5/9/17

Ιωσήφ Σηφάκης: «Εχουμε πολιτικούς διεφθαρμένους, άσχετους με το αντικείμενο και χωρίς πολιτικό θάρρος»

Είναι από τους ανθρώπους που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού αποτελεί εναν εκ των κορυφαίων επιστημόνων στον τομέα της Πληροφορικής σε παγκόσμιο επίπεδο!
Ο κ. Ιωσήφ Σηφάκης ο οποιος έχει τιμηθεί οσο λίγοι Έλληνες, εχοντας ως λάβει ως κορυφαία τιμητική διάκριση το Βραβείο Τούρινγκ για τις εργασίες τους στον έλεγχο μοντέλων, μία μέθοδο τυπικής επαλήθευσης υλικού ή λογισμικού υπολογιστών.
Εργάζεται για το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών και είναι ο ιδρυτής του εργαστηρίου Verimag στη Γκρενόμπλ. Επίσης είναι Διδάκτωρ Πληροφορικής του Πανεπιστημίου της Grenoble, Eπίτιμος Διδάκτωρ του Πολυτεχνείου  της Λωζάνης και Eπίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Τον Μάρτιο του 2014 ανέλαβε πρόεδρος του νέου Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ) της χώρας μας.
Η βαρύτητα του λόγου του λοιπόν και οι απόψεις του έχουν ιδιαίτερη σημασία. Μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στο CretePlus.gr τοποθετείται για τα καίρια και «καυτά» προβληματα της χώρας και μιλάει για τη σημασία της Γνώσης και της Πληροφορίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Ενώ εκφράζει την άποψη του για την κρίση στην Ελλάδα, χωρίς να διστάσει να χρίσει υπεύθυνους για την κατάσταση στη χώρα μας τους πολιτικούς που εχουν κυβερνήσει ως σήμερα, χαρακτηρίζοντας πολλούς από αυτους «διεφθαρμένους και ασχετους».

Για τη συνέχεια creteplus

6 σχόλια:

  1. "Για αυτό πρέπει εμείς οι Έλληνες να συμφωνήσουμε κάποτε σε ένα όραμα και να το ακολουθήσουμε..."

    Πώς, όταν εδώ ασχολούνται με τα κόμματα και αναλίσκονται σε τέτοιου είδους συζητήσεις;

    Ο κάθε λαός έχει τούς κυβερνήτες που τού αξίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Nativist.
      Για την ιστορια,ο Τσωρτσιλ το ειπε πληρως ως εξης : Οι λαοι εχουν τους κυβερνητες που τους ταιριαζουν οπως οι πουτ...νες τους νταβατζηδες τους.

      Διαγραφή
    2. Η φράση αποδίδεται στον Γάλλο φιλόσοφο και διπλωμάτη Joseph-Marie, comte de Maistre ως "Toute nation a le gouvernement qu'elle mérite", ήτοι κάθε λαός έχει την κυβέρνηση που τού αξίζει.

      Άν έχεις κάποια πηγή γι αυτό που γράφεις, θα μ' ενδιέφερε να την δω. Άλλωστε, αυτές οι φράσεις, ή οι περισσότερες απ' αυτές, είτε δεν ελέχθησαν καθόλου, είτε αποδίδονται σε διαφόρους.

      Διαγραφή
  2. Είναι διεφθαρμένοι και απολύτως ΣΧΕΤΙΚΟΊ, διαφορετικά δε θα είχαν επιλεχθεί ως ΚΑΤΆΛΛΗΛΟΙ για τη θέση.

    Ο χαρακτηρισμός άσχετοι τους δικαιολογεί.

    Ούτε άσχετοι είναι ούτε ηλίθιοι.

    Σταματήστε επιτέλους να τους δικαιολογήτε.

    Για τους προδότες δεν υπάρχει ΠΟΤΈ δικαιολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κώστας Μαυρόπουλος: Όλα ανεξαιρέτως τα Κόμματα εκτελούν εντολές των Παγοσμιοποιη-τών. Γι' αυτό είμαι υπέρ της καταργήσεως όλων , ανεξαιρέτως, των Κομμάτων για δύο λόγους: Πρώτον, η ύπαρξις πολυκομματικής εκπροσωπήσεως στην Βουλήν των Ελλήνων, ουδέν προσφέρει στην Δημοκρατίαν και δεύτερον συμβάλλει στην διχόνοιαν μεταξύ των Ελλήνων. Ας μην ξεχνάμαι την δημιουργίαν "Πράσινων", "Μπλέ" και "Κόκκινων" καφε-νείων, ενώ σήμερον προστέθηκαν και τα "Ροζέ"... Πως μπορούμε να λέμε ότι οι βουλευτές ψηφίζουν κατά "συνείδησιν", όταν υπάρχει η δικλείδα της κομματικής "πειθαρχίας" και συνεχίζει να υπάρχη ο Νόμος "περί ευθύνης" (διάβαζε ανευθυνότητος) των Υπουργών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα είναι κερδοσκοπικές εταιρείες (συμμορίες). Κι ενώ έχει καταστεί σαφές αυτό και ο κόσμος έδειχνε να το είχε καταλάβει πριν μερικά χρόνια, τώρα βλέπω πάλι κι επιστρέψαμε στα ίδια.

      Μήπως έχει αλλάξει τίποτε από την περιγραφή τού αειμνήστου Εμμ. Ροΐδη;

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.