17/5/16

Η δέσμευση, ο Δώρος και «οι αιτίες των όποιων προβλημάτων»

Πόλεμος ανακοινώσεων ΕΔΕΚ και Συμμαχίας
Λευκωσία: Διασταύρωσαν τα ξίφη τους ΕΔΕΚ και Συμμαχία με φόντο παλαιότερες συζητήσεις των δυο πλευρών. Το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών εξαπέλυσε επίθεση κατά του Γιώργου Λιλλήκα με αφορμή πρωινές δηλώσεις του προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών σε τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ.   Σύμφωνα με την ΕΔΕΚ «δεν φτάνει που ο κ. Λιλλήκας αθέτησε υποσχέσεις που είχε δώσει στο παρελθόν και τον καθιστούν πολιτικά αναξιόπιστο, δημιουργεί πρόσθετες δυσχέρειες και αχρείαστες αντιπαραθέσεις, προσπαθώντας αναληθώς να στηρίξει ότι η ίδρυση του κόμματός του είχε τη συγκατάθεση του Δώρου Θεοδώρου, ιστορικού στελέχους της ΕΔΕΚ, κάτι το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Περαιτέρω η ΕΔΕΚ αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως «πέραν από τις οποιεσδήποτε εκλογικές προσπάθειες των διαφόρων σχηματισμών και κομμάτων, δεν δικαιολογούμαστε να έχουμε διαζύγιο και με την πολιτική ηθική και την αλήθεια που πρέπει να χαρακτηρίζει τις ενέργειές μας».   Απαντώντας η Συμμαχία κάλεσε την ηγεσία της ΕΔΕΚ να «σχολιάζει πράγματα που ουδέποτε είπε ο κ. Λιλλήκας» και την κάλεσε να παρακολουθήσει ολόκληρη τη δήλωση πριν να κάνει σχόλια. Η Συμμαχία υποστηρίζει πως «η ηγεσία της ΕΔΕΚ προσπαθεί να κτίσει σκηνικό αντιπαράθεσης για να συσπειρώσει», όμως «δεν της φταίει ούτε ο κ. Ομήρου, ούτε ο κ. Νικολαΐδης, ούτε ο κ. Βαρνάβα, ούτε ο κ. Λιλλήκας. Ας αναζητήσει αλλού η ηγεσία της ΕΔΕΚ τις αιτίες των όποιων προβλημάτων της».   Πηγή: Ο Φιλελεύθερος - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/313436/polemos-anakoinoseon-edek-kai-symmachias#sthash.vqZrShfp.dpuf

3 σχόλια:

  1. Είναι κρίμα και ολέθριο να "τρώγονται" μεταξύ τους οι δύο ως φαίνεται υγιείς πολιτικές δυνάμεις της Ελληνικής Κύπρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να πουμε και του στραβού το δίκιο, ο Λιλλικας ας αναζητήσει να κλέψει ψηφαλάκια απο αλλού. Υπάρχει ενα 90% να πάει να διεκδικήσει. Αυτη την στιγμή η ΕΔΕΚ εχει την πιο ορθή θέση στο Κυπριακό. Δεν φτάνει που τρώει όλη την προπαγάνδα των ΑΚΕΛ-αγγλικο κομμα κυπρου και του ΔΗΣΥ-Ανανικο κομμα Κυπρου Είναι κρίμα να πάιζονται μικρο-παιχνιδάκια για να κερδίσει απο αυτον τον χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τίποτα το ιδιαίτερο δεν μας λέει η Συμμαχία Πολιτών αλλά ούτε και η ΕΔΕΚ η οποία δεν έχει καμία πρόταση ουσαστιακά περάν του ότι ορθώς αντιτίθεται στην ΔΔΟ.

    Ας γνωρίσει και ο κόσμος τον αγωνιστή Λουκά Σταύρου, ανεξάρτητο υποψήφιο βουλευτή Λεμεσού ο οποίος κατά την άποψη μου καταθέτει την πιο σοβαρή πρόταση ανασύγκροτησης της Κύπρου και διεκδίκησης των κατεχομένων.

    Δυστυχώς το σύστημα δεν τον προβάλλει καθώς όχι μόνο δεν ανήκει σε κάποιο από τα κόμματα που παρασιτούν εις βάρος της Κύπρου τόσα χρόνια αλλά τολμά να καταθέσει προτάσεις που διαλύουν το υφιστάμενο κομματοκρατικό σύστημα και θέτουν τα θεμέλια για σύγκρουση με κατακτητές και τουρκοπροσκυνημένους.

    Συνέντευξη του Λουκά Σταύρου ΕΔΩ

    Οι θέσεις του Λουκά Σταύρου ΕΔΩ

    Η μοναδική τηλεοπτική του παρουσία για τις Βουλευτικές του 2016 ΕΔΩ

    Βιογραφικό σημείωμα του Λουκά Σταύρου ΕΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.