αναβουμε τη φωτια εμεις και προσπαθουμε να την κατευθυνουμε εκει που θελουμε με λιγα λογια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η εκλογη της Killary ειναι εξασφαλισμενη......Αλλοιμονο αν αποφασιζαν οι λαοι....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εντυπωσιακό το άρθρο, όμως είμαι επιφυλακτικός, το πονηρό και πανέξυπνο αυτό γένος, θα το είχε σε τίποτε να σκηνοθετήσει μια τέτοια παράσταση;

  Οι Εβραίοι ξέρετε πότε θα απελευθερωθούν; όταν λάβουν (σύντομα) χώρα οι σχετικές προφητείες του αποστόλου Παύλου και του Ευαγγελιστή Ιωάννη (στην αποκάλυψη), ότι θα μετανοήσουν και θα ασπαστούν το Ευαγγέλιο. (Αν αμφιβάλετε μπορώ να σας παραθέσω τα σχετικά αποσπάσματα)

  Όχι βέβαια όλοι, αφού είναι κοινός τόπος για τους Πατέρες της Εκκλησίας ότι ο Αντίχριστος θα είναι ομοεθνής τους (από τη φυλή Δαν).

  Τα σέβη μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ἤ 5 ἤ 7 ....
  Στήν ἱστορία τῶν πολιτικῶν ἡγεσιῶν, στήν διοίκηση τῶν ἐταιρειῶν καί στήν συλλογική διοίκηση συνασπισμένων ἐν γένει (...), ἀποκλείονται τά ζυγά νούμερα, οἱ 3 εἶναι λίγοι (καμία τρόϊκα δέν διήρκεσε πολύ, διότι ἕνας ἀκολούθησε τόν ἰσχυρότερο καί ὁ δεύτερος τελικά ἔχασε τό παιχνίδι ἐξουσίας), ἐνῶ οἱ 9 εἶναι πολλοί (διαιροῦνται εὔκολα σέ 5-4, καί προξενεῖται συνέχεια διαμάχη καί πίεση γιά ἀλλαγή θέσεων σέ ἕναν ἀπό τούς 5, χωρίς βεβαία τήν ἔκβαση, ὁ δέ κανόνας τῆς πλειοψηφίας τῶν 2/3 δίνει σταθερόττηα, ἀλλά καθιστᾶ τό ὄργανο δυσκίνητο).
  Ἄρα, ἤ 5 ἤ 7 ἄνθρωποι εἶναι στήν πραγματικότητα τό λεγόμενο "ἑβραϊκό κατεστημένο" πού λαμβάνει ἀποφάσεις.
  Οἱ λοιποί ἁπλῶς ἀκολουθοῦν, ἄν καί τοὐλάχιστον οἱ μισοί τους δέν γνωρίζουν ποιούς καί τί.
  Ὁ Μπέρνυ Σάντερς δέν μοιάζει νά εἶναι ἀπό αὐτούς πού "ἁπλῶς ἀκολουθοῦν". Αὐτό ὅμως δέν σημαίνει ἀναγκαστικά καί ὅτι ἡγεῖται μόνος του. Ἡ είλικρίνειά του καί ἡ ἀνεξαρτησία του, θά φανοῦν ἀπό τήν στάση του ἰδίως ὡς πρός τούς χριστιανούς τῆς Μέσης Ἀνατολῆς, πού διώκονται καί σφάζονται ἀπό τούς ἰσλαμιστές - μέ συνενοχή μέρους τῶν ΗΠΑ (βλ. Τουρκία, Σαουδική Ἀραβία καί Κατάρ), καί μέ ἔμμεση ἐμπλοκή, κατά τοῦ Ἄσαντ, τοῦ Ἰσραήλ - ὄχι ἀπό τό προσκύνημα στόν πάπα καί δή τόν σημερινό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ακόμη και αν έναντι αυτού προκριθεί η "Killary Clinton" είναι γεγονός ότι ήδη ο Bernie Sanders άλλαξε οριστικά και ριζικά την πολιτική πραγματικότητα των Η.Π.Α..
  Ύστερα από την απρόσμενα καινοφανή για τα έως τώρα δεδομένα τής αμερικανικής πολιτικής μέχρι στιγμής προεκλογική εκστρατεία του, καθένας πλέον στις Η.Π.Α.. θα γνωρίζει (ή τουλάχιστον θα μπορεί να το μάθει ως ιστορικό datum) ότι τα κακώς κείμενα τής χώρας τους, που θεωρούνται χρόνια τώρα αυτονόητα και ακλόνητα, μπορούν να ανατραπούν. Διότι ένας σοβαρός πολιτικός με μακρόχρονη εμπειρία και υψηλό κύρος, αποκάλυψε νέες δυνατότητες πολιτικών προτάσεων και επιλογών και επιχειρηματολογώντας με αξιώσεις, αμφισβήτησε με σοβαρότητα και ισχυρά επιχειρήματα παγιωμένες αρνητικές καταστάσεις, αναδεικνυόμενος τελικά σε διεκδικητή τού χρίσματος των Δημοκρατικών τουλάχιστον ισάξιο και με πιθανότητες σχεδόν ίσες με την εκπρόσωπο τού κατ' εξοχήν παλαιού και αρτηριοσκληρωτικού πολιτικο-οικονομικού κατεστημένου των Η.Π.Α.
  Και ενώ στην αρχή τα ισχυρά κατεστημένα οικονομικά κυκλώματα παρουσίασαν τον Bernie Sanders ως έναν περίπου αφελή Δον Κιχώτη που θα έμενε απλά ως η ανάμνηση ενός γραφικού αουτσάϊντερ τής προκριματικής εκλογικής φάσεως για την ανάδειξη Προέδρου, ο κόσμος άκουσε τον "αφελή οραματιστή" και ο Sanders έχει φθάσει να διεκδικεί το χρίσμα στα ίσα πλέον με την Κλίντον, μολονότι την στηρίζει κάθε πολιτικός και οικονομικός θεσμικός φορέας των Η.Π.Α. περιλαμβανομένου και τού Χόλλυγουντ .
  Και είναι πάρα πολύ σπουδαίο ότι αυτή η επιτυχημένη και τεκμηριωμένη ανάδειξη των αδυναμιών και των τρωτών σημείων τού σκληρού πολιτικο-οικονομικού κατεστημένου των Η.Π.Α. από τον Bernie Sanders δίνει πλέον μιαν νέα εικόνα και σε όλον τον κόσμο. Οι ζηλωτές τού τάχατες "american dream" γνωρίζουν πλέον ότι ο "Βασιλιάς" τους είναι γυμνός, άσχημος, άρρωστος αλλά και επικίνδυνος .
  Κάπως έτσι λοιπόν επαναλαμβάνω και εγώ το (κάπως αγγλίζον) ακροτελεύτιο σχόλιο τού παραπάνω άρθρου :
  «…… είναι υπέροχο να βλέπουμε ότι ένας άνθρωπος, ο Μπέρνι Σάντερς, κατάφερε να κρατήσει φλεγόμενο το φανό και το μετέφερε στο άκρο του χεριού μέχρι σήμερα, για να ανάψει αυτή τη μεγάλη νέα γενιά των Αμερικανών της χιλιετίας…» .
  Και αυτό παρά τις λογικές και εύλογες επιφυλάξεις πολλών για το πόσο συνεπής μπορεί να αποδειχθεί μέχρι τέλους.
  Εμείς απλά ευχόμαστε και ελπίζουμε για το καλύτερο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ότι δεν έχει αλλάξει ο άνθρωπος στα νιάτα του, δεν μπορεί να το κάνει στα γεράματα.
  Και αν π.χ. κάποιος νεαρός Εβραίος συμφωνεί με τα ανωτέρω, τον καταγράφουν και τον φροντίζουν κατάλληλα. Μακριά από κακοτοπιές. Και να θυμάστε, οι Εβραίοι παίζουν πάντοτε ομαδικό παιχνίδι.
  Το πρόβλημα των Ελλήνων είναι το παιχνίδι που παίζεται στην Ελλάδα. Εδώ έχουμε χάσει τη μπάλα και θέλουμε να παίξουμε και στο γήπεδο των Η.Π.Α.. Ας προσγειωθούμε στην πραγματικότητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. http://www.analystsforchange.org/2016/03/bernie-sanders-greek.html
  Bernie the Greek

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αθήνα, 20 Απριλίου 2016
  Εκδήλωση προς τιμήν των Ελλήνων Εβραίων Βουλευτών θυμάτων του Ολοκαυτώματος
  Τα αποκαλυπτήρια στήλης με τα ονόματα των Ελλήνων Εβραίων βουλευτών θυμάτων του Ολοκαυτώματος έκανε σήμερα στο περιστύλιο του κοινοβουλίου ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης στα πλαίσια εκδηλώσεων μνήμης και τιμής των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στη Βουλή των Ελλήνων.
  Πριν από τα αποκαλυπτήρια, στο χαιρετισμό του, ο κ. Ν. Βούτσης τόνισε:
  «Κύριε Πρόεδρε των απογόνων των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος,
  Κυρία Επιτετραμμένη της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα,
  Κύριε Πρόεδρε του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου,
  Κύριε Πρόεδρε του Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης,
  Κύριε Πρόεδρε του Εβραϊκού Μουσείου,
  Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι Βουλευτές απ’ όλα τα κόμματα της Βουλής πλην της Χρυσής Αυγής,
  Εβδομήντα πέντε χρόνια είναι αρκετά έως πάρα πολλά για να δημιουργούν ενοχές σε όλους και σε όλες εμάς από τις πτέρυγες της Βουλής που είμαστε παρόντες και παρούσες. Γιατί εβδομήντα πέντε χρόνια είναι μια πολύ μεγάλη ιστορική παρένθεση, που θα έπρεπε να είχε καλυφθεί πολύ πιο έγκαιρα μέσα από την αυτονόητη τιμή που έπρεπε να είχε αποδοθεί στους συναδέλφους μας οι οποίοι υπήρξαν θύματα της ναζιστικής θηριωδίας.
  Άρα, βλέποντας το μέλλον και ανατρέχοντας στο παρελθόν, θα πρέπει σήμερα τουλάχιστον να κάνουμε μια τομή για μια άλλη ιστορική ματιά, ενατένισης για το τι συνέβη στη χώρα και για το τι δεν πρέπει να ξανασυμβεί και στον τόπο μας και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
  http://www.parliament.gr/Enimerosi/Grafeio-Typou/Deltia-Typou/?press=668a7ede-37bc-4b1d-a957-a5ee0149baf7

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.