7/5/16

Νέος Aμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα ο Τζέφρεϋ Πύατ

Ενας έμπειρος αλλά και σκληρός διπλωμάτης επελέγη από το Στέητ Ντηπάρτμεντ ως ο επόμενος Aμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα. Πρόκειται γιά τον Τζέφρεϋ Πύατ ο οποίος είναι σήμερα πρέσβης στην Ουκρανία.

Ο κ. Πύατ έγινε ευρύτερα γνωστός λόγω της συνομιλίας που είχε με την υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές υποθέσεις των ΗΠΑ κ. Βικτόρια Νούλαντ κατά την διάρκεια της κρίσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας τον Ιανουάριο του 2014. Η συνομιλία είχε υποκλαπεί και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Ο κ. Πύατ είναι διπλωμάτης καριέρας και διατηρεί στενές σχέσεις με την κ. Νούλαντ η οποία έχει εδώ και καιρό την ευθύνη της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής γιά την Ανατολική Μεσόγειο. Η Ουάσιγκτον έχει ήδη στείλει τα σχετικά έγγραφα στην ελληνική κυβέρνηση και ζητά την συμφωνία της προκειμένου να έλθει στην Αθήνα ο κ. Πύατ.

http://www.kathimerini.gr/858776/article/epikairothta/politikh/neos-amerikanos-presveyths-sthn-ellada-o-tzefreu-pyat

13 σχόλια:

  1. Eιδικότης του η εκπροσώπηση της Αμερικής σε χώρες που βρίσκονται στα τελευταία τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια άλλη εκδοχή αυτής της αποστολής ενός «εξειδικευμένου διπλωμάτη (sic!)», ίσως του τύπου του αλήστου μνήμης Τόμας Μίλλερ (που υπήρξε σταθμάρχης της CIA στην Ελλάδα, μετά Επιτετραμμένος της Αμερικανικής Πρεσβείας και αργότερα Πρέσβυς των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ο οποίος όμως συνδέεται οργανικά με την Βικτόρια Νούλαντ ανήκουσα στην αποκαλούμενη «συντηρητική» ομάδα των αμερικανών διπλωματών, υπεύθυνη για χώρες στις οποίες υπάρχουν σημαντικά συμφέροντα για τις ΗΠΑ.

    Άρα, να περιμένουμε εξελίξεις, ίσως ακόμη πλέον δυσάρεστες για την χώρα μας!

    Φιλικά ο μη ειδικός

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα οι νεοταξίτες της Ουάσιγκτον που διαλύουν εδώ και 8 χρόνια την χώρα, ποιόν θα στέλνανε για πρέσβυ ;

    Κανένα του Κατηχητικού ;

    Συμφωνώ ότι η παρουσία ενός καθάρματος αυτού του τύπου μυρίζει μπαρούτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό μην το πεις στον Γεώργιο Παπαδόπουλο που αφήνει σχόλια εδώ συχνά. Δεν φταίνε λέει σε τίποτα οι νεοταξίτες αμερικανοι, μονο οι έλληνες πολιτικοί)))

      Διαγραφή
    2. Κι έχει δίκιο. Διάβασε το σχόλιό μου από κάτω και πες μου ποιο σοβαρό κράτος θα άφηνε την χώρα "μπάτε σκύλοι αλέσετε".

      Διαγραφή
    3. Όχι δεν έχει δίκιο για έναν απλό λόγο. Μέσα στον ελληνικό πολιτικο χώρο υπάρχουν αρκετοί πολιτικοί που πάνε και αναφέρουν στα αφεντικά τους, στην αμερικανικη πρεσβεία δηλαδή.

      Διαγραφή
    4. Παλιά...που λέγαν και στο στρατό, τώρα για τους περισσότερους στοργική φωλιά αποτελεί η Γερμανική πρεσβεία και αν προσθέσουμε το διπλό παιχνίδι που παίζει η Γερμανία με τους Αμερικάνους και τους Ρώσους, όπως και όλοι δηλαδή, τότε και οι Ρώσοι δεν είναι και απόλυτα αθώοι, όλοι τους είναι για τα άγρια θηρία-Δεν σας παραξενεύει ότι επί μια δεκαετία διαβάζουμε για Ρώσους κατασκόπους που δήθεν βοηθάν και προστατεύουν την Ελληνική κυβέρνηση;-

      Διαγραφή
    5. @ DION

      Και ποιος φταίει γι αυτό, οι Αμερικανοί;
      Πού είναι η αντίρρησή σου; Δεν κατάλαβα.

      Διαγραφή
  4. Πάντα "τραβούσε" η Ελλάδα τούς "ειδικούς", πάντα η ΕΥΠ πληροφορούσε τις κυβερνήσεις, αλλά ποτέ δεν είδαμε κάποια κυβέρνηση ν' αντιδράσει.
    Ασύδοτοι οι Αμερικανοί, ασύδοτοι οι Τούρκοι, ασύδοτοι οι Σκοπιανοί τού "ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ" και μετά το € μάς μάρανε στην απεμπόλιση τής εθνικής μας ανεξαρτησίας!.. Ποιας "εθνικής μας ανεξαρτησίας"; Σαν πως είχαμε και ποτέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην Ελλάδα έχουμε πολλά προδοτικά σκυλιά που περνάν από "σεμινάρια" ίσως με πολύ καλή αμοιβή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Tα σκυλιά που λες περνάν από παντού, άλλος voice of america, άλλος voice of germany και άλλος voice of russia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αναμφίβολα ναι, υπάρχουν σχολές που δίνουν σεμινάρια όχι μόνο μία. Μάλλον η ΝΑΤΟϊκή είναι η ισχυρότερη με τους πιο πολλούς εκπαιδευμένους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.