12/8/16

Ηλίας Ηλιάδης : Ποιος είναι Ελληνας και ποιος όχι;

Η Αννα Κορακάκη είναι η μια όψη του υψηλού αθλητισμού. Ο Ηλίας Ηλιάδης είναι η άλλη. Ο αγώνας της Αννας δικαιώθηκε με δυο ιστορικά Ολυμπιακά μετάλλια. Οι κόποι του Ηλία γκρεμίστηκαν σε 43 δευτερόλεπτα. Ετσι είναι το τζούντο. Ετσι είναι ο πρωταθλητισμός. Στους Ολυμπιακούς αγώνες, σε κάθε Αννα αντιστοιχούν πολλοί Ηλίες. Ζουν το δράμα τους στο σκοτάδι, επειδή τα φώτα πέφτουν στους νικητές.
Ο Ηλιάδης δεν άξιζε αυτό το άδοξο τέλος. Από τον Οκτώβριο του 2012 δούλεψε πολύ σκληρά για να φτάσει ακμαίος στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του. Με τρεις προπονήσεις την ημέρα, οκτώ ώρες το 24ωρο. Στο προπονητήριο του Αγίου Κοσμά, όλοι απορούσαν που αυτός ο «Παγκανίνι του τζούντο» -έτσι τον είχε αποκαλέσει, το 2013, ο πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος, μπροστά σε όλους τους ευρωπαίους Ολυμπιονίκες- δεν είχε ξεδιψάσει έπειτα από τόσους θριάμβους. Που πάλευε ακόμα, παρά τους τραυματισμούς, τις επεμβάσεις και τα… χρονάκια του.
Ναι, είναι μόλις 30 ετών, όμως βρίσκεται στην παγκόσμια κορυφή εδώ και 12 χρόνια. Κανένας άλλος τζουντόκα δεν έχει καταφέρει να κρατηθεί σε τόσο υψηλό επίπεδο, περισσότερο από 6-8 χρόνια. Κανείς πριν από τον Ηλιάδη δεν εμφανίστηκε σε τέσσερις Ολυμπιακούς. Δύσκολα θα το κατορθώσει κάποιος στο μέλλον. Πρόκειται για τον πλέον διαχρονικό άσο του παγκοσμίου τζούντο. Αλλά, ακόμη και γι’ αυτό το «φαινόμενο», ο χρόνος αποδείχτηκε ανίκητος αντίπαλος.

Για τη συνέχεια Protagon


7 σχόλια:

  1. Καλά τώρα ποιος είναι Έλληνας είναι μεγάλη ιστορία.Όχι πάντως ο ελληνοποιημένος.Δεν είναι ρατσιστικό.Είναι γεγονός.Κινέζος δε θα γίνω ποτέ ακόμα και αν πολιτγραφηθώ Κινέζος.Υπερεκτιμημένος ο αθλητισμός και ο πρωταθλητισμός στην Ελλάδα.Πληρώνει ΕΝΦΙΑ και ζει σε κατεχόμενη χώρα ο άλλος και πάει και χορεύει που ένα 20χρονο κορίτσι έρηξε κάτι στόχους ωσαν να απελευθερώσαμε την Πόλη.Δε λέω να μη χαρούμε και μην αισθανθούμε υπερήφανοι αλλά δεν πήραμε και την Πόλη.Δηλαδή οι Αμερικάνοι και οι Αυστραλοί πρέπει να έχουν 50 απευθείας μεταδόσεις και 50 μανάδες την ημέρα να εξηγούν τους "αθλους" των τέκνων τους ? Εδώ χάνεται η Ελλάδα και βαυκαλιζόμεθα.Ηρεμία και σοβαρότης πάνω από όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας μη μιλουσουμε για ελληνικοτητα εμεις οι ελληνοφωνοι ρωμιοι, τελευταια τρυπα του ζουρνα στο πλανητη γη.Οι Προγονοι μας Ναι,Τιτανες, εμεις τελευταια τρυπα του ζουρνα, μην πιανεις στο ονομα σου, εμμεσα τον Ηλια...

      Διαγραφή
    2. προσβάλλεις ένα ολόκληρο έθνος. πάντως ο σχολιαστής εχει απόλυτο δίκιο.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  2. Ο σχολιαστής κ. καθηγητή επιστήμων έχει δίκαιο ο Ηλιάδης είναι πολύ καλύτερος Έλληνας από κάποιους που το παίζουν ελλήναράδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πως μετρας ρην ελληνικοτητα καποιου και βγαζεις συμπερασμα; ηρθε αυθορμητα και ειπε αγαπαω την Ελλαδα και θελω να αγωνιζομαι γι αυτην; καλα ξανασκεψου το.

      Διαγραφή
  3. Τα χάλια μας,αγαπητοί συνέλληνες,είναι πολύ μεγάλα-σχεδόν αξεπέραστα.Χρειαζόμαστε απολύτως και απαραιτήτως ΑΡΧΗΓΟ ΕΛΛΗΝΑ με όραμα για τη Χώρα και τον Λαό της.Ολα τα υπόλοιπα,όπως κι αν τα πει ο καθένας μας είναι άλλα λόγια να ...ξεχνιόμαστε και να βυθιζόμαστε ακόμα πιο βαθιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.