8/5/16

"Ουδείς Τσακαλώτος υπηρέτησε μειωμένη θητεία"


[εφημερίδα Βήμα:] Ήταν να πάει φαντάρος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπως μου εξιστορούν ως ανέκδοτο τα στρατιωτικά παθήματα του υπουργού Οικονομικών. Μια κοινότητα της Οξφόρδης (όπου σπούδαζε) έστειλε σχετική επιστολή η οποία έφθασε στον στρατηγό Τσακαλώτο, θείο του μελλοντικού υπουργού. Ζητούσε μειωμένη θητεία, ένα εξάμηνο δηλαδή, επειδή σπούδαζε και κυρίως επειδή δεν γνώριζε καλά Ελληνικά.
Ο στρατηγός Τσακαλώτος, νικητής του εμφυλίου πολέμου, μόλις έλαβε την επιστολή εξεμάνη και έστειλε στον ανιψιό του ένα λακωνικό γράμμα, στο οποίο έγραφε τα παρακάτω:
"Ουδείς Τσακαλώτος υπηρέτησε μειωμένη θητεία". Οπότε τι να κάνει ο Ευκλείδης; Αποδέχθηκε θέλοντας και μη την υπόδειξη - εντολή του στρατηγού και εκπλήρωσε στο ακέραιο τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Δηλαδή 24 μήνες.

2 σχόλια:

  1. Τι θέλει να πει ο ποιητής-βηματοδότης ? Πολύ άσχετο για να μην εξυπηρετεί κάποιο στόχο του εν διαμάχη με την κυβέρνηση Βηματοδότου.Τους λέγει δηλαδή των κυβερνητικών προσέχετε διότι ότι ψάχνει το παρελθόν τους ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ως πληροφορία περί των δημοσιευομένων χρήσιμο .
    Ως προς την ουσία του δε το δημοσίευμα τού ΒΗΜΑτοδότη είναι ανόητο παραμύθι δυσπροσδιόριστης σκοπιμότητας.
    Έχουμε και λέμε:Θρασύβουλος Τσακαλώτος γεννήθηκε 1897 απεβίωσε: 1989, σε ηλικία 92 ετών .
    Ευκλείδης Τσακαλώτος : Γεννήθηκε 1960, στο Ρόττερνταμ.
    Σπούδασε στην Αγγλία και επομένως εάν επρόκειτο να στρατευθεί (διότι είναι προφανώς Ολλανδός υπήκοος και επομένως κατ’ αρχήν απαλλάσσεται), αυτό θα συνέβαινε περίπου το 1980 και εφ’ εξής.
    Το 1980 ο Στρατηγός Τσακαλώτος ήταν ήδη 83 (ογδόντα τριών) ετών !
    Ήδη δε κατά την πρώτη οκταετία τού Κων/νου Καραμανλή περί το 1960 είχε αποστρατευθεί και χρησιμοποιήθηκε ως πρέσβης στο Βελιγράδι.
    Για όποιον δεν κατάλαβε, κατά την δεκαετία τού 1980 δεν είχε πλέον ο άνθρωπος καμμιάν ιδιότητα που θα δικαιολογούσε να τού απευθύνουν επιστολή και να ζητούν τάχατες μειωμένη θητεία για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.
    Γιατί ν' ασχολούμαστε άλλωστε με τα κατά την δεκαετία τού 1980 στρατιωτικά και μη κατορθώματα ή όχι των Τσακαλώτων; είτε τού Θρασύβουλου είτε τού Ευκλείδη;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.