16/1/19

Ο ΣΥΡΙΖΑ θύμα των μεθόδων που δίδαξε

afises
Του Γιάννη Σιδέρη
Είναι απαράδεκτο, δειλό και κυρίως επικίνδυνο, διάφοροι ανεγκέφαλοι να στέλνουν απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (και κυρίως στις οικογένειές τους,) επειδή θα ψηφίσουν την συμφωνία για την Μακεδονία, ή να κυκλοφορούν στη βόρεια Ελλάδα αφίσες με τα κεφάλια Συριζαίων βουλευτών.
Είναι σαφώς αναφαίρετο, ου μην και επιβαλλόμενο δικαίωμα (αν και οι δύο λέξεις αντιθετικές) των βουλευτών να καταφύγουν στην αστυνομία για να εντοπίσει τους δράστες, ώστε να υποστούν τα κατά νόμον.
Ακόμη είναι και αναμενόμενο, στο πλαίσιο του μικροπολιτικού παιχνιδιού, να θεωρούν ως ηθικούς αυτουργούς τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, καλώντας τους να «αναλογιστούν τις ευθύνες τους».


Και προφανώς οι δράστες είναι «ακροδεξιά εθνικιστικά στοιχεία που λειτουργούν μόνο μέσα στο σκοτάδι» όπως καταγγέλλουν Συριζαίοι βουλευτές.
Αν όμως κάτι δεν δικαιούνται οι ίδιοι είναι να παραπονούνται. Τουλάχιστον όχι πριν ζητήσουν – και σε αυτό, όπως και σε τόσα άλλα – μια γενναία και ηχηρή συγνώμη που θα ακουστεί στο Πανελλήνιο.
Ήταν οι πρώτοι διδάξαντες αυτού που καταγγέλλουν ως τρομοκρατία. Στις διάπυρες εποχές του λάβρου αντιμνημονιακού αγώνα και των πλατειών, όταν ο λαός «στέναζε κάτω από την μπότα των κατακτητικών στρατευμάτων της φράου Μέρκελ», ξαμολημένοι «ακτιβιστές», σκύλευαν την αξιοπρέπεια και επιχειρούσαν να τρομοκρατήσουν τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου.
Η ΝΔ ακόμη ήταν στο απυρόβλητο γιατί έκανε αντιμνημονιακό αγώνα στα Ζάππεια. Παράλληλα τσόνταρε, ολιγάριθμα και όχι με κατεύθυνση της κεντρικής ηγεσίας, στη μαζικοποίηση των διαμαρτυρομένων πλατειών (ολιγάριθμα γιατί η πολιτική μάχη στο δρόμο δεν είναι το φόρτε της κεντρο-δεξιάς παράταξης).
Στη συνέχεια όταν ο Σαμαράς έγινε Πρωθυπουργός, μπήκε και αυτός και οι βουλευτές του στη χορεία των προδοτών, και έγιναν μαγνήτης, ομού μετά των Πασόκων, της μήνιδος των γενναίων αντιμνημονιακών αγωνιστών.
Το πιο τραγικό ήταν στη επαρχία, όπου κατεδείχθη πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ διέρρηξε τον κοινωνικό ιστό. Βουλευτές είδαν το πρόσωπό τους να απεικονίζεται σε αφίσες με την επιγραφή «Καταζητείται», σε μια κακότεχνη α λα ελληνικά, αναπαράσταση του «Άγριου Ουέστ». Ενίοτε οι δράστες μπορεί να ήταν και γείτονες με τους οποίους καλημερίζονταν εφόρου ζωής. Ωστόσο τα συνδετικά κοινωνικά χαρακτηριστικά είχαν καταρρεύσει μπρος στην αναγκαιότητα και το μεγαλείο του αντιμνημονιακού αγώνα.
Οι αφίσες με τα «Καταζητείται» ήταν το... εικαστικό μέρος του αντιμνημονιακού αγώνα. Συνυπήρξαν με τις τραμπούκικες αντισυγκεντρώσεις, τις μπουνιές και τις σφαλιάρες αρχικά σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ στην συνέχεια συμπεριέλαβαν και ΝΔτες. Στα κοινωνικά δίκτυα αφήνιασαν οι κατηγορίες περί προδοτών, αλλά αυτό ήταν το λιγότερο. Απλώς δημιουργούσε κλίμα το οποίο μεταγγιζόταν στις συνοικίες των μεγαλουπόλεων και στην επαρχία. Εκεί οι αντιμνημονιακοί αγωνιστές υιοθέτησαν την κατευθυνόμενη (αποδεδειγμένα από την Κουμουνδούρου) απρόσωπη, χυδαία και προωθητική του κοινωνικού μίσους, ρητορική των social media, και εξεμέσοντας χαρακτηρισμούς όχι μόνο εναντίων στελεχών της κεντρικής πολιτικής σκηνής, αλλά και εναντίον γνωστών τους τοπικών στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Πότε ο κ. Τσίπρας και το ηγετικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν αυτό που ζητάει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ; Πότε καταδίκασαν τον πολιτικό τραμπουκισμό και την κοινωνική σπίλωση που έφτανε τα όρια της κοινωνικής ανθρωποφαγίας και πολιτικής τρομοκράτησης; Ποτέ!
Πότε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα βλέπουν τα πρόσωπά τους στις απαράδεκτες ούτως ή άλλως αφίσες, είχαν καταδικάσει τις ίδιες πρακτικές εναντίον των μνημονιακών αντιπάλων τους; Ποτέ!
Είναι οι πρώτοι διδάξαντες και υφίστανται τις μεθόδους που οι ίδιοι δίδαξαν εμπράκτως.
Η αστυνομία πρέπει να κάνει τη δουλειά της, να εντοπίσει και να πράξει τα δέοντα για τους δράστες τέτοιων αντιδημοκρατικών πράξεων, και οι ίδιοι δικαιούνται να το ζητούν.
Όμως δεν έχουν ηθικό δικαίωμα να παραπονούνται, να το παίζουν θύματα, και να ζητούν από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, από Μητσοτάκη και Γεννηματά, να καταγγείλουν τους τραμπουκισμούς που υφίστανται. Όχι πριν ζητήσουν ηχηρό συγνώμη για τότε!
Πηγή: Λίμπεραλ

6 σχόλια:

 1. Είναι απαράδεκτο, δειλό και κυρίως επικίνδυνο, διάφοροι ανεγκέφαλοι να στέλνουν απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (και κυρίως στις οικογένειές τους,) επειδή θα ψηφίσουν την συμφωνία για την Μακεδονία, ή να κυκλοφορούν στη βόρεια Ελλάδα αφίσες με τα κεφάλια Συριζαίων βουλευτών.

  I COULDN'T AGRER LESS. THEY ARE TRAITORS AND THE WHOLE ADULT FAMILY IS GUILTY!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. για σένα ίσως.....όταν όμως κάποτε οι ίδιοι προπηλακίζανε...βρίζανε...και απειλούσαν...τότε ήταν καλά γιατί ήταν αντιπολίτευση...τώρα είναι κακά γιατί είναι εξουσία...Για να μην ξεχάσουμε στο δημοψήφισμα....τη ατάκα...που είχε γίνει σήμα κατατεθέν...για αυτούς που ήταν αντίθετοι, το περίφημο ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ!!! τώρα αυτοί είναι οι πραγματικοί γερμανοτσολιάδες και αξίζουν τα δέοντα και αυτοί και οι ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ...Αυτός είναι ο χειρότερος ΦΑΣΙΣΜΟΣ στα 30 χρόνια ζωής μου!!!και είναι χειρότερος από αυτόν που έζησαν ο πατέρας μου και παππούς μου...και ξέρεις γιατί..σύντροφε...είναι τόσο καλά περιβεβλημένος που οι πλείστοι δεν το έχουν καταλάβει. Μια δράκα ανθρώπων (μειοψηφία) έχει την εξουσία και επιβάλλει ερήμην του ελληνικού λαού...τα συμφέροντα ξένων δυνάμεων...ντροπή....αξίζετε εκτελεστικό απόσπασμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ της αριστερά -
  Η Αριστερά αφού πάντα κατά-βρώμιζε την Αθήνα με αφίσες τώρα συλλαμβάνει αφισοκολλητές με διαφορετική γνώμη.

  Οι αριστερόστροφοι Αλήτες τρομοκρατήθηκαν όταν τους είπαν προδότες γιατί όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Προσοχή: Ο συγγραφέας του άρθρου και ο κύριος που το ανάρτησε κάλλιστα πάνε στον εισαγγελέα για παρακίνηση σε πράξεις βίας... Στο άρθρο υφέρπει τυφλή βία κ μίσος (..απ΄όπου κι αν προέρχεται..). Ποιόν εξυπηρετεί το άρθρο?? Γιατί οι έλλληνες σήμερα δεν διαβάζουν , δεν κρίνουν, δεν σκέφτονται? Έχετε μερίδιο της ευθύνης γι αυτό..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κανε ενα ζεστό ντουζάκι. Φτιαξε και ενα δροσερο Mohito. Πιες το και πηγαινε για υπνο. Αύριο μπορεί να είσαι καλύτερα

   Διαγραφή
 5. Είναι συνταγή Τσίπρα γιατί ενόχλησε γιατί απλά και μόνο είναι άρρωστος στο μυαλό είναι ένας δεύτερος Χίτλερ με αρρωστημένο μυαλό η Μέρκελ τον κατάλαβε ότι έχει την αρρώστια του Χίτλερ και τον κάνει ότι θέλει Τσίπρα είσαι προδότης και πουλημενος

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.