5/5/16

Άρση Τουρκικού Βέτο - Το Ισραήλ με μόνιμη παρουσία στο ΝΑΤΟ

Χείρα βοηθείας δείχνει να προτείνει η Τουρκία προς το Ισραήλ, σε μια διπλωματική κίνηση που είχε σχεδιαστεί προ μηνών, καθώς φαίνεται να προχωρά η Άγκυρα σε άρση του Βέτο για συμμετοχή του Τέλ Αβίβ στο ΝΑΤΟ. Η Τουρκία μετά απο 5 χρόνια βέτο και άρνηση προς την κυβέρνηση Νετανάχιου μέσα σε συμμετοχές στο ΝΑΤΟ, και μετά απο πιέσεις μελών χωρών, υποχωρεί με σκοπιμότητα και δίνει δικαίωμα πρόσκλησης στο Ισραήλ για παρουσία σε Βρυξέλες.
"Το Ισραήλ θα αποδεχθεί την πρόσκληση και να ανοίξει ένα γραφείο, στο εγγύς μέλλον", δήλωσε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στο Τελ Αβίβ. "Οι χώρες του κόσμου θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας, λόγω του αποφασιστικού αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας, την τεχνογνωσία μας καθώς και το μεγάλο δίκτυο πληροφοριών που διαθέτουμε κατά του φαινομένου."

Είναι σημαντικό εδώ να ειπωθεί πώς το Ισραήλ εδώ και αρκετό καιρό έψαχνε τρόπο να συμμετέχει πιο ενεργά στο ΝΑΤΟ και μια τέτοια κίνηση ίσως να αναθερμάνει τις σχέσεις του με την Τουρκική Κυβέρνηση. Αν φυσικά δεν αλλάξει κάτι μετά την διαφαινόμενη αποχώρηση του Νταβούτογλου καθώς αυτό εντασσόταν στην πολιτική στρατηγική των "μηδενικών προβλημάτων".

Το Ισραήλ δεν θα γίνει επίσημο μέλος, αλλά θα αποκτήσει μόνιμη αποστολή σε Βρυξέλες ενώ θα έχει πολύ ενεργότερη συμμετοχή σε δράσεις της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Εδώ φυσικά χωράει το ερώτημα γιατί καμία κυβέρνηση της Ελλάδος δεν ενεργοποίηθηκε στο ζήτημα με έντονο τρόπο έτσι ώστε να δημιουργήσει και έδαφος "διπλωματικών/πολιτικών σχέσεων σύσφιξης" με το Ισραήλ , διά των στρατιωτικών πεδίων. Αναπάντητο θα μείνει προφανώς.

Αλέξανδρος Νίκλαν
Συμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας
Πηγή: http://www.geopolitics.com.gr/2016/05/blog-post_9.html?m=1

3 σχόλια:

  1. και καποιοι μας θελουν σε αντιπερα οχθη με την Αμερικη και στο πλευρο του ξανθου πουτιν. ξεκοληστε καποιοι απο τις εμμονες των προφητειων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν νομιζω να πιστευει κανεις ότι δεν ενεργοποιηθηκε καμμια Ελληνικη κυβερνηση για το συγκεκριμενο ζητημα λογω αδιαφοριας,απλως πιστευω ότι αν εστω το υποννοουσαν οι Ισραηλινοι θα τρεχαμε με τα 4 να το ζητήσουμε.
    Όμως ηθελαν να το 'κερδισουν' από την τουρκια για λογους γοήτρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχε ποτέ εγείρει βέτο η Ελλάδα, για να το άρει; Ή μήπως δεν κατάλαβες το άρθρο;

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.