2/8/17

Αναστολή διαπραγματεύσεων ΕΕ - Τουρκίας για την τελωνειακή ένωση ζητά η Γερμανία

Επιθυμεί να αυξηθούν οι οικονομικές πιέσεις προς την Τουρκία
Η γερμανική κυβέρνηση ζητά την αναστολή, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των προκαταρκτικών εργασιών της για τις διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα με αντικείμενο την επικαιροποίηση της Τελωνειακής Ένωσης ΕΕ-Τουρκίας γιατί κάτι τέτοιο θα έστελνε «λάθος μήνυμα», σύμφωνα με προσχέδιο κειμένου που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Στο έγγραφο αυτό γίνεται αναφορά σε μια σειρά άλλων μέτρων που θα ήθελε το Βερολίνο να εφαρμοστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να αυξηθούν οι οικονομικές πιέσεις προς την Τουρκία ούτως ώστε να υποχρεωθεί να εφαρμόσει το κράτος δικαίου.
Επισημαίνεται ότι, δεδομένων των εξελίξεων στην Τουρκία, η προενταξιακή βοήθεια θα πρέπει να στοχεύει «ακόμη περισσότερο προς την υποστήριξη της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου». Επίσης, η Γερμανία σημειώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να διακόψει όλη την προενταξιακή βοήθεια προς την Τουρκία, αν παραστεί τέτοια ανάγκη.

Σύμφωνα πάντα με αυτό το προσχέδιο, η Γερμανία αναμένει από την Επιτροπή «να μετατοπίσει τη χρηματοδότηση από την Τουρκία, κατά τρόπο που να είναι βαρύνουσας σημασίας, σε σύγκριση με τη συνολική χρηματοδότηση που λαμβάνει η Τουρκία με βάση τον μηχανισμό προενταξιακής βοήθειας».
ΒΗΜΑ

2 σχόλια:

  1. For over 100 yrs various Europenean countries have finaced Turkey's "reform". If they still do not realize it is impossible to change Turkey, then what can one say for their level of intillegence

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. We do know the Turks for a few more centuries than most Europeans countries and we still believe that a passive policy will keep Turkey calm and Greece out of trouble with Turkey. What does that say for our intelligence?

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.