7/9/17

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν

  • (Φωτ.: EPA / Gailan Haji)
Κυκλοφόρησε ως υπόδειγμα το ψηφοδέλτιο που θα χρησιμοποιηθεί κατά το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στην Αυτόνομη Διοίκηση του Κουρδιστάν αλλά και σε περιοχές του Βορείου Ιράκ που κατοικούνται από Κούρδους, όπως το Κιρκούκ, η Χανεκίν και περιοχές της Περιφέρειας Νινεβί στις 25 Σεπτεμβρίου.
Το ψηφοδέλτιο έχει ήδη τυπωθεί και έχει αποσταλεί στα 46.000 εκλογικά τμήματα, είναι γραμμένο σε τέσσερις γλώσσες –κουρδικά, ασσυριακά, αραβικά και τουρκικά (για τους Τουρκομάνους)–, και το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν με «Ναι» ή «Όχι» οι ψηφοφόροι είναι: «Θέλετε τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους στην περιοχή του Κουρδιστάν και στις κουρδικές περιοχές που βρίσκονται εκτός της Αυτόνομης Κουρδικής Διοίκησης;».
Σημειώνεται ότι χθες η Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή του Δημοψηφίσματος παρέτεινε την προθεσμία εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους, για τους Κούρδους που κατοικούν στο εξωτερικό, από τις 7 στις 22 Σεπτεμβρίου, οπότε λήγει και η περίοδος πολιτικών συγκεντρώσεων.
Οι Κούρδοι του εξωτερικού, για να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα, θα πρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους σε ηλεκτρονική πλατφόρμα

1 σχόλιο:

  1. Ακομα και οι Κοθρδοι του εξωτερικου ψηφιζουν.
    Τι γινεται με τους Ελληνες του εξωτερικου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.