25/12/17

Πληρωμένοι δολοφόνοι του Ερντογάν εναντίον Τούρκων αντικαθεστωτικών στη Γερμανία;

Οι Τούρκοι πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι, συγγραφείς που έφυγαν από την Τουρκία την περίοδο διακυβέρνησης του AKP, και διέφυγαν στη Γερμανία θα μπορούσαν να είναι θύματα οργανωμένων επιθέσεων. Αυτό δήλωσε ο αρμενικής καταγωγής βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP Γκάρο Πάιλαν. «Έχω την πληροφορία από διάφορες πηγές ότι πληρωμένοι δολοφόνοι από την Τουρκία θέλουν να χτυπήσουν στην Ευρώπη και διαθέτουν σχετική λίστα» είπε πριν από δυο ημέρες ο Πάιλαν σε μια συνέντευξη Τύπου στο τουρκικό κοινοβούλιο. Προέτρεψε την τουρκική κυβέρνηση να πάρει τα κατάλληλα μέτρα. Σε συνέντευξη του προς την Deutsche Welle o Πάιλαν επανέλαβε τα όσα είχε ήδη δηλώσει και τόνισε πως τις πληροφορίες τις έχει από ξένες μυστικές υπηρεσίες χωρίς βεβαίως να θέλει να τις κατονομάσει. «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αυτές οι πληροφορίες έχουν επιβεβαιωθεί από ασφαλείς πηγές» συμπλήρωσε.
Υπάρχουν άτομα, σύμφωνα με τον βουλευτή, τα οποία δέχθηκαν συγκεκριμένες απειλές κυρίως στη Γερμανία αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και τα οποία διαθέτουν προσωπική φύλαξη. «Στη λίστα υπάρχουν ορισμένα ονόματα αλλά εικάζεται ότι η λίστα θα διευρυνηθεί» λέει.
Ο Πάιλαν επέκρινε τον βουλευτή του AKP και αντιπρόεδρο της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της χώρας Μετίν Κιουλούκ για τις διασυνδέσεις του με την υπερεθνικιστική ροκ μπάντα «Οθωμανοί της Γερμανίας».
Ο αρμενικής καταγωγής βουλευτής αναφέρει πως ο Μετίν Κιουλούκ θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός και να λάβει υπόψιν του ότι η Εισαγγελία της Στουτγάρδης απήγγειλε κατηγορίες σε οχτώ μέλη του συγκροτήματος για απόπειρα δολοφονίας.
Ενήμερες οι γερμανικές αρχές
Στο στόχαστρο των πληρωμένων δολοφόνων δεν είναι μόνο αντικαθεστωτικοί αλλά και μέλοι μειονοτήτων όπως είναι η αλεβίτικη και η αρμενική.
Ο Γιλμάζ Καχραμάν από την Ομοσπονδία Αλεβίτικων Ενώσεων Γερμανίας δηλώνει πως και η δική του οργάνωση πληροφορήθηκε από διάφορες πηγές ότι υπάρχει κίνδυνος να πέσουν θύματα επιθέσεων στη Γερμανία και την Ευρώπη. Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών τον διαβεβαίωσε πάντως ότι θα γίνουν οι κατάλληλες έρευνες.
Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016 χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους πανεπιστημιακοί και δημοσιογράφοι αναγκάστηκαν να έρθουν στη Γερμανία. Ένας από αυτούς είναι ο δημοσιογράφος αρμενικής καταγωγής Χάικο Μπαγκντάτ. Γνωρίζει και αυτός τις πληροφορίες που έχει Πάιλαν από τις μυστικές υπηρεσίες και προτρέπει την Τουρκία «να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προστατεύσει τους πολίτες της».
Οι αρχές ασφαλείας δηλώνουν πάντως στην Deutsche Welle ότι θα συνεχίσουν να ερευνούν το θέμα κατά πόσο σχεδιάζονται τέτοιου είδους επιθέσεις εναντίον Τούρκων επί γερμανικού εδάφους.
Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

  1. Χρόνια τακτική της mit.τις κουρδισες τις εκτέλεσαν στο κέντρο του Παρισιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.