7/5/16

Καμμένος: Θα μετατρέψουμε παλιά στρατόπεδα σε γήπεδα paintball

Καμμένος: Θα μετατρέψουμε παλιά στρατόπεδα σε γήπεδα paintball

Resort στη νήσο Φλέβες και θεματικό πάρκο στην Αίγινα, βρίσκονται στα σχέδια του υπουργείου Άμυνας

Έπειτα από την εξαγγελία περί δημιουργίας resort και επένδυσης 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ στη νήσο Φλέβες, ένα μικρό νησάκι στο Σαρωνικό, ο Πάνος Καμμένος αποκάλυψε τα επενδυτικά σχέδια της κυβέρνησης για την δημιουργία γηπέδων paintball.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Δημοκρατική της Ρόδου» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε σε ακόμη μια επένδυση που προγραμματίζει στην περιοχή των «Οχυρών» στην Πέρδικα της Αίγινας. Εκεί, όπως εξήγησε, προγραμματίζεται η αξιοποίηση έκτασης, ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικού Στόλου, που σκοπεύει να την αξιοποιήσει μετατρέποντας την σε θεματικό πάρκο.

Ωστόσο, την ίδια ώρα αποκάλυψε ότι εξετάζεται η μίσθωση παλαιών στρατιωτικών εγκαταστάσεων και η αξιοποίηση τους ακόμη και με την λειτουργία γηπέδων paintball.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, «το υπουργείο Άμυνας, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να υπάρξει ανάπτυξη και έσοδα στη χώρα και προς αυτή την κατεύθυνση, είναι οι οδηγίες που έχω δώσει στους επιτελείς μας».

Τον περασμένο μήνα ο κ. Καμμένος είχε πει πως έχει στα χέρια του προσφορές που θα φέρουν «τεράστιες επενδύσεις» στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι μόνο για τη νήσο Φλέβες, όπου συνήθως ασκούνται οι επίλεκτες ειδικές δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού, υπάρχουν δύο δελεαστικές προτάσεις και μία από αυτές αφορά -σύμφωνα πάντα με τον κ. Καμμένο- στη δημιουργία ενός resort 22 χιλιάδων θέσεων με επένδυση 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ».

Τώρα, μιλώντας στην «Δημοκρατική» ο υπουργός είπε ότι σχεδιάζει να παραχωρήσει σε ξένους επενδυτές, με διαδικασίες fast track, το νησί Φλέβες, απέναντι από τη Βουλιαγμένη και τη βάση στον Τούρλο της Αίγινας.

Για τις Φλέβες, ο υπουργός, επεσήμανε ότι θα διενεργηθεί διαγωνισμός για την μίσθωσή του για την ενίσχυση του ταμείου του Πολεμικού Ναυτικού. Άλλη πρόταση υφίσταται, όπως είπε, από επενδυτές του Ισραήλ για τη δημιουργία κέντρου έρευνας και τεχνολογίας, που προτείνεται να λειτουργήσει στην περιοχή Τούρλος στην Αίγινα.

Όμως, ανάλογη επένδυση αναπτυξιακού χαρακτήρα, όπως επεσήμανε ο υπουργός Άμυνας, εξετάζεται και στο παλιό αεροδρόμιο των Χανίων, σε συνεργασία με ξενοδόχους της Κρήτης για τη δημιουργία γηπέδου Γκόλφ. Εξετάζεται εξάλλου η δημιουργία ενός στρατιωτικού ΤΑΙΠΕΔ, που θα αναλάβει την αξιοποίηση της περιουσίας του Υπουργείου Αμυνας.

http://www.protothema.gr/politics/article/575938/kammenos-paintball-stratopeda/

3 σχόλια:

  1. ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ; Resort στη νήσο Φλέβες για να την γεμίσουν σπίτια εμίρηδων!

    Αυτό τον τόπο τον κατεδαφίζουν, τον βεβηλώνουν, τον καταστρέφουν οι ίδιοι οι άνθρωποί του και κανείς δεν εγείρει φωνή. Οι περιβαλλοντολογικοί σύλλογοι, οι διανοούμενοι, η τοπική κοινωνία, το πολιτικό προσωπικό ή κάποιοι άλλοι μεμονωμένα ή οργανωμένα. Ένα από τα ωραιότερα κομμάτια της φυσικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς στην Νήσο Φλέβα απέναντι από την Βούλα αντί διαφυλάσσοντας την φύση να δοθεί στην κοινωνία για μια ισόρροπη ανάπτυξη θα καταπλακωθεί με κατοικίες. Αντί να κηρυχθεί ιερό τοπίο της φυσικής μας κληρονομίας σύμφωνα με τις Συμβάσεις στην ιδιωτεία με ταχύρρυθμες διαδικασίες χωρίς κανείς να εγερθεί.

    Παραθέτω μερικές προγενέστερες παρεμβάσεις μου

    Νήσος Φλέβα: ΟΧΙ στην εκποίηση της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. http://wp.me/p3OqMa-14O

    ΑΦΟΥ ΕΞΑΝΈΜΙΣΤΗΚΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΆΔΕΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΩΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΠΟΙΕΤΑΙ: Νοέμβριος 2015. Π. Ήφαιστος, Νήσος Φλέβα διαμάντι φυσικού περιβάλλοντος στην αυλή 5 εκατομμυρίων κατοίκων της Αττικής: ΟΧΙ στην εκποίηση της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. http://wp.me/p3OqMa-14O

    Προς Υπουργό Άμυνας κ Πάνο Καμμένο – Ανοικτή επιστολή ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 17, 2015: Τι θέλει η τοπική κοινωνία και οι Δημότες: «Η νήσος Φλέβα στα ανοικτά του Δήμου μας έκτασης 1500 στρεμμάτων είναι ένας από τους σημαντικότερους θαλάσσιους και νησιώτικους βιοτόπους στην Ελλάδα, ένα διαμάντι φυσικού περιβάλλοντος στην αυλή μας, που ανήκει στις Ένοπλες Δυνάμεις. Σε συνεργασία μαζί τους και με άλλους αρμόδιους φορείς θα μεριμνήσουμε ώστε, αφενός, να διαφυλαχθεί το πανέμορφο αυτό περιβάλλον και αφετέρου να εξεταστούν τρόποι ασφαλούς και ελεύθερης επίσκεψης από όλους τους Δημότες» (απόσπασμα από το πρόγραμμα του Συνδυασμού «ΒΒΒ Πόλη για να ζεις». Πλειοψήφησε στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές–από ότι ξέρω αυτό θέλουν όλοι οι Συνδυασμοί και βέβαια οι Δημότες)

    Αγαπητέ κ Υπουργέ, [… http://wp.me/p3OqMa-14O]


    Απριλιος 2016. YA Π. Καμμένος: "Μόνο για τη νήσο Φλέβες υπάρχουν δύο προτάσεις, η μία είναι από την πλευρά του Άμπου Ντάμπι για ενοίκιο με 100 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα πηγαίνουν στον προϋπολογισμό του Πολεμικού Ναυτικού και τη δημιουργία ενός resort 22 χιλιάδων θέσεων με επένδυση 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Δεύτερη πρόταση, από την πλευρά του Ισραήλ, για τη δημιουργία του Silicon Island, δηλαδή πρότυπου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης, που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο, προκειμένου να μπορέσει να αξιοποιηθεί αυτή η περιουσία."

    -------------------------

    Στην διεύθυνση http://www.ifestosedu.gr/111Vraxonisides.htm υπάρχουν περισσότερα στοιχεία και ανάλυση για την Αειφόρο Ανάπτυξη και τις σχετικές συμβάσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κομματικό πελατειακό καθεστώς την μόνη ανάπτυξη που ξέρει είναι να πουλάει γη και να χτίζει. Τυχαίο;

    Η δεύτερη παρατήρηση αφορά αυτόν τον τύπο, τον "πατριώτη". Έχει καταλάβει σε ποιό υπουργείο είναι υπουργός; Πάντως όχι στο "Ανάπτυξης"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 8.5.2016
    Π. Ήφαιστος, Νήσος Φλέβα: στην παρούσα φάση η εκποίησή της συμβολίζει την πολιτική εξόντωση των νεοελλήνων, την εκμηδένιση της δημοκρατίας και τον βιασμό της φυσικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς http://wp.me/p3OqMa-1bl

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.