26/1/19

ΟΗΕ: Ρωσία και Κίνα απορρίπτουν το σχέδιο ψηφίσματος για τη Βενεζουέλα

Η Ρωσία, η Κίνα, η Νότια Αφρική και η Ισημερινή Γουινέα μπλόκαραν σήμερα το αμερικανικό προσχέδιο ψηφίσματος με το οποίο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στην Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας, χαρακτηρίζοντάς της "τον μοναδικό δημοκρατικά εκλεγμένο θεσμό" της χώρας.
Το κείμενο αυτό υπογράμμιζε επίσης ότι η Εθνοσυνέλευση δεσμεύεται να αποκαταστήσει τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου στη Βενεζουέλα, επισημαίνοντας την έλλειψη νομιμότητας των τελευταίων εκλογών στη χώρα και καταδικάζοντας τη βία των δυνάμεων ασφαλείας εναντίον των διαδηλωτών.
Σύμφωνα με μια διπλωματική πηγή, το προσχέδιο ψηφίσματος που αντιπροτείνει η Ρωσία ζητά απλώς τη διεξαγωγή "πολιτικού διαλόγου" στη Βενεζουέλα, κάτι που για τις ΗΠΑ θεωρείται μη αποδεκτή λύση.
Κατόπιν αιτήματος της Ουάσινγκτον, το Συμβούλιο Ασφαλείας πρόκειται να συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα στη Νέα Υόρκη, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Βενεζουέλας. Πολλές χώρες έχουν ζητήσει να μιλήσουν στη συνεδρίαση αυτή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Capital

5 σχόλια:

  1. Ευριπίδης Μπίλλης
    Είτε μας αρέσει ο Μαδούρο ή όχι, η καστά;σταση θυμίζει Ουκρανία. Χωρίς όμως Πάιατ και χωρίς εκείνην την πώς τη λέγανε, την Ούλαντ "μας", αν θυμάμαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αλητεία της Ουάσιγκτον και των προθύμων σε ένα ακόμη επεισόδιο της σειράς "Καταστρέφουμε μια χώρα".

    Αλλά το καρύδι αυτή την φορά είναι ασυγκρίτως πιό σκληρό από τα προηγούμενα, πλέον του ότι γνωρίζουν και ποιά θα είναι τα επόμενα βήματα των "απελευθερωτών".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ είναι αλητεία υψίστου βαθμού , το ίδιο και χειρότερο είναι όμως και ο Μαδούρο που ο λαός του τρώει ποντίκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το ίδιο και χειρότερο είναι όμως και ο Μαδούρο που ο λαός του τρώει ποντίκια λοω αλητειας ΗΠΑ ασφαλως

      Διαγραφή
  4. Μα φίλοι γιατί ωρύεστε;
    Οι αγγλοσάξωνες δεν το έπαιξαν ποτέ παρθέναι παρά μόνον γιά να μας κοροϊδέψουν κατάματα.
    Αυτή είναι η πεμπτουσία της πολιτικής τους: Δημιουργία Χάους.
    https://youtu.be/NNiie_zmSr8

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.