25/10/19

2.000 μαθητές για την 28η Οκτωβρίου στο Δίστομο για αντι -ναζί «μάθημα»


Πάνω από 2.000 μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης, κυρίως από Αθήνα και γενικότερα Αττική, επισκέφθηκαν το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο Βοιωτίας ή έχουν προγραμματίσει να το επισκεφθούν τις επόμενες ημέρες, συνδέοντας την επίσκεψη με την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Όλο και περισσότερα σχολεία απ όλη την Ελλάδα επιλέγουν την Μαρτυρική κωμόπολη της Στερεάς Ελλάδας για μια βιωματική περιήγηση στον τόπο που οι Γερμανοί Ναζί έσφαξαν 228 αμάχους, μεταξύ των οποίων και 57 παιδιά από λίγων ημερών έως,17 ετών.
Οι μαθητές επισκέπτονται το Μαυσωλείο στον ομώνυμο Λόφο και ξεναγούνται στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού από ειδικούς, ενώ μερικά σχολεία έχουν ετοιμάσει και δικό τους μάθημα, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος όλο και περισσότερων σχολείων για επίσκεψη στο Δίστομο είναι ότι την Πέμπτη μόνο έφθασαν τμηματικά- βάσει προγραμματισμού- περίπου 600 μαθητές, συνδυάζοντας και βόλτα στην όμορφη κωμόπολη, που διαθέτει και Αρχαιολογική Συλλογή του Υπ. Πολιτισμού, ή επίσκεψη στο ονομαστό Βυζαντινό Μοναστήρι του Οσίου Λουκά με τα ψηφιδωτά , 9 χλμ από το Δίστομο.
Όλο δε το έτος, οι επισκέπτες του Μουσείου ξεπερνούν τις 12.000, με τους περισσότερους να είναι μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές.
Η Διοικούσα Επιτροπή του Μουσείου, το οποίο είναι υπό την εποπτεία του Δήμου, έχει προχωρήσει σε εισηγήσεις για βελτίωση της λειτουργικότητας του μαυσωλείου και του Μουσείου.
Ήδη ο νέος Δήμαρχος κ Γιάννης Σταθάς, έχει αποφασίσει και κάνει όλες τις επίσημες υποδοχές και συναντήσεις στην αίθουσα προβολών του Μουσείου. 

3 σχόλια:

  1. Να μας πουν οι 2000 μαθητές,ποιοί είναι οι σημερινοί Ναζί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κομουνιστικη ανθελληνικη προπαγανδα τους γινεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευριπίδης Μπίλλης
    Παραμύθι το περί Ναζί που αθωώνει τους Γερμανούς. Οι Γερμανοί τα κάνανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.