19/11/16

ΥΠΕΞ για κατάσχεση αλβανικών βιβλίων: Οι απαραίτητοι διπλωματικοί χειρισμοί έχουν ήδη πραγματοποιηθεί

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖ
Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έθεσε άμεσα το ζήτημα στον Αλβανό ομόλογό του την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, αφού κατήγγειλε άμεσα το περιστατικό την επομένη στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. και αφού με ενέργειες της ελληνικής διπλωματίας αποκαλύφθηκαν οι αλβανικές στοχεύσεις (φωτ. αρχείου)
«Η Νέα Δημοκρατία χρειάστηκε έξι ολόκληρες ημέρες για να αντιληφθεί ότι οι απαραίτητοι διπλωματικοί χειρισμοί είχαν ήδη πραγματοποιηθεί», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών απαντώντας σε ερώτηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Ντόρας Μπακογιάννη και Γιάννη Κεφαλογιάννη για το ζήτημα της κατάσχεσης αλβανικών σχολικών εγχειριδίων με αλυτρωτικό περιεχόμενο.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έθεσε άμεσα το ζήτημα στον Αλβανό ομόλογό του την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, αφού κατήγγειλε άμεσα το περιστατικό την επομένη στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. και αφού με ενέργειες της ελληνικής διπλωματίας αποκαλύφθηκαν οι αλβανικές στοχεύσεις.
Στην ερώτησή τους προς τον υπουργό Εξωτερικών σχετικά με «τη σύλληψη από τις ελληνικές αρχές υπαλλήλων του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών, που διακινούσαν προπαγανδιστικό υλικό αλυτρωτικού περιεχομένου στη χώρα μας» οι βουλευτές της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη και Γιάννης Κεφαλογιάννης ανέφεραν ότι «η διακίνηση προπαγανδιστικού υλικού αλυτρωτικού περιεχομένου προς τη χώρα μας από κρατικούς υπαλλήλους της Αλβανίας, εκτός από  ποινικές, έχει αναμφίβολα και διπλωματικές προεκτάσεις,  εξαιτίας της υπηρεσιακής ιδιότητας των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση».
Η Συντονίστρια Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας και ο υπεύθυνος Τομέα Εξωτερικών του κόμματος ζήτησαν από τον κ. Κοτζιά να προβεί σε όλες τις αναγκαίες διπλωματικές ενέργειες, ώστε να αναδείξει τις επιπτώσεις της ενέργειας αυτής στην ομαλή πορεία των σχέσεων Ελλάδας –Αλβανίας και στην ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας.
Επεσήμαναν τέλος ότι πρέπει να δοθούν άμεσα οι αναγκαίες διευκρινήσεις από  πλευράς Αλβανίας, «ώστε να μην υπάρχουν σκιές και αναπάντητα ερωτήματα, που θα οδηγήσουν σε επανάληψη παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον».
 Ναυτεμπορική

4 σχόλια:

  1. Η Αλβανία προβαίνει σε μία ακόμη καθαρά εχθρική και επικίνδυνη ενέργεια και η Ελλάδα την αντιμετωπίζει σε διπλωματικό επίπεδο, αντί να προβεί σε άμεση απέλαση όλων των Αλβανών, που βρίσκονται στο έδαφός της και να ζητήσει την άμεση ενεργοποίηση τού Πρωτοκόλλου τής Κερκύρας 1914.

    Θλίψη προκαλούν τα όσα διαβάζομε παραπάνω για "ομαλή πορεία των σχέσεων Ελλάδας –Αλβανίας και στην ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας", εκείνο δε το αμίμητο «ώστε να μην υπάρχουν σκιές και αναπάντητα ερωτήματα, που θα οδηγήσουν σε επανάληψη παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον» τής ΝΔ, δείχνει το μέγεθος τής ενδοτικής ευηθείας, που είναι το χαρακτηρισιτκό και πάγιο πλέον γνώρισμα της αθηναϊκής εξωτερικής πολιτικής. Μάς λέει, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι θεωρεί πιθανή την επανάληψη τού φαινομένου Αλβανοί κρατικοί υπάλληλοι να μεταφέρουν και μοιράζουν βιβλία ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΟΥ(*) περιεχομένου σε μαθητές, που φοιτούν στα σχολεία τής χώρας μας!!

    (*) Δεν είναι αλυτρωτικό το περιεχόμενο των εν λόγω εγχειριδίων, διότι οι Αλβανοί δεν έχουν τίποτε να λυτρώσουν (ελευθερώσουν) στην Ελλάδα. Αντιθέτως, η Ελλάδα θα όφειλε να έχει αλυτρωτικές βλέψεις προς το αλβανικό μόρφωμα, λόγω κατοχής τής Β. Ηπείρου από το 1914.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἀπίστευτο! Διάλογος κωφῶν καί ἄλαλων; Γιά δεῖτε προσεκτικά:
    " «Η Νέα Δημοκρατία χρειάστηκε έξι ολόκληρες ημέρες για να αντιληφθεί ότι οι απαραίτητοι διπλωματικοί χειρισμοί είχαν ήδη πραγματοποιηθεί», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών απαντώντας σε ερώτηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Ντόρας Μπακογιάννη και Γιάννη Κεφαλογιάννη για το ζήτημα της κατάσχεσης αλβανικών σχολικών εγχειριδίων με αλυτρωτικό περιεχόμενο".
    Τρία τινά εἶναι δυνατόν νά συμβαίνουν , εἴτε ἐνημερώθηκαν ἡ κα Ντόρα Μπακογιάννη καί ὁ κος Ἰωάννης Κεφαλογιάννης ἀπό τό ὙπἘξ, καί δέν κατάλαβαν τί τούς ἐλέχθη ἤ τούς διεβιβάσθη ἀπό τό ὙπἘξ., εἴτε ἡ σχετική ἐνημέρωση δέν ἔφθασε σέ αὐτούς διότι τήν ἐμπόδισε κάποιος παρατρεχάμενς, εἴτε ἁπλῶς τό ὙπἘξ ψεύδεται ἐμμέσως, ἀφοῦ ἡ ἀνακοίνωσή του ὑπονοεῖ ὅτι οἱ ἀνωτέρω βουλευτές ἔπρεπε νά ἔχουν ἤδη ἐνημερωθῆ.
    Σέ κάθε περίπτωση, παρακαλοῦμε ταπεινῶς, ἀξιότιμοι κύριοι, νά συνενοεῖσθε καλλίτερα.
    Διότι, δημοκρατία, δέν σημαίνει ἐπικοινωνιακές τρικλοποδιές, ούτε ὅτι οἱ τῆς ἀντιπολιτεύσεως τηροῦνται χωρίς ἐνημέρωση σέ σημαντικά θέματα (καί ὁ ἀλυτρωτικός πυρετός στήν Ἀλβανία, εἶναι σημαντικό θέμα). Κάποιοι λοιπόν, πρέπει νά σοβαρευθοῦν. Ποιοί ἀκριβῶς, βρεῖτε το μεταξύ σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ἄλλωστε, τό περιεχόμενο τῆς ἐρωτήσεως, πού εἶναι ούσιαστικό, δέν ἀπαντᾶται μέ ἀναφορά στίς ἀνωτέρω συναντήσεις καί συνομιλίες τοῦ κου Κοτζιά, διότι scripta manent ἐνῶ verba volent ,καί ἔπεα πτερόεντα εἶναι ὅσα λέγονται μεταξύ ὁμολόγων Ὑπουργῶν τῆς Ε.Ε. , ὅταν δέν ἐκδίδεται ὁμόθυμη ἀνακοίνωση μέ καταδίκη τοῦ περιστατικοῦ καί τῆς ἀλυτρωτικῆς πολιτικῆς τῆς ἀλβανικῆς κυβερνήσεως, μέ τήν ἀναφορά καί σέ ἐνδεχόμενη ἔκφραση συγνώμης ἐκ μέρους τῆς Ἀλβανίας. Συνεπῶς ἡ ἐρώτηση δέν ἀπαντήθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Ελλάδα βορείως συνορεύει με τη Σερβία και τη Βουλγαρία.Τα δύο τεχνητά κράτη που έχουν δημιουργήσει οι παγκόσμιοι εξουσιαστές μας θα διαλυθούν.Το ένα δεν έχει καν όνομα.Αυτό πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία μας.Από κει και πέρα για τις διάφορες κινήσεις του ΥΠΕΞ μένω ... ανήσυχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.