7/8/18

Όση προπαγάνδα και να γίνει, αυτή η αλήθεια δεν πρόκειται να κρυφτεί - «Το 2014 ετοιμαζόμασταν για καθαρή έξοδο της Ελλάδας αλλά μετά... ήρθε ο Βαρουφάκης»

Για την περίοδο που ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, μίλησε ο γενικός γραμματέας του ESM, Καλίν Ανεβ Γιάνσε.
Ο ίδιος έκανε λόγο για μία «δύσκολη περίοδο» και υποστήριξε ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ESM), το 2014, εργαζόταν για καθαρή έξοδο της Ελλάδας αλλά, μετά… ήρθε ο Γιάνης Βαρουφάκης.
«Η περίοδος Βαρουφάκη ήταν πολύ δύσκολη για την Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Καλίν Ανεβ Γιάνσε, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ολλανδίας και συνέχισε:
«Οταν έγινε υπουργός Οικονομικών τα πράγματα πήγαιναν αρκετά καλά για την Ελλάδα. Το 2014 εργαζόμασταν για μια "καθαρή έξοδος". Θέλαμε να βγουν από το πρόγραμμα χωρίς δάνειο. Αλλά όταν έγινε υπουργός, ο Βαρουφάκης δεν ήθελε να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. Προσπάθησε να μην προσαρμοστεί με όλες τις προϋποθέσεις που είχε βάλει ο ESM και το ΔΝΤ. Αυτό κόστισε αρκετά χρήματα στην Ελλάδα. Δυστυχώς, την έστειλε πίσω αρκετά χρόνια».
«Πιστεύω ότι όσα έκανε δεν ήταν καλά για τους Έλληνες πολίτες» πρόσθεσε ο ΓΓ του ESM απαντώντας στην ερώτηση αν θυμάται με χαρά τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ερωτηθείς αν η εκταμίευσης της δόσης των 15 δις ευρώ είναι «το τέλος της ιστορίας» απάντησε:

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά αν η Ελλάδα υλοποιεί όλες τις προϋποθέσεις στο μέλλον. Τα δάνεια μας "τρέχουν" μέχρι το 2060. Οπότε τα επόμενα χρόνια και τις επόμενες δεκαετίες θα διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις».
Καθημερινή

11 σχόλια:

  1. πριν τον βαρουφακη ήταν
    το mail Χαρδούβελη
    η 2η αξιολόγηση
    και άλλες 2 ακόμα
    ΔΕΝ ΜΙΛΑΤΕ ΣΕ ΟΥΓΚΑΝΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν μιλάμε για 'καθαρή' έξοδο,τι εννοούμε;Σαν την τωρινή αυγουστιάτικη;Ας είμαστε σοβαροί,ένεκα του δυσθεώρητου χρέους μπήκαμε σε καθεστώς μνημονίου και έκτοτε τούτο έχει πάρει την ανιούσα περαιτέρω!Αν δεν αντιμετωπιστεί η χαίνουσα αυτή πληγή,άσπρη μέρα δεν θα δούμε!Και πώς να γίνει τούτο,αφού με την εγκληματική συνέργεια των πολιτικών μας το χρέος από τραπεζικό έχει μετατραπεί σε διακρατικό.Χρωστάμε σε όλους τους ευρωπαίους πολίτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γενικός Γραμματέας του ESM.

    Όπως λέμε το σκυλάκι του Regling, του κομματόσκυλου της Μέρκελ. Dogs command chain.

    Και επειδή το λέει αυτός σημαίνει και τίποτε άλλο εκτός από Γερμανική ξυνίλα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1)Πραγματική έξοδος από τα Μνημόνια χωρίς μεγάλο κούρεμα του δημοσίου χρἐους, της τάξεως του 50%, είναι αδὐνατη.
    Εικονική η "έξοδος" και για ψυχολογικούς λόγους, είναι η ψευτοέξοδος που θα γίνει στις 20-21 Αυγούστου.
    Να γελάμε ή να κλαίμε με τα χάλια μας?

    2)Η μία κυβέρνηση μετά την άλλη είναι χειρότερη της προηγούμενης.
    Εάν μας είχανε αφήσει να ολοκληρὠσουμε το έργο μας θα είχαμε βγεί από τα Μνημόνια λένε οι πρώην!
    Αφήστε μας και άλλη μία τετραετία για να ολοκληρώσουμε τις μεταρρυθμίσεις μας, λένε οι τωρινοί.
    Η πραγματικότητα όμως είναι πως με τον ανατοκισμό το δημόσιο χρέος είναι αέναο, συνεχώς μεγαλώνει και θα μεγαλώνει.

    3)Για το ότι δεν χρεοκοπήσαμε το 2010-11, ενώ μπορούσαμε, και να χάσουν τα λεφτά τους οι ιδιώτες Δανειστές του δημοσίου, η μόνιμη δικαιολογία που λέγεται είναι ότι θα χάναμε την προστασία της Ε.Ε. έναντι της Τουρκίας...

    4)Σήμερα η Ελλάδα είναι οικονομικά κατεστραμμένη, οι ηγέτες της μαριονέτες να των δανειστών της. Εξοπλισμοί ουσιαστικά δεν γίνονται, τα ανταλλακτικά σπανίζουν ή δέν υπάρχουν.
    Πολλοί νόμοι μάλιστα λέγεται πως ψηφίζονται μετά από υποδείξεις των δανειστών, με e-mail. Κατάντια κράτους...

    5)Είμαστε σαν λαός ευχαριστημένοι με την κατάσταση μας?
    Να ζούμε με τα ατέλειωτα ψέμματα των πολιτικών μας πως δήθεν υπάρχει κάποια ελπίδα βελτίωσης, ενώ το βιοτικό μας επίπεδο συνεχώς χειροτερεύει?

    Μέχρι το 2023, τα 15 δισ. ευρώ που δίνει το κράτος στο ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να μηδενιστεί. Είναι Μνημονιακή υποχρέωση. Από 38 δις ευρώ το κονδύλι για συντάξεις και υγεία θα πέσει στα 23 με 24 δισ., που είναι αποκλειστικά χρήματα των ασφαλιστικών εισφορών, το 2023.

    Ας μην κοροιδευόμαστε λοιπόν.
    Η δραματική κατάσταση της οικονομίας μας είναι, εδώ και χρόνια, μη ανατρέψιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το 2014 ετοιμαζόμασταν για καθαρή έξοδο της Ελλάδας αλλά μετά... ήρθε ο Βαρουφάκης, Τσίπρας, η Κων/πούλου και όλα τα αριστερά παιδιά της ταβέρνας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να μην ξεχνάμε όμως και το παρακάτω αναπόδραστο γεγονός:
    "Πρώτος –με καταμετρημένους τους σταυρούς στο 94,71% των τμημάτων της Περιφέρειας– με μεγάλη διαφορά από τον επόμενο ο Γιάνης Βαρουφάκης (131.211 ψήφοι)"
    Ο κυρίαρχος λαός τον τίμησε, ο νικητής των εκλογών σεβάστηκε την αποδοχή και επιλογή του λαού του και τον έκανε ΥΠΟΙΚ... Δεν νομίζω λοιπόν ότι φταίει μόνο ο Γιάνης και ο Αλέξης... Θα φταίνε και τίποτε Μασόνοι, τίποτε Εβραίοι, η λέσχη, οι Lions, τίποτε Ροταριανοί και πάει λέγοντας!
    Και για να σοβαρευτώ αλλά και για να μην παρεξηγηθώ: Πολύ καλά έκανε όποιος τον ψήφισε. ΔΙΚΑΙΩΜΑ του είναι και δεν θα απολογηθεί σε κανένα!!!
    Το τελικό και κρίσιμο ερώτημα όμως είναι αν αντιλαμβάνεται ο ψηφοφόρος που τίμησε τον Γιάνη, πως τελικά έβαλε και ο ίδιος το, απειροελάχιστο έστω, λιθαράκι του στο πύργο της Βαβέλ και έβγαλε τα συμπεράσματά του και αποδέχεται την όποια του ευθύνη, ή αν εξακολουθεί να πιστεύει ότι είναι το αιώνιο θύμα και πως όλα αυτά συμβαίνουν γιατί μας επιβουλεύονται άπαντες στο σύμπαν (γιατί είμαστε οι εκλεκτοί) και ότι αυτός δεν φέρει καμία ευθύνη...
    Άλλωστε, " Ένα λάθος γίνεται σφάλμα μόνο όταν προτιμήσουμε να μην το διορθώσουμε" - Τζων Κέννεντυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το γεγονος και μονο πως εφαγαν το ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ απειλωντας με φυσικη εξοντωση τον επαναστατη του γλυκου νερου Τσιπρα, λέει πολλα.....Ειχαν ουσιαστικα χεστει οι Γερμαναραδες και ελπιζω να απει στο διαολο το κωλονομισμα τους απο την ΙΤΑΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εχουμε τα εξης σοβσρα δεδομενα.1) Δεν προκειται να ξεσηκωθουμε να διωξουμε το πολιτικο συστημα των μαφιων.Δεν θελουμε..και δεν μπορουμε.Ειναι θεμα καθολικης δειλιας.2) Δεν υπαρχει περιπτωση να γινει κατι η να χαθει μαγικα ενα χρεος ενος τρις που ανατοκιζεται.3) ειναι επιστημονικη φαντασια να αρχισει αναπτυξη πληρωμης του χωρις χτισμενα εργοστασια..χωρις δουλεια σκληρη 80 ετων.4) αυτα ολα ειναι εντελως αδυνατα με κατοχη 100 ετων.5)ειναι εντελως αδυνατον να γινει οτιδηποτε με γυναικες που γεννανε μισο παιδι..λογω φτωχειας ..ξενητιας..και καφετεριας.6)ειναι αδυνατο οτιδηποτε χωρις παιδια..με 3000.000 συνταξιουχους και μισα παιδια απ τα γεννημενα εξω.7) χωρις καταναλωτες δεν παραγεις τιποτε..και χωρις εργατες επισης.8)Αυξανομενα γεμιζεις το μερος με αλλοθρησκους νεους που επισης δεν εργαζονται και τρωνε απο σενα.9) η χωρα σου πουλιεται ολη...γη..αερας..θαλασσα..και υπογεια..και θα κοπει και φετες για διπλανους οσο εσυ απολαμβανεις τον καφε και τις ψευδαισθησεις σου..10) σε λιγο δεν θαχεις στρατο αφου δεν θαχεις φανταρους γεννημενους.11) δεν μπορει με ολα αυτα..και 4.000.000 φτωχους χωρις φαι ..πολλες γυναικες σου να πηγαινουν για ...αδυνατισμα και καλο κορμι...για παραλια..στα γυμναστηρια να ριξουν περιττα κιλα...σαν να μην τρεχει τιποτε...εκτος απο την ..σιλουετα...το βαψιμο ..το μπανιο το καφε..και το π.....
    κλπ .....κλπ...κλπ...Ετσι εγινε συσκεψη στον ουρανο για την κατασταση αυτη την πρωτοφανη....την εκτος τοπου..χρονου..λογικης.Ειδαν το θεμα ολο σφαιρικα...ταχασαν στον ουρανο...δεν ξαναγινε τοση αφασια σε ολα...κουφαθηκαν οι αγγελοι...Που στο διαβολο πηγε η συνειδηση και η λογικη που εφτιαξε ο δημιουργος ??? !!!! Τι πρεπει να κανουν ??? Τι επιλογες εχουν ?? Αποφασιστηκε πως μονο μια...Απ εξω...κι απο ..σποντα.!! Και καλεσαν εκτακτα τον....Ερτογαν...!! Κανεις δεν ξερει τι του ειπαν....Μονο να μαντεψει μπορει....πχ...τιναξε ολη την κατσαρολα στον αερα...να φυγουν ολα...καπακια ..χερουλια κλπ....μπας κι επιστρεψει η συνειδηση και η λογικη...και χαθουν χρεη...ανοησια...γυμναστηρια...και παραλιες...Μετα θα φερουμε μια κατσαρολα καινουρια...μεχρι να την ανατιναξουν παλι εν καιρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Δημητράκη Την επανάσταση την κάνατε ήδη έχουμε 1η φορά αριστερά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.