21/3/19

Τεράστιο "έγκλημα" η μειονοτική εκπαίδευση στη Θράκη και ο Κυριάκος θέλει να το μεγαλώσει


Γράφει ο Σέμπα Καραχότζα

Το ζήτημα της μειονοτικής εκπαίδευσης στη Θράκη είναι πραγματικά ανεξάντλητο, μας έχει απασχολήσει πολλές φορές κατά το παρελθόν και φοβάμαι πως μετά εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη θα συνεχίσει να μας απασχολεί. 
Η ύπαρξη μειονοτικών σχολείων στη Θράκη προβλέπεται από τη Συνθήκη της Λωζάνης ενώ με τα μορφωτικά πρωτόκολλα που υπέγραψαν αργότερα Ελλάδα και Τουρκία, ορίσθηκε η τουρκική ως δεύτερη γλώσσα στα μειονοτικά σχολεία. 
Ωστόσο τόσο από τη Συνθήκη της Λωζάνης όσο και από τα προαναφερόμενα μορφωτικά πρωτόκολλα, μειονοτική εκπαίδευση προβλέπεται μόνο για τα δημοτικά σχολεία σε αμιγώς μουσουλμανικούς οικισμούς. 
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης όμως υποσχέθηκε να εισάγει την τουρκική γλώσσα σε όλο το φάσμα της παρεχόμενης στα μουσουλμανόπαιδα εκπαίδευσης, δηλαδή σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια παρόλο που κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από καμία συμφωνία. 
Επίσης δεσμεύτηκε για εισαγωγή της τουρκικής ως ξένη γλώσσα ακόμα και στα δημόσια, δηλαδή στα μη μειονοτικά σχολεία; Θα υποχρεώσει δηλαδή και τα χριστιανόπουλα να διδάσκονται την τουρκική γλώσσα; Είναι σοβαρός ή άρχισε να πίνει κι αυτός από αυτό που πίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ;
Ακόμα και ως μάθημα επιλογής να μπει η τουρκική γλώσσα στα μη μειονοτικά σχολεία είναι εντελώς παράλογο. Από που κι ως που θα μπει μια μη ευρωπαϊκή γλώσσα στη δημόσια ελληνική εκπαίδευση; Πλάκα μας κάνουν;


Για τη συνέχεια Xanthinet

8 σχόλια:

  1. Απλά το λέγαμε ότι αν η αξιωματικη αντιπολιτευση είχε έναν βαρβάτο αρχηγό ο σύριζα σήμερα θα ήταν εξαφανισμενος, αλλά με τέτοια άτομα αρχηγούς. ..... Που πάτε ρε Ελληναραδες !!!
    Πόσο Λυπάμαι για την κατάντια της χώρας, πόσο άδικο είναι !!!!
    Και πολύ φοβάμαι ότι θα πάμε στα χειρότερα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Σέμπα Καραχότζα ασφαλώς έχει δίκιο. Όσον αφορά στην ενδεχομένη διδασκαλία τής τουρκικής γλώσσας και στα μη μειονοτικά σχολεία, υπενθυμίζω ότι η απόφαση είχε ληφθεί ήδη από το 2006, επί υφυπουργείας Καλού, αλλά ουδέποτε εφηρμόσθη.
    Ιδού και το σχτικό ΦΕΚ (867/10 Ιουλίου 2006).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να συμπληρώσω εδώ ότι, σύμφωνα με τα όσα κατάγγελλε ο αείμνηστος Νεοκλής Σαρρής, η μειονοτική εκπαίδευση απέφερε οφέλη σε κάποιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H κυρία Δραγώνα δεν είναι σύζυγος του Καθηγητή Μουζέλη;

      Κάνω λάθος;

      Ευμένης Καρδιανός

      Διαγραφή
    2. Όχι, δεν κάνεις. Η σύζυγος τού Μουζέλη είναι.

      Διαγραφή
  4. Η Ελλας οφειλει να αναγνωριζει αμεσα την παραγκωνιση των Πομακων ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ .
    Η Ελλας δεν μπορει να μιλαει για γενοκτονιες ποντιων και μικρασιατων , οταν διαπραττει η ιδια γενοκτονια (πολιτισμικη φυλεκτικη εθνικη εκαπιδευτικη γλωσσικη, ανθρωπιστικη θρησκευτικη) σε βαρος των Πομακων.Αυτην ειναι η αληθεια κυριοι.Και σας μιλω απο πρωτο χερι.Τωρα θυμηθηκαμε τους Πομακους?Τις ηλιθιοτητες του κ Μητσοτακη θα τις πληρωσουμε αλα Σμυρνη.Δηλ ο ανθρωπος αυτος ειναι επικινδυνος και προσκαλει επισημα τους Τουρκους να εισβαλλουν και να καταλαβουν την Θρακη.Αρχικα πολιτισμικα, μετα θρησκευτικα και τελος στρατιωτικα.Οπως εγινε στην Κυπρο 1974.Συνταγη δοκιμσσμενη με ΚΑρα αμαν αλη προεδρο και πρωθυπουργο και τελος παντων βεζυρη της Ελλαδος.
    Του ταξανε χοντρα , και παιζει παιχνιδι βρωμικο.Αν δεν γουσταρετε τον Παππα στην Βεροια για το σλαυομακεδονικο μια φορα, αυτο που κανει ο μπουλης στην θρακη ειναι χιλιες φορεσ χειροτερο. Προσκαλει επισημα πλεον τους τΟΥρκους. Οπως εκανε ο Μακαριος απο τον ΟΗΕ.Να δειτε που η Τουρκια θα αναγορευτει σε εγγυητρια δυναμη στην Θρακη. Να το θυμαστε.Ετσι ξεκινησε και η Κυπρος.Κι αυτος θελει να κυβερνησει την Ελλαδα?.Η μπας και πιεζεται κι αυτος ? Απο ποιους, απο Ρωσους η Αμερικανους?
    Αλλα ειπαμε το ολον θεμα ειναι καθθαρα οικογενειακον. Κρατα απο μακρια η βαλιτσα.Απο αδελφη , πατερα και παει παρα πισω.
    Εαν βγει ο Μπουλης καηκαμε. Αφηστε τον Αλεξη. Τουλαχιστον ξερουμε που παμε.
    (δηλ για φουντο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατι προσωποποιειτε τα παντα στα κομματα ?? Λογικα ..για να απενοχοποιησετε την ψηφο σας.Δηλ. δεν ..
    φταιει ολο το κομμα και ολοι οι ψηφοφοροι του....αλλα.ενας...που ξεφυγε...ο αρχηγος..Οι αλλοι κριμα....ειναι καλοι..οπως και οι ...ψηφοφοροι ...οι εξαπατημενοι.
    Λοιπον ο Κουλης ...ο Τσιπρας...κλπ....δεν ειναι τιποτε αλλο απο την ΝΔ...και ολον τον Συριζα....και ολους τους ψηφοφορους τους.!!! Και ολα οσα κανουν ειναι απο παλια ιδια...σχεδιασμενα...ανεξαρτητα απ τον αρχηγο...και τα ανεχονται ολα οι ψηφοφοροι τους !!! Ολα....!! Συχνα αντι πινακιου φακης. Αλλα ετσι δεν γινεται χωριο.Ενα κομματι της κοινωνιας να κανει πως δεν καταλαβε τι γινεται ...ταχα....κι ενα αλλο να προσποιειται θεραπεια στο ...ταχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν χαθει η Μακεδονια ...η η Θρακη..κλπ....ξερω πολυ καλα πως δεν φταιει ο Κουλης...ο μπουλης...κι ο Τσιπρας μονο....Αλλα ο διπλανος μου που κανει την...παπια...ο ψηφοφορος τους...η δηθεν ...ιδεολογια τους....και η καθολου δηθεν κουτοπονηρια τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.