27/3/17

Νέα από το φράγμα Τάμπκα - Οι Κούρδοι ενισχύουν τις δυνάμεις τους στα ΝΔ της Ράκας

Τελικά μηχανικοί των δυνάμεων του συνασπισμού των χωρών που καταπολεμούν το Ι.Κ. επιβεβαίωσαν σήμερα ότι από βομβαρδισμούς έχουν υποστεί ζημιές οι αίθουσες ελέγχου του φράγματος, από τις οποίες γίνεται η διαχείριση της ροής των υδάτων, σημειώνοντας ότι οι ζημιές είναι επισκευάσιμες.
Την ίδια στιγμή οι εκπρόσωποι των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF) και του YPG δηλώνουν ότι σήμερα τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν για ένα τρίωρο τις επιχειρήσεις στην περιοχή του φράγματος, για να πραγματοποιηθούν οι επιθεωρήσεις και οι επισκευές στις εγκαταστάσεις ελέγχου του φράγματος Τάμπκα.
Όσον αφορά τις επιχειρήσεις στην περιοχή, έχουν κυκλοφορήσει βίντεο στα οποία φαίνεται το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τάμπκα, που από σήμερα είναι υπό τον έλεγχο των Κούρδων, η μεταφορά με σχεδίες οχημάτων και στρατευμάτων από τη βόρεια στη νότια ακτή του φράγματος, προφανώς για την ενίσχυση των δυνάμεων που θα ανεργήσουν για την απελευθέρωση της πόλης Αλ Θάουρα και στη συνέχεια της Ράκας, από τη Ν και τη ΝΔ κατεύθυνση.
Το στρατιωτικό αεροδρόμιο Τάμπκα

Επιχείρηση διέλευσης οχημάτων και στρατευμάτων του YPG από υδάτινο κώλυμα (φράγμα Τάμπκα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.