11/5/16

Σταμάτησε η διαδικασία για την απελευθέρωση της visa σε Τούρκους πολίτες

"Αποφάσισα να σταματήσω τη διαδικασία για το θέμα της απελευθέρωσης των ταξιδιωτικών θεωρήσεων στους Τούρκους πολίτες", δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz, παρουσία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Υποθέσεων Volkan Bozkir, με την ευκαιρία κοινής συνέντευξης Τύπου στο Στρασβούργο και έπειτα από 45λεπτη κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο πολιτικών.
«Για να είμαι ειλικρινής έχουμε να κάνουμε με μια πολύ δύσκολη κατάσταση, η συνάντησή μας όμως ήταν εποικοδομητική», δήλωσε Martin Schulz, παρουσία του Τούρκου υπουργού.
«Εξήγησα στον υπουργό» πρόσθεσε ο κ. Schulz, «τους λόγους για τους οποίους δεν έστειλα στην αρμόδια Επιτροπή το έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάργηση των ταξιδιωτικών θεωρήσεων για τους Τούρκους πολίτες.
«Αναγκάστηκα να σταματήσω τη διαδικασία διότι οι προϋποθέσεις, που κατά τη δική μας άποψη πρέπει να πληροί η τουρκική πλευρά, δεν πληρούνται σήμερα, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» τόνισε.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΕΚ διευκρίνισε ότι η απόφασή του βασίζεται στο ότι τα 72 μέτρα για τα οποία έχει δεσμευθεί η Τουρκία και που έχουν υιοθετηθεί από το τουρκικό κοινοβούλιο δεν πληρούνται, γι αυτό και σταμάτησε τη διαδικασία.


Για τη συνέχεια Liberal

6 σχόλια:

  1. Πολύ σημαντική η εξέλιξη αυτή!
    Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε το γενικώς όχι και τόσο ισχυρού ρόλου Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να διασφαλίζει στην Ε.Ε. τελικά την νομιμότητα, που τα υπόλοιπα θεσμικά όργανα την κάνουν λάστιχο, για την εξυπηρέτηση σκοτεινών και βρώμικων σκοπιμοτήτων.
    Πράγματι θα αξίζει τον κόπο και θα είναι μιά νίκη τής Ευρώπης κατά ολισθαινόντων και παραπαιόντων Ευρωπαϊκών οργάνων.
    Για να δούμε... Θα το δούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο ενδιαφερουσα για μας η αντιδραση των Τούρκων αν δε πάρουν βίζα τελικά

      Διαγραφή
    2. Εντάξει ο Κυριτσης το έχει λύσει διώχνει τη βιομηχανία για να βάλει στα κτίρια λαθρομετανάστες οπότε όλα κομπλε...

      Διαγραφή
  2. http://www.liberal.gr/arthro/49410/amyna--diplomatia/2016/isonfirmanisin-gia-kupro-aigaio-kai-anatoliki-mesogeio-katethese-ston-oie-i-tourkia.html Δεν έχουμε κρίσεις με την Τουρκία ετςι λέει ο Κοτζιάς αρκεί να τους παραχωρήσουμε την μισή Ελλαδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κατάληξη αυτή, όπως μού εξήγησε σήμερα το πρωί εξάδελφος, που ζει στο Παρίσι και είναι σε θέση να γνωρίζει κάποια πράγματα, έχει να κάνει με την απίστευτα και μέχρι σημείου δουλικότητας ενδοτική στάση τής Γερμανίας έναντι τής Τουρκίας. Ο Schulz, πιεζόμενος από κάποιους κύκλους, οι οποίοι αισθάνονται -και σωστά- ότι η Merkel ... πολυκατέβασε τα βρακιά της στην Τουρκία, προσπαθεί τώρα να σώσει την χαμένη τιμή, όχι μόνο τής Γρμανίας, αλλά κει τής ΕΕ, γενικότερα, η οποία έχει τρωθεί από την πολιτική τής Merkel.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η μεγαλητερη προυποθεση για οποιαδηποτε συνεργασια με τους μεμετηδες ειναι η απελευθερωση της Κυπρου απο τους βαρβαρους. Ειδικα επειδη η Κυπρος ειναι ευρωπαικο κρατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.