13/6/18

Ο γ.γ. του ΟΗΕ χαιρετίζει τη συμφωνία Αθήνας - Σκοπίων

Τη συμφωνία των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ με την οποία διευθετείται το ζήτημα της ονομασίας «χαιρέτισε» την Τρίτη ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες συγχαίροντας τις δύο πλευρές για την «αποφασιστικότητά τους να τερματίσουν αυτή τη μακρόχρονη διένεξη».
«Σε ό,τι αφορά τις συνομιλίες ανάμεσα στην Ελλάδα και την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, ο γενικός γραμματέας χαιρετίζει τη συμφωνία η οποία διευθετεί τη διένεξη ανάμεσα στα μέρη, όπως αυτή περιγράφεται στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (σ.σ. υπ' αριθμόν) 817 (1993) και 845 (1993).
Εγκωμιάζει τα μέρη για την αποφασιστικότητά τους να φέρουν αυτή την μακρόχρονη διένεξη σε ένα τέλος, επιδεικνύοντας ηγετικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή και πέραν αυτής» αναφέρει η ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του γ.γ. του ΟΗΕ.
Ο Γκουτέρες συγχαίρει «όλους όσοι συμμετείχαν εποικοδομητικά στις προσπάθειες που οδήγησαν σε αυτή τη συμφωνία» και «στον προσωπικό απεσταλμένο του κ. Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος ενσαρκώνει της αξίες της επιμονής, της υπομονής και της διπλωματίας χαμηλών τόνων, διότι διευκόλυνε την επίτευξη αυτής της ιστορικής συμφωνίας (με τις προσπάθειές του) για πολλά χρόνια».
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ «προτρέπει όλους τους πολίτες και στις δύο χώρες να ενωθούν για να προχωρήσει η διαδικασία αυτή μπροστά» και επαναλαμβάνει «τη δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών να προσφέρουν κάθε απαραίτητη υποστήριξη, τόσο μέσω του προσωπικού του απεσταλμένου, όσο και μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών, ταμείων και προγραμμάτων του ΟΗΕ».
«Ο γενικός γραμματέας είναι πεπεισμένος ότι η επίλυση αυτής της μακρόχρονης διένεξης θα έχει θετικές επιπτώσεις στην Ευρώπη και πέραν αυτής και ελπίζει ότι τα μέρη και σε άλλες παρατεταμένες διενέξεις θα αντλήσουν έμπνευση από αυτή την εξέλιξη και θα εργαστούν προς τη διευθέτησή τους μέσω διαπραγματεύσεων χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση», καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική

6 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Να αγιάσει το στόμα σου! Μίλησε κι ο Γκουτέρες το juke box!Που του ρίχνεις κέρμα να μιλήσει! Αααα ρε κερατάδες μου χετε ανεβάσει το αίμα στο κεφάλι, τι να σας κάνω χαλάλι σας! Ο άλλος ο ηλίθιος στην Αμερική μια ζωή ήρεμος και πήγε και νοίκιασε πέρυσι 2 δωμάτια στο ξενοδοχείο απέναντι από τον χώρο της συναυλίας και θέρισε τον κόσμο στη συναυλία με αυτόματα προηγμένα όπλα...εδώ ξενοδοχεία στο κέντρο, ας πούμε στο Σύνταγμα για παράδειγμα δεν έχουμε? Όχι να κάνει κάτι κακό να έρθει να δει την Ελλάδα μας!Θα του βρίσκαμε και κάτι χρήσιμο ελληνικό να περνούσε τη ώρα του, μια επίσκεψη στους Δελφούς λέω εγώ τώρα, άκου τι σκέφτηκα! Ναι θα γνώριζε τον Ομφαλό της γης, κακό είναι?...Θα γλίτωναν και
      οι άνθρωποι εκεί...

      Διαγραφή
  2. Ταϋγέτη.

    Μιλᾶ τὸ Πανὶ,μαζὶ μὰ τὰ ἄλλα Πανιὰ τοῦ ΝΑΤΟ,τοῦ State Department,καὶ τῆς ἘΕ,καὶ δὲν λέω τὶ Πανιὰ,ἄν ἤμουν ὁ Χῖος θὰ σᾶς τὸ ἔλεγα,καὶ συγγνώμη ἀλλὰ εἶμαι πολὺ ὀργισμένη.

    Τὸ ἄλλο Πανί ὁ Πάϊατ δὲν μὶλησε ἀκόμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. In Venezuela girls Sell their Body for $3. In Greece we sold our soul for less. Communism has been always known to produce prostitutes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απελλες....το Σταιτ Ντιπαρτμεντ..χαιρετιζει την συμφωνια ...ειπε.Κι εδω ...οι προστιτιουτς.....ειναι πολλες....και στα ιδια ....δολαρια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.