4/1/19

H ακμή και η παρακμή των "γελοίων"…

"Πολύ δυσαρεστημένος με την General Motors και τη CEO τους, Mary Barra, για το κλείσιμο των μονάδων στο Οχάιο, το Μίσιγκαν και το Μέριλαντ. Τίποτα δεν κλείνει σε Μεξικό και Κίνα. Οι ΗΠΑ έσωσαν τη General Motors, και αυτό είναι το ευχαριστώ που παίρνουμε. Μελετάμε να κόψουμε όλες τις επιδοτήσεις προς την GM, συμπεριλαμβανομένων αυτών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η General Motors έκανε ένα μεγάλο στοίχημα υπέρ της Κίνας πριν από χρόνια όταν έχτισε μονάδες της εκεί (και στο Μεξικό) – Δεν νομίζω πως αυτό το στοίχημα θα πληρώσει. Είμαι εδώ για να προστατέψω τους Αμερικάνους Εργάτες". 
Αυτή είναι μια ανάρτηση του προέδρου Τραμπ στο Twitter στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη.
Είναι προφανές πως ο λαϊκιστής που κέρδισε την Προεδρία της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη υποσχόμενος στο κοινό των μεσοδυτικών πολιτειών πως με μέτρα προστατευτισμού του στυλ της δεκαετίας του ’50 θα δημιουργούσε καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ άρχισε να διαψεύδεται.
Λίγες ώρες νωρίτερα από την ανάρτηση του Αμερικάνου Προέδρου η διευθύνουσα σύμβουλος της μεγαλύτερης αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Μέρι Μπάρα είχε ανακοινώσει πως θα προχωρήσει σε δραστικές περικοπές εργατικού δυναμικού κατά 15%.
Κατά τη Μέρι Μπάρα μέχρι το τέλος του 2019 σχεδιάζεται να διακοπεί η παραγωγή σε επτά εργοστάσια εκ των οποίων τα πέντε βρίσκονται στις ΗΠΑ.


Για τη συνέχεια Capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.