3/9/19

Μετά τη δράση έρχεται η αντίδραση - Κατηγορούν τον Ιμάμογλου για απολύσεις και αυξήσεις τιμών


Πυρά για την πολιτική του δέχεται από πολύ νωρίς ο νέος δήμαρχος της Πόλης.
Μετά την απόφαση του Εκρέμ Ιμάμογλου να κόψει τη χρηματοδότηση σε φιλοερντογανικά ιδρύματα προκλήθηκαν κατηγορίες εις βάρος του νέου δημάρχου της Κωνσταντινούπολης. Η (φιλοκυβερνητική) Yeni Safak υποστηρίζει, ότι ο νέος άρχοντας της Πόλης δεν τήρησε τη δέσμευσή του όσον αφορά τις απολύσεις προσωπικού και μετά τις εκλογές της 23ης Ιουνίου 5000 εργαζόμενοι έμειναν χωρίς δουλειά.

Παράλληλα στο δημοσίευμα αναφέρεται, ότι αυξήθηκε 70% το κόμιστρο στάθμευσης στο πάρκινγκ İSPARK, ενώ υπάρχουν και αυξήσεις στην τιμή του νερού. Η 19λιτρη φιάλη από τουρκικές λύρες άρχισε να πωλείται 11 και το μισόλιτρο μπουκάλι 1,5 λίρες.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Εκρέμ Ιμάμογλου είχε καταγγείλλει στα τέλη του Μαΐου τις τεράστιες δαπάνες του δήμου Κωνσταντινούπολης φέρνοντας ως παράδειγμα, τη δαπάνη 80 εκατ.τουρκικών λιρών (περίπου 12 εκατ.Ευρώ) από το AKP μέσα σε μία τριετία για μια δημοτική ιστοσελίδα. «Με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ιστότοπους για όλους τους δήμους της Τουρκίας», είχε δηλώσει τότε ο Μαυροθαλασσίτης πολιτικός υποστηρίζοντας, ότι είναι έτοιμος να αλλάξει το σύστημα σπατάλης κάνοντας την καταγγελία, ότι από το 2014 το χρέος του δήμου αυξήθηκε κατά 4,5 φορές, φτάνοντας τα 27 δισ. λίρες, ενώ το ετήσιο έλλειμμα του προϋπολογισμού του 25πλασιάστηκε, αγγίζοντας τα 4 δισεκ. λίρες.

Είναι ξεκάθαρο, ότι μετά τη δράση έρχεται η αντίδραση. Γιατί  όπως είχατε ενημερωθεί, η απόφαση του Ιμάμογλου για τη διακοπή της χρηματοδότησης των φιλοκυβερνητικών ιδρυμάτων δημιούργησε ντόμινο εξελίξεων στην TürkMedya, η οποία προχώρησε σε περικοπές, απολύσεις και διακοπή εκδόσεων.

Σημειωτέον, ότι από τις πρώτες προεκλογικές φιλολαϊκές εξαγγελίες που έθεσε σε εφαρμογή η νέα δημοτική αρχή, ήταν η 24ωρη συγκοινωνία, η οποία ξεκίνησε στις 30 Αυγούστου στις πιο σημαντικές διαδρομές του Μετρό και των Λεωφορείων της Πόλης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.