17/5/16

Με τη διαδικασία του επείγοντος το νομοσχέδιο «σκούπα» - Την Κυριακή ψηφίζονται μέτρα και «κόφτης»

Με τη διαδικασία του επείγοντος το νομοσχέδιο «σκούπα» - Την Κυριακή ψηφίζονται μέτρα και «κόφτης»
Με τη διαδικασία του επείγοντος, και μετά από τέσσερις συνεδριάσεις, δύο στις αρμόδιες Επιτροπές και άλλες δύο στην Ολομέλεια της Βουλής, αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Κυριακή 22 Μαΐου, το πολυνομοσχέδιο με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Όπως αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου στις αρμόδιες Επιτροπές θα ξεκινήσει την ερχόμενη Πέμπτη, 19 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή.
Αμέσως την επόμενη μέρα, Σάββατο 21 Μαΐου, θα αρχίσει η συζήτηση του στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου η οποία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με τη ψήφιση του.

Σήμερα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ενημερωθεί από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.

Χθες σε κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα τέθηκαν επί τάπητος όλες οι λεπτομέρειες του πολυνομοσχεδίου και δόθηκαν οι τελευταίες κατευθύνσεις προς το οικονομικό επιτελείο. Σύμφωνα με πληροφορίες στην κυβέρνηση δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία ως προς το θέμα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου καθώς θεωρούν πως και οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα δώσουν συντεταγμένα θετική ψήφο.

Ζητούμενο παραμένει το θέμα της ρύθμισης του χρέους και το αν θα συμμετάσχει ή όχι το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι με την καταβολή της δόσης θα ενισχυθεί η έμμεση ρευστότητα στην ελληνική οικονομία, εξέλιξη που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να ξεδιπλώσει τις πρωτοβουλίες της στα υπόλοιπα πεδία της πολιτικής, που κυρίως σχετίζονται με την καθημερινότητα του πολίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες έως αργά χθες το βράδυ οι θεσμοί δεν είχαν απαντήσει στην Αθήνα επί της τελικής της πρότασης, ωστόσο στο Μαξίμου επικρατούσε αισιοδοξία πως η πρόταση αυτή θα ικανοποιεί τους δανειστές.

Από την κυβέρνηση ανέφεραν υπογράμμιζαν χθες, ότι σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του νέου μηχανισμού θα έχει η Eurostat. Όπως σημείωναν η ενεργοποίηση του μηχανισμού αφορά μόνο δημοσιονομικούς στόχους που έχουν συμφωνηθεί με τους θεσμούς και θα βασίζεται αποκλειστικά στα στοιχεία της Eurostat και όχι σε μελλοντικές εκτιμήσεις. Όταν η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία τον Απρίλιο κάθε χρόνου θα ανακοινώνει τα αποτελέσματα του προηγούμενου έτους, θα διαπιστώνεται εάν υπάρχει απόκλιση και τι μεγέθους. Εφόσον προκύπτουν αποκλίσεις, θα εκδίδεται Προεδρικό Διάταγμα και θα ενεργοποιούνται αυτόματα οι περικοπές που θα διορθώνουν το δημοσιονομικό κενό.

 http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=114008025

2 σχόλια:

  1. Γίνεται κατάχρησις τοῦ "ἐπείγοντος" γιά πολλοστή φορά, χωρίς πραγματικό λόγο ἐπείγοντος.
    Τά μέτρα αὐτά παρουσιάζονται ἐδῶ καί καιρό στά ΜΜΕ, ὡς πιθανά.
    Συζητοῦνται ἐπί μῆνες μέ τούς ἀντισυνταγματικούς "θεσμούς" τῶν δανειστῶν ὡς ἀναγκαῖα καί δύσκολα ὡς πρός τά νά "ἐγκριθοῦν" ἀπό τήν Βουλή καί ἰδίως ὡς πρός τό νά ἐφαρμοσθοῦν.
    Σχολιάζονται ἐπί μῆνες σχεδον ἀπό ὅλους, ἀπό ἄλλους ὡς δύσκολα καί ἀπό ἄλλους ὡς ἀπαράδεκτα καί ἄθλια.
    Καί πάλι ἀνέκυψε πρόβλημα ἐπείγοντος;
    Κανένα ἐπεῖγον δέν ὑπάρχει. Ἡ Βουλή πρέπει νά ἀναλάβῃ τίς εὐθῦνες της, ἀκόμη καί τίς τυπικές. Δέν ἔχει δικαίωμα νά ψηφίζῃ πλέον μή ἐπείγοντα μέτρα ὡς ἐπέιγοντα.
    _ Ἡ θεωρία τῶν ἔκτακτων περιστάσεων,θεσμός τοῦ διοικητικοῦ δικαίου καί ὄχι τοῦ Συνταγματικοῦ δικαίου (ἐκτός τῆς καταστάσεως πολέμου ἤ ἐξωτερικῶν κινδύνων τοῦ ἄρθρου 48 τῦ Συντάγματος, ἀλλά γιά ἕνα 6μηνο μόνον, παρατάσιμο γιά ἄλλλο τόσο, μόνον ἄν ο πόλεμος συνεχίζεται...), ἡ θεωρία λοιπόν τῶν ἐκτάκτνω περιστάσεων, ἀφοῦ ἐφαρμόσθηκε γιά τήν λήψη καταστροφικῶν μέτρων σέ βάρος τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ χωρίς ρεαλιστικό σχέδιο ἐξόδου ἀπό τήν κρίση , τοῦτο δέ, ἐναντίον τοῦ ἰσχύοντος Συνταγματικοῦ Δικαίου, ἐπί 5,5 χρόνια, ἔχει πλἐον ἀποθάνει.
    Ἤ θά πεθάνῃ ἡ θέσπιση ἀπό τήν Βουλή ἤ τόν Πρόεδρο τῆς Δημοκρατίας ἐκτάκτων μέτρων τάχα ἐπειγόντων, ἤ θά πεθάνῃ ὁ Ἑλληνικός λαός. Γιατί; Γιά ἕνα δημόσιο χρέος κατασκευασμένο μέ ἐπιβαλλόμενες στήν Βουλή ληστρικές οἰκονομικές πρακτικές μιᾶς διεθνοῦς χρηματοπιστωτικῆς μαφίας (βλ. μεθόδευση καταρρακώσεως τῶν τιμῶν τῶν μετοχῶν τῶν Τραπεζῶν προκειμένου νά πουληθοῦν σέ προ-ἐπιλαγμένους νέους ἰδιοκτῆτες, προδήλως ταυτιζόμενους οὐισαστικά μέ τούς δανειστές!), καί χρέος ἀνύπαρκτο κατά 90%.
    Ἐπεῖγον, δέν εἶναι ὅ,τι ἐξυπηρετεῖ τήν ἐν λόγῳ μαφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ολα συμφωνεί η μεγαλύτερη πλειοψηφία της βουλής.θα τα εφαρμόσει ακριβώς το ίδιο .θα τα ψήφιζε ακριβώς το ίδιο.ειναι ακριβώς ίδιοι.Ο,τι και να ψηφίσετε εκ των παρισταμένων στη Βουλή θα βγει κόφτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.