16/5/16

FT : «Κόλλησαν» οι επιστροφές μεταναστών στην Τουρκία

Περίπου το 30% των αιτήσεων ασύλου γίνεται αποδεκτό, ενώ ο αριθμός όσων επέστρεψαν στην Τουρκία είναι πολύ κάτω από τις προσδοκίες των Βρυξελών. Τα προβλήματα στα νησιά και η φόβοι για νέες προσφυγικές διαδρομές.


Ο αριθμός των προσφύγων που επέστρεψαν στην Τουρκία από την Ελλάδα είναι πολύ μικρότερος από τις προσδοκίες της ΕΕ, πυροδοτώντας φόβους ότι ένα νέο κύμα αφίξεων θα μπορούσε να κατακλύσει τα νησιά του Αιγαίου το καλοκαίρι.
Λιγότεροι από 400 από τους 8.500 που έφτασαν στα ελληνικά νησιά μετά τις 20 Μαρτίου και τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που στόχευε στη μείωση των προσφυγικών ροών επέστρεψαν στην Τουρκία, σύμφωνα με στοιχεία από το συντονιστικό όργανο της ελληνικής κυβέρνησης.
Αντίθετα, η Αθήνα ενέκρινε πάνω από το 30% των αιτήσεων από τις 600 που υπέβαλαν σύριοι οι οποίοι μπήκαν στη χώρα μετά τις 20 Μαρτίου, ένα σημαντικά υψηλότερο ποσοστό από αυτό που αναμένονταν, σύμφωνα με ευρωπαίους αξιωματούχους και ανθρώπους που παρέχουν βοήθεια.
Ενώ ο αργός ρυθμός επιστροφών θα ενοχλήσει πολλούς στις Βρυξέλλες, έλληνες αξιωματούχοι λένε ότι αντανακλά την πολιτική τους στις αιτήσεις ασύλου. Απορρίπτουν φόβους ότι η συμφωνία μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας θα καταρρεύσει αν η τάση συνεχιστεί –οδηγώντας σε αύξηση των ροών- και τονίζουν ότι ο ελληνικός μεταναστευτικός νόμος δεν αναγνωρίζει την Τουρκία ως «ασφαλή τρίτη χώρα» για τους πρόσφυγες.

Για τη συνέχεια Euro2Day

3 σχόλια:

  1. Βλέπω τους Συριζαιους να προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα είναι καλά και …. τρελαίνομαι !! Αφού όλα καταστράφηκαν ένα έχω να πω !!! Έξω από την σκατοευρωπη και πρόσω ολοταχώς γα δραχμή !!! Μήπως και κάποια μέρα ξανακκκινίσουμε !! Αλλά που είναι οι πατριώτες ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ποιος ξερει αν τα στοιχεια που δημοσιευονται ειναι αληθινα? Ποτε ακριβως η κυβερνηση εδωσε πραγματικα στοιχεια για κατι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα στοιχεια είναι σαφως ψευτικα αφου στην χωρα μας βρίσκονται περιπου 80.000 εισελθόντες.
    Ο 'Ελληνικος' προδοτικος νομος δεν αναγνωριζει την τουρκια ως ασφαλη χωρα για να μην στελνει πισςω εστω και ελαχιστους.
    Η τουρκια είναι νομικα ασφαλης χωρα αφου δεν ευρίσκεται επισημά σε πολεμο με άλλη χωρα,μετεχει διεθνων οργανισμων όπως ΟΗΕ,ΝΑΤΟ,G20,ΟΟΣΑ,εχει πρωτοκολλα συνδεσης με την Ε.Ε. και γενικα είναι μια κανονικη χωρα για το διεθνες περιβαλλον.
    Οι κουτοπονηριες της τασιας και του λοιπου ιδεοληπτικου μορφωματος ξεπερασαν κάθε οριο σε βαρος της χωρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.