11/6/19

Προάγγελος εξελίξεων στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις - Κρεμλίνο: Στέλνουμε τους S-400 στην Τουρκία εντός του Ιουλίου

«Οι συμφωνίες μας με την Τουρκία υλοποιούνται έγκαιρα» ανακοίνωσε σύμβουλος του Ρώσου προέδρου - Νωρίτερα το Τουρκικό ΥΠΕΞ απάντησε στις ΗΠΑ: «Δεν δεχόμαστε τη ρητορική των απειλών και των κυρώσεων» 

Η Ρωσία σχεδιάζει να στείλει τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 στην Τουρκία εντός του Ιουλίου δήλωσε ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ.
«Οι συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας υλοποιούνται έγκαιρα εντός του προβλεπόμενου πλαισίου. Δεν υπάρχουν διμερή προβλήματα» δήλωσε ο Ουσακόφ απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους. Ερωτηθείς αν τα συστήματα θα αποσταλούν εντός του Ιουλίου, ο Ουσακόφ , είπε ότι «Ναι, όπως προγραμματίζουμε».
Η ανακοίνωση του Κρεμλίνου έρχεται λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις του Τουρκικού ΥΠΕΞ με τις οποίες ξεκαθάρισε ότι δεν δέχεται τη ρητορική των κυρώσεων και των απειλών για την αγορά των ρωσικών πυραυλων s-400.
Πιο συγκεκριμένα, αβάσιμο χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας το περιεχόμενο του ψηφίσματος της Βουλής των Αντιπρόσωπων των ΗΠΑ με τίτλο «Εκφράζοντας ανησυχία για την αμερικανο-τουρκική συμμαχία» και με το οποίο καλείται η Τουρκία να ακυρώσει την προγραμματισμένη απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400.
«Είναι αδύνατο να αποδεχτούμε τους άδικους και τους αβάσιμους ισχυρισμούς που περιλαμβάνονται στο ψήφισμα σχετικά με την εξωτερική πολιτική και το σύστημα απονομής δικαιοσύνης της Τουρκίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
Η Άγκυρα επισημαίνει, ακόμα, ότι «η αποδοχή τέτοιων ψηφισμάτων που δεν είναι δεσμευτικοί και δεν εξυπηρετούν την ενίσχυση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, η χρήση της ρητορικής των απειλών και των κυρώσεων και η ανακοίνωσηα τεχνητών τελεσιγράφων δεν είναι αποδεκτή».

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής:

«Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, το ψήφισμα με τίτλο "Εκφράζοντας ανησυχία για την αμερικανο-τουρκική συμμαχία", που έγινε αποδεκτό από την Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, στις 10 Ιουνίου, δεν συνάδει με κάνεναν τρόπο με την βαθιά ριζωμένη φιλία και συμμαχάι της Τουρκίας και των ΗΠΑ. Είναι αδύνατο να αποδεχθούμε τους άδικους και αβάσιμους ισχυρισμούς που αναφέρονται στο ψήφισμα για την εξωτερική πολιτική και το σύστημα απονομής δικαιοσύνης της Τουρκίας.
Όπως έχουμε πάντα τονίσει, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την εξαφάνιση διαφωνιών ανάμεσα σε φίλες και σύμμαχες χώρες είναι ο διάλογος και ο σεβασμός για τις αποφάσεις των κυρίαρχων κρατών. Αντίθετα η αποδοχή τέτοιων ψηφισμάτων που δεν είναι δεσμευτικοί και δεν εξυπηρετούν την ενίσχυση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, η χρήση της ρητορικής των απειλών και των κυρώσεων και η ανακοίνωσηα τεχνητών τελεσιγράφων δεν είναι αποδεκτή».

Πρώτο Θέμα

13 σχόλια:

  1. Για πολλοστή φορά οι Τούρκοι και οι Ρώσοι διδάσκουν εξωτερικη πολιτική και ανάγουν εαυτούς σε υπερδυνάμεις.Εδω ετοιμάζομεθα για τον εορτασμό της 4ης Ιουλίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολα για ¨ολα για Τουρκία και Ερντογάν ... Μακάρι να συνεχίσει ο φίλος του Πούτιν Ερντογάν και να πάρει τους Σ400. Ο Ερντογάν θα μείνει από $$, ανταλλακτικά, και από συμμάχους. τότε η 'υπερδύναμη' Τουρκία θα ακολουθήσει (καλώς ή κακώς) την τύχη τών συμμάχων του Πούτιν .... ΠΧ Ιράκ, Λιβύη, Συρία, Γιουγκοσλαβία, ... και πάει λέγοντας

      Διαγραφή
    2. Με αυτο το πλευρο να κοιμασαι εσυ και οι φιλοι σου στην πρεσβεια.

      Διαγραφή
  2. Putin's unintentional kiss of death to his good Friend Erdogan!
    Well done Ξανθό Γένος ... ΛΟΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το απόσπασμα απο το κείμενο του Μεϊσάν: "Αυτή η εξέλιξη είναι δύσκολο να γίνει δεκτή από όσους παρέμειναν στη συμμαχία ΗΠΑ / Ισραήλ που χαρακτήριζε την εποχή του Μπους του νεώτερου. Ωστόσο, οι ισραηλινές αρχές επισκέφθηκαν τη Μόσχα πολύ περισσότερες φορές παρά την Ουάσινγκτον μετά την ήττα του Ντάες."

    Μήπως μας λέει τίποτα;
    Απλά ότι οι αμερικανοί θα μας προστατέψουν από ενδεχόμενη "κακόβουλη" κίνηση της τουρκίας ,αλλά δεν θα αποτρέψουν την παραλαβή εκ μέρους της τουρκίας των S-400 που τόσο πολύ επιθυμεί το Ισραήλ ή οι ίδιοι.
    Αλλά μπορεί και να σημαίνει ότι θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν την παραλαβή των S-400 προσφέροντας στους Ρώσους κάτι άλλο.
    Αλλά τι;
    Την Ιντλίμπ;
    Την αναβολή ενδεχόμενης σύρραξης με το Ιράν;
    Μιά γεώτρηση στην Ν.Α.Μεσόγειο;
    Πολλά τα ανοιχτά θέματα...
    Και προς το παρόν,Ρωσία-ΗΠΑ :2,5-2.
    Οπου 2:2 είναι Ουκρανία-Βενεζουέλα(1:1) αφ'ενός και Συρία(1:1) αφ'ετέρου και το μισό είναι η τουρκία.
    Αν συνεχίσουν δε έτσι,προβλέπεται να χαθεί η Ευρώπη μαζί με την Ελλάδα από τους Αμερκανούς και πιθανόν και η Σ.Αραβία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν στηρίζεις την ασφάλειά σου σέ άλλους τότε μήν κρατάς μεγάλο καλάθι ...

      Διαγραφή
  4. Στείλτε τα να τελειώνωμε...Εμείς εχομε Patriot και εάν επιτρέψουν οι "στρατηγικοι σύμμαχοι" μπορεί να τους χρησιμοποιήσωμε...Στο μεταξύ εκπαιδεύομε Εβραίους με τους S 300 που διαθέτομε...Αλλά βρίζομε τους Ρώσσους που πωλούν S 400 στους Τούρκους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ πάντως να συγχαίρεις τούς Ρώσους που δίνουν Σ-400 στον ισλαμοφασίστα
      Εσύ επίσης να βρίζεις τούς Ισραηλινούς που μας ενοικιάζουν Heron

      Διαγραφή
    2. Εσυ τι ακριβως κανεις ?? Εκτος απ το γιο- γιο...Τα Σ-400 κανουν 2.5 δις..Τα Αμερικανικα γκατζετ εως σημερα ...300 δις ..στην Τουρκια...Κι ετσι καταφερες το.ρεβυθι.να το κανεις ερυθρο γιγαντα...Δεν εισαι αστρονομος....σιγουρα..αλλα ο μαγος Καλιοστρο..Τουλαχιστον θαχεις ρεβυθια να φας...προσεχως.της.Μονσαντο...

      Διαγραφή
  5. Από την υπόθεση αυτή απλά βγαίνουμε χωρίς θάλασσα στο Καστελόριζο κτλ. Αυτός είναι και λόγος που απαγόρευσαν εδώ και πολύ καιρό οι ΗΠΑ τόσο στην Ελλάδα όσο και σε Κύπρο να βγάλουμε βυθοτεμμάχια στις περιοχές μας ανάμεσα σε ανατολική Κρήτη και βορειοανατολική Κύπρο.

    Δεν μας είπε ο Κοτζιάς από μόνος του το μοναχοφάηδες, την πίτα την μοίρασαν σε μεγάλο βαθμό και αν δεν είχε άδεια η Τουρκία όχι τρυπάνι αλλά ούτε βελόνα δεν θα είχε βάλει πάνω σε βάρκα. Και στο Αιγαίο με άδεια παραβιάζει από το 1974, από τότε που επίσημα μας πιέζουν οι σύμμαχοι για συνδιαχείρηση στο Αιγαίο. Από τότε κάθε μέρα η Τουρκία προχωράει όπως τα έγραψε καθαρά ο κ. Σάββας. Πόση ακόμα στάχτη θα φάμε στα μάτια μας; Το χάρτη με τις ΑΟΖ και την έλειψη βυθοτεμμαχίων στις επίμαχες περιοχές δεν τον βλέπουμε; Ποιός μας απαγόρευσε να δόσουμε βυθοτεμμάχια σε άλλες περιοχές που έχουν και αυτές πολλά κοιτάσματα; Οι Τούρκοι μόνοι τους κάνουν τσαμπουκά μπροστά σε Αμερικάνους, Ισραηλινούς, Γάλλους, Ιταλούς, Ισπανούς κτλ, ή βλέπουμε το θέατρο του χειρότερου καραγκιόζη για τα μάτια του κάθε λοβοτομημένου από τα ΜΜΕ, τους κακοαναλυτές, τους φόρους και την κρίση Έλληνα. Εάν υπήρχε μια απάντηση από όλους τους συμμάχους στην Τουρκία, απλά και κοφτά, πάρτε τα τρυπάνια σας αλλού, θα έβγαινε η Τουρκία στη δική μας θάλασσα; Έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τωρα κ.Γιωργο ...σε ποιους μιλας ?? Εδω και 40 ετη.οι καμηλες βαζουν το κεφαλι στην αμμο ολη μερα..οταν.ψηφιζουν.!! Μην πεις.οχι.....Αλλα το λιονταρι διπλα ζυγωσε πεινασμενο.Για ρωτα.μια καμηλα αν πιστευει τωρα οτι θα γινει γευμα λεοντος σε κλασμα ..χρονου.Δεν πιστευει..." Ελα...μωρε..." θα σου πει..!! Και θα παει στις εκλογες ως συνηθως...Ουτε.βλεπει οτι ερχονται και οι ..σοδες ...Το σπηλαιο του Πλατωνα με.τις σκιες...

      Διαγραφή
    2. K. Δημήτριε, ο λαός δεν φταίει για την κατάστασή του. Μας έχουν τρελάνει μεγάλες ομάδες ειδικών και μισθωτών. Δεν φταίει ο κόσμος, ούτε ο δικός μας ούτε άλλων κρατών.
      Υπάρχουν ελπίδες, αλλά μπροστά στην ανωμαλία των ισχυρών της γης που έχουν ανοίξει τις πύλες του πλανήτη στο Ισλάμ, είμαι πάρα πολύ προβληματισμένος.

      Διαγραφή
    3. Και καλα κανετε κ.Γιωργο..Δεν κατηγορησα τον λαο. Περιεγραψα την παθηση του.Υπαρχει.Αδιαφορα της αιτιας.Εχει κι ελπιδες.Οχι το πληθος.Αυτο δεν ειχε ποτε στην ιστορια..Η ελπιδα ανοικει σε ενα μικρο κομματι που ξεφυγε.Σκεψου οτι μια βομβα πυρηνικη ξεκιναει μονο απο μια χουφτα νετρονια στην αρχη..Σε αυτα πονταρει.παντα η ιστορια...Μηπως τα αχυρα πως ξεκινανε την φωτια ?? Μην περιμενεις κατι αλλο.Δεν γινεται αλλιως στην φυση...Τα αλλα τα παχυα τα λογια περι λαου...ειναι για αυτοθεραπεια...Ειμαι που και που...αισιοδοξος !

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.