18/10/19

Το κράτος επιχειρηματίας - 3 εκ. "μέσα" το χρόνο τα κρατικά ΚΤΕΟ




Η ιστορία των ΚΤΕΟ της Δούρου είναι ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ποινικού ενδιαφέροντος.
 Η Περιφέρεια μόνο πληρώνει έχοντας διορίσει 37 άτομα σε ένα μόνο ΚΤΕΟ από τα 5 που ήθελε να ανοίξει (που κάνουν και 30 ώρες υπερωρίες κάθε μήνα) και δεν εισπράττει ούτε δεκάρα τσακιστή - τα παράβολα πάνε στο κράτος! 
Φοβερή επιχειρηματική ιδέα!

Thanos Tzimeros




15 σχόλια:

  1. Ο Τζήμερος κάτι προσπαθεί να πει αλλά δεν μπορεί να αναπτύξει το θέμα γιατί είναι αθειστής, και η ιδεολογία του δεν του απαγορεύει να αναφερθεί σε βαθύτερες έννοιες.
    Σε προηγούμενό μου ποστ https://infognomonpolitics.blogspot.com/2019/10/blog-post_37.html είχα γράψει μερικά πράγματα.
    Εδώ συνεχίζω:
    Στο προηγούμενο μου σχόλιο μου αναφέρθηκα την θεμελιώδη έννοια της διαφθοράς (το θεμελιώδες θεολογικό ζήτημα). Με την ευκαιρία θα εμβαθύνω λίγο ακόμα.
    Ας σκεφτούμε λίγο. Φανταστείτε στην τηλεόραση της δεκαετίας του 1960 (τέλη της δεκαετίας) να παιζόταν εκπομπές σαν τις σημερινές (πχ Great Next Model , παλιότερα Ερωτοδικείο κλπ κλπ). Ο κόσμος θα πάθαινε σοκ. Το ίδιο με τα θεατρικά έργα και τα κινηματογραφικά. Ας θυμηθούμε τον Φαμπρ που ο Τσίπρας ήθελε να ηγηθεί της Ελληνικής τέχνης (μέσω του Φεστιβάλ). Το αίσθημα ντροπής αμβλύνεται στον άνθρωπο και επέρχεται η ηθική παρακμή.
    Ας δώσω τώρα μια άλλη εικόνα:
    1965. Ταινία «Δεσπινής Διευθυντής» (κορυφαία κωμωδία). Ρωτάνε τον Αλεξανδράκη γιατί δεν καπνίζει μπροστά στην Καρέζη. Αλεξανδράκης: «Ούτε μπροστά στον κύριο καθηγητή δεν καπνίζω από σεβασμό»
    2009. O Φωτόπουλος προπηλακίζει με χυδαίο τρόπο τον διακεκριμένο καθηγητή Αθανασιάδη (τότε γενικό διευθυντή της ΔΕΗ). Το βίντεο είναι σοκαριστικό:
    https://youtu.be/En_3rICinMQ
    Ο καθηγητής Αθανασιάδης ήταν εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Toyota Europe. Η Τoyota είναι η πιο σημαντική εταιρία στην επιστήμη της Παραγωγής και της διαχείρισης Supply Chains. Είναι η εταιρία που δημιούργησε την «just in time» production.

    Η Ελληνικός λαός δεν σοκαρίστικε από το bulling του Φωτόπουλου στον ιεραρχικά ανώτερό του, διακεκριμένο αντιπρόσωπο του Ελληνικού λαού καθηγητή Αθανασόπουλο. Αντίθετα τον επιβράβευσε. Γιατί έχει διαφθαρεί. Και τελικά μετά από λίγα χρόνια εξέλεξε τον καταληψία για πρωθυπουργό.

    Δύο πράγματα χρειάζονται για παράξεις τεχολογία: πειθαρχία (υπακοή) και συμφωνίες. Ο Ελληνικός λαός είναι ανίκανος να παράγει τεχνολογία. Κανείς δεν πρόκειται να επενδύσει στην Ελλάδα σε τεχνολογικό project όταν επικρατεί αυτή η αντίληψη. Η τεχνολογία δεν είναι θέμα κόστους ούτε φορολογίας. Για τις εταιρίες είναι προτιμότερο να επενδύσουν στην Σουηδία ή στην Σαξονία παρά στην Ελλάδα.

    Η υπακοή είναι η βαθύτερη πνευματική θεολογική έννοια. Η πτώση οφείλεται στην ανυπακοή. Η πνευματική έννοια είναι ότι εάν είσαι ανυπάκουος στους πάντες τότε σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανείς αγαθός στον κόσμο.

    Την πνευματική έννοια υπακοή δεν μπορούμε πλέον να την διδάξουμε. (μόνο οι πνευματικοί γέροντες μοναχοί την διδάσκουν. Οι Άγιοι).

    Τότε τι κάνουμε;

    Ας σκεφτούμε ότι στις ιδιωτικές εταιρίες. Κανείς δεν συμπεριφέρεται σαν τον Φωτόπουλο.
    Αυτό συμβαίνει γιατί στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει η έννοια της χρεοκοπίας. Από την ηγεσία ως τον τελευταίο εργάτη, οι πάντες μεριμνούν για την πιθανότητα της χρεοκοπίας. Γιατί την δουλειά που κάνουν αυτοί την κάνουν και άλλες εταιρίες ισάξιοι με αυτούς. Αυτό προσδίδει στον επιχειρηματία και στους εργαζόμενους ταπεινότητα. Αποτρέπει το αμάρτημα της ραθυμίας. Όταν δεν έχεις τις μέριμνες από εργαζόμενος μεταπίπτεις σε εισοδηματία.
    Ας σκεφτούμε 2 εικόνες:
    1) Εισοδηματίας με 3 εκατομμύρια στην τράπεζα (κληρονομιά)
    2) Επιχειρηματίας με επιχείρηση 3 εκατομμυρίων αξία, ο οποίος κάθε μέρα παλεύει στον ανταγωνισμός.
    Ποιος γίνεται ράθυμος;
    Και όμως κατά τον μαρξισμό, ο εισοδηματίας είναι πιο κοντά στους εργάτες. Ο επιχειρηματίας υποτίθεται ότι εκμεταλλεύεται την υπεραξία των εργαζομένων. Ο μαρξισμός μας λέει ότι ο επιχειρηματίας που ξεπουλάει την επιχείρησή του για να «ζήσει την ζωής του» ως εισοδηματίας είναι κοντά στους εργάτες!!!

    Όταν παίρνεις 11, 9, 6 ή ακόμα 4, χιλιάρικα τον μήνα (ενσωματώνω κάθε ειδών παροχές (πχ 14 μισθός (20ος στην περίπτωση ΟΠΑΠ)) χωρίς καμία άλλη έγνοια ή ευθύνη (πχ αποφυγή χρεοκοπίας) ΔΕΝ είσαι εργαζόμενος, είσαι εισοδηματίας. Είσαι ράθυμος. Τελικά θα διαφθαρείς και θα διαφθείρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΙΟΘΩΣΗ: εκεί που γράφω και η ιδεολογία του δεν του απαγορεύει να αναφερθεί σε βαθύτερες έννοιες. να μπει "και η ιδεολογία του δεν του επιτρέπει να αναφερθεί σε βαθύτερες έννοιες".

      Διαγραφή
    2. ΔΙΟΡΘΩΣΗ 2: Εκεί που γράφω "Η Ελληνικός λαός" να μπει "Ο Ελληνικός λαός", (πήγα να γράψω "Η Ελληνική κοινωνία" και το άλλαξα τελευταία στιγμή, εξ ου και το λάθος)

      Διαγραφή
  2. Ο κ. Τζίμερος γράφει «Ακόμα μια εταιρεία της Περιφέρειας κλείνει βουλιαγμένη στα χρέη.
    Καλώς.
    Ο κ. Τζίμερος έγραψε ποτέ για εταιρείες ιδιωτών που έκλεισαν βουλιαγμένες στα χρέη;
    Ο κ. Τζίμερος έγραψε ποτέ για ιδιοκτήτες εταιρειών που πήραν δάνεια στην Ελλάδα και δεν επένδυσαν στην Ελλάδα τα χρήματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχετε καταφέρει να κατανοήσετε το βίντεο. Ο Τζήμερος ΔΕΝ λέει ότι κλείνει. Το ακριβώς αντίθετο υπονοεί. Ότι παρ'όλο που μπαίνει μέσα ΔΕΝ χρεοκοπεί. Το πρόβλημα είναι ότι οι κρατικές εταιρίες δεν χρεοκοπούν ποτέ. Αυτό διαφθείρει την Ελληνική κοινωνία όπως εξηγώ στο προηγούμενο σχόλιό μου. Τα ΕΛΤΑ μπαίνουν μέσα 7 εκατομμύρια και δεν χρεοκοπούν. Όχι μόνο χρεώνουν το Ελληνικό Δημόσιο (ευτυχώς χάρη στην ΕΕ, όχι πλεόν) αλλά και διαλύουν τον τομέα των ταχυμεταφορων και διαφθείρουν και την Ελληνική κοινωνία.

      Διαγραφή
    2. ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Τα ΕΛΤΑ μπαίνουν 7 εκατομμύρια ΤΟΝ ΜΗΝΑ!!! 80+ τον χρόνο.

      Διαγραφή
    3. Μα αν καταλάβαινες τί λέει το βίντεο ρε Χρήστο, ίσως να έβλεπες και τη ζωή με άλλο μάτι.

      Διαγραφή
    4. Χρήστο, για τον ιδιώτη δεν μας ενδιαφέρει διότι τα λεφτά είναι δικά του! !!!! Στο δημόσιο όμως τα λεφτά είναι δικά σου και τα διαχειρίζεται άλλος! !!!

      Διαγραφή
    5. Chris(18 Οκτωβρίου 2019 8.59μμ)
      Για άλλη μια φορά σε πληροφορώ ότι ματαίως επιχειρείς να επιτύχεις την συζήτηση μαζί μου.

      Διαγραφή
    6. ΝΙΚΟS (18 Οκτωβρίου 2019 10,54 μμ)
      Συμφωνώ μαζί σου ότι τα χρήματα που διαχειρίζεται το δημόσιο είναι δικά μου και δικά σου είναι χρήματα που τα πληρώνουν οι πολίτες.
      Για αυτό
      α) είναι απαραίτητο να υπόκειται το δημόσιο σε διαδικασίες διαφάνειας ώστε κάθε πολίτης να γνωρίζει και να μπορεί να αντιδράσει. Εδώ και χρόνια όλες οι πράξεις του δημοσίου μέσω του θεσμού της διαύγειας γίνονται γνωστές σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη.
      β) Είναι απαραίτητο το δημόσιο να υπόκειται στις διαδικασίες της κοινωνικοποίησης ώστε να εξαλειφθούν τα στεγανά που υποκρύπτουν διαφθορά.
      Γράφεις τώρα ότι ο ιδιώτης δεν μας ενδιαφέρει γιατί τα λεφτά είναι δικά του.
      Όμως τα λεφτά που δανείζεται ο ιδιώτης από τις τράπεζες δεν είναι δικά του.Όταν ο ιδιώτης δεν εξοφλεί τα χρέη του προς τις τράπεζες τότε έρχεται το κράτος και αναχρηματοδοτεί τις τράπεζες.Με τίνος χρήματα; του πρωθυπουργού; του αρμόδιου υπουργού; Ασφαλώς όχι.Με χρήματα του δημοσίου δηλαδή με χρήματα δικά μας.
      Επομένως NIKOS και ο ιδιώτης μας ενδιαφέρει γιατί συνήθως ο ιδιώτης διαχειρίζεται τα δικά σου και τα δικά μου λεφτά.
      ΥΓ.
      α) Αρκετοί άνθρωποι της διανόησης έχουν χαρακτηρίσει τον καπιταλισμό της Ελλάδας ως κρατικοδίαιτο καπιταλισμό.Οι ανά την χώρα Τζίμεροι τηρούν σιγή ιχθύος επί αυτού και επαναπαύονται στην κάλυψη των δημοσιογράφων υμνητών της «φιλελεύθερης οικονομίας»
      β)Γιατί οι καναλάρχες(ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών) δεν πρέπει να δηλώνουν το πόθεν έσχες ενώ οι δημοσιογράφοι στα ιδιωτικά κανάλια πρέπει να δηλώνουν το πόθεν έσχες;;

      Διαγραφή
  3. ναι μεγαλε οπως τα λες ειναι. τα λεφτα που θα βαλει,ας πουμε ο Λατσης ειναι δικα του και οχι των τραπεζων που θα του τα δανεισουν.οι οποιες τραπεζες,μπατηρημενες ουσες τα'χουν αρπαξει με επαναλαμβανομενες ανακεφαλαιωσεις απο τον κρατικο προυπολογισμο δηλ.απο μενα και σενα. το ΚΡΑΤΙΚΟ αυτο χρημα θα διαχυθει μετεπειτα στις επι μερους υπεργολαβιες και ιδιωτικους υπαλληλους οι οποιοι κορδομενοι ως τσαλαπετινοι θα βγαινουν να γραφουν οτι αυτους δεν τους συντηρει το δημοσιο.
    το διαχρονικο προβλημα της ελληνικης οικονομιας ειναι ο ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΣ,ΕΣΩΣΤΡΕΦΗΣ και ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ι-δ-ι-ω-τ-ι-κ-ο-ς τομεας.
    ο δημοσιος τομεας,οσο κι'αν σας φαινεται τρελο γιατι τοσο ξερετε,συντηρει τον ιδιωτικο τομεα.τρανο παραδειγμα η δεκαετια 2000-2009.οσο το δημοσιο δανειζοταν οι φουσκες των ακινητων,των εμπορων,των τραπεζων,των τεχνικων εταιριων,των των των καλα κρατουσαν.μετα ,μαυρες πλερεζες γιατι απλα το δημοσιο δεν μπορουσε να δανεισθει για να συντηρησει αυτες τις φουσκες.
    για να μιλησουμε λιγο τεχνικα προβλημα υπαρχει μονο με τα διδυμα ελλειματα(δημοσιονομικο και εμπορικο)το δημοσιονομικο απο μονο του δεν συνιστα distressed προβλημα αν υπαρχει σοβαρος εξαγωγικος τομεας(π.χ.Ιαπωνια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "ο δημοσιος τομεας,οσο κι'αν σας φαινεται τρελο γιατι τοσο ξερετε,συντηρει τον ιδιωτικο τομεα"

      Εχω φροντιστήριο γλωσσών, πληρώνω ΔΥ με τη φορολογία μου, μου στέλνουν τα παιδιά τους για να μάθουν αγγλικά και οι ΔΥ με ταΐζουν....
      Nobel οικονομικών.

      Διαγραφή
    2. @Andpik
      Μερικές σκέψεις γιατί το θέμα είναι κολοσσιαίο.
      1) Όταν αυξάνονται οι μισθού στο Δημόσιο Τομέα, σχεδόν όλο το κέρδος πάει στους ΔΥ και ελάχιστο στον Ιδιωτικό Τομέα. Εφόσον η προσφορά εργασίας είναι τόσο μεγάλη (υπάρχει μεγάλη απεργία) και ο ανταγωνισμό τόσο μεγάλος ο Ιδιωτικός τομέας δεν κερδίζει τίποτα από την αύξηση των Δημοσίων Δαπανών. Για παράδειγμα, εάν εγώ είμαι άνεργος και ο εστιάτορας της γειτονιάς μου πει έλα για γκαρσόνι, τώρα που πήραν αύξηση οι ΔΥ (και θα αυξηθεί η κατανάλωση), το γκαρσόνι δεν κερδίζει τίποτα. Γιατί η ανά ώρα εργασίας η αμοιβή του παραμένει σταθερή. Επίσης και το κέρδος του εστιάτορα είναι πολύ μικρό (γιατί κατά πρώτον έχει το κόστος του μισθού του νέου γκαρσονιού).

      2) Μερικοί κάνετε το λάθος να επικεντρώνεστε στην αντιπαραγωγικότητα του Δημοσίου (ο οποίος οφείλεται ότι δεν υπάρχει η έννοια της χρεωκοπίας και του ανταγωνισμού). Η περίπτωση της Ελλάδας ήταν πιο εξελιγμένη. Έχω πάει μπριγάδα στην Κούβα (και μάλιστα έχω παρακολουθήσει 6 ώρες ομιλία του Φιντελ Κάστρο). Ε, λοιπόν το Ελληνικό Δημόσιο ήταν χειρότερο από του Κουβανέζικο. Στην Κούβα τον μεγαλύτερο μισθό (τα λέω αυτά από επίσημες διαλέξεις και επιτόπιες επισκέψεις κατά την διάρκεια της μπριγάδας) τον έπαιρνε Διευθυντής κλινικής (τότε έπαιρνε γύρω στα 27 δολάρια τον μήνα) και ο απλός υπάλληλος έπαιρνε 11 δολάρια τον μήνα. Στην Ελλάδα είχε φτάσει το οδηγός στον ΟΠΑΠ να παίρνει 11 χιλιάδες ευρώ, ο μηχανοδηγός ΟΣΕ 9 χιλιάδες ευρώ και ο επιμελητής κλινικής (μαζί με τις εφημερίες) να έπαιρνε γύρω στα 3500 . Ο εκπρόσωπος του Δημοσίου έμπαινε στην ΓΣ του ΟΣΕ και του ΟΠΑΠ, τα έβλεπε αυτά και τα κατάπινε. Το πιθανότερο εκμεταλλευόταν την θέση του για να διορίσει τους συγγενείς του. Όπως είπα σε προηγούμενο σχόλιο αυτό είναι διαφθορά και διδασκαλία διαφθοράς. Είναι πνευματικό ζήτημα. Δεν είναι απλά θέμα παραγωγικότητας.

      Διαγραφή
    3. 3) Έχω ακούσει τον εξής μαρξιστικό ισχυρισμό: «Μα ο ΟΠΑΠ (ή ο ΟΣΕ ή ο «Ιπποδρομος) ήταν κερδοφόρος. Την υπεραξία ποιος θα την καρπωθεί». Επίσης έχω ακούσει τον ισχυρισμό: «Ας κάνουν και στον Ιδιωτικό τομές απεργία να πάρουν και αυτοί υψηλούς μισθούς». Όλοι μπορούν να καταλάβουν ότι η αξία στις εταιρίες αυτές προερχόταν από το μονοπωλιακό τους καθεστώς. Δηλαδή τα έσοδα των εργαζομένων δεν προέρχονταν από την εργασία τους αλλά από το δικαίωμά τους (των πραιτοριανών ουσιαστικά) να εμποδίσουν εμένα να ασκήσω την ίδια εργασία. Δηλαδή, με εμποδίζουν εμένα να προσφέρω υπηρεσίες φτυαρίσματος κοπριάς στον Ιππόδρομο. (Ο οποιοσδήποτε επιχειρηματίας δεν χρειάζεται πάνω από 5 ώρες σύσκεψη με συνεργάτες για να στήσει έναν Ιππόδρομο.) Υπάρχει η έννοια του μονοπωλίου. Αυτή η αφηρημένη έννοια θα μπορούσε να πακεταριστεί σε ένα χρηματιστηριακό παράγωγο και να πουληθεί στο χρηματιστήριο. Αυτή είναι που προσδίδει αξία στην εταιρία. Όχι η εργασία. Και εδώ τίθεται το ερώτημα. Δεν μπορεί ο Έλληνας να αντιληφθεί τις αφηρημένες έννοιες του μονοπωλίου και του ανταγωνισμού. Ας μιλήσουμε ανοιχτά. Υπάρχει η θεωρία ότι η τεχνολογική ανάπτυξη είναι θέμα IQ. Η τεχνολογία σημαίνει διαχείριση αφηρημένων οντοτήτων γιατί ουσιαστικά πακετάρεις αφηρημένους αλγόριθμους και τους προσφέρεις στην αγορά. Μήπως τελικά ο Ελληνικός λαός έχει χαμηλό IQ και δεν είναι ικανός να αναπτύξει προηγμένη οικονομία; Η απάντηση είναι ότι εάν ήταν θέμα IQ πρώτη τεχνολογικώς θα έπρεπε να είναι η Κίνα. Και όμως η Κίνα που σε όλη την ιστορία είχε α) τον μεγαλύτερο πληθυσμό και β) το μεγαλύτερο ΑΕΠ (με εξαίρεση από τα μέσα του 19ου αιώνα) θα έπρεπε να πέταγε επιστημονικώς. Και όμως υπήρξε το απόλυτο μηδέν επιστημονικά. Επομένως τα πράγματα είναι πιο σύνθετα. Όσοι δεν μπορούν να κατανοήσουν την παραπάνω θέση που ανέφερα πολύ απλά δεν την κατανοούν γιατί αυτό είναι το συμφέρον τους. Η Ελλάδα έχει μια έφεση στην οικονομία ως Πυραμιδικό Σχήμα (Σχήμα Πόντσι) όπως είχε η Αλβανία το 1997. Ο μηχανοδηγός του ΟΣΕ ξέρει πολύ καλά ότι δεν μπορεί να σταθεί η οικονομία με τους δικούς του μισθούς. Αλλά πιστεύει ότι είναι ψηλά στο σχήμα Πόντσι και τελικά θα καταφέρει να βγει από το σχήμα πριν είναι αργά. Υπάρχει λογική από πίσω. Καθένας πιστεύει ότι το βύσμα του είναι καλύτερο από το μέσο όρο.

      4) Το θεμελιώδες ζήτημα είναι ότι η αξία ενός προϊόντος καθορίζεται από την Παγκόσμια αγορά. Επομένως αυτή η αξία καθορίζει και το όριο αμοιβής που μπορεί να πάρει ένας παραγωγός-εργαζόμενος στον χώρο των εξαγωγών. Όταν το δημόσιο δίνει μισθούς που στηρίζονται στο πολιτικό χρήμα (προσοδοθηρία), δηλαδή πολλαπλάσιους από ότι μπορεί να δώσει η αγορά, είναι λογικό να μην μπορούν να μην σταθούν εξαγωγικές εταιρίες (και ειδικά τεχνολογίας στην Ελλάδα). Ας δούμε εδώ αυτό το δημοσίευμα: https://www.kathimerini.gr/491485/article/epikairothta/ellada/istories-ypogeiwn-proslhyewn-sto-metro . Ένα παράδειγμα ρουσφετιού: «δεν έχει ικανότητες, να εξετασθεί από άλλη επιτροπή» και προσελήφθη κι αυτός ως πωλητής εισιτηρίων. Αυτά τα άτομα έπαιρναν μισθούς μεγαλύτερους από ότι μπορούσε να δώσει η αγορά σε επιστήμονες τεχνολογίας. Αλλά το φυτώριο της πολιτικής είναι τα πανεπιστήμια. Εάν ο Λαρισαίος βρήκε άκρη από το χωριό του για να πάρει την πρόσοδο, δεν θα την βρει την άκρη, για παράδειγμα, το ΤΕΕ να πάρει πρόσοδο για τα μέλη του (τουλάχιστον ίση που παίρνει ο χωριάτης) από το Δημόσιο. Υπό αυτές τις συνθήκες πως μπορεί να σταθεί η εξαγωγική βιομηχανία στην Ελλάδα;

      Υπάρχουν όμως και άλλα πιο λεπτεπίλεπτα θέματα (και πιο σημαντικά) που σχετίζονται με το ζήτημα της τεχνολογίας στην Ελλάδα και σχετίζονται με το πολιτικό χρήμα. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ (σε κάποιο άλλο μελλοντικό ποστ).

      Διαγραφή
    4. Θα ήθελα να προσθέσω κάτι: Δεν έχω πρόβλημα με τον Λαρισαίο χωριάτη που βρήκε την άκρη (το βύσμα) να διορισθεί στο Μετρό της Αθήνας. https://www.kathimerini.gr/491485/article/epikairothta/ellada/istories-ypogeiwn-proslhyewn-sto-metro . Το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Σε τελική ανάλυση το Κράτος έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει την εργασία για όλους. Το πρόβλημα είναι, πως είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος να παίρνει μεγαλύτερο μισθό (ανά ώρα εργασίας) από τον ανάλογο υπάλληλο στον Ιδιωτικό τομέα που δεν σκέφτηκε να «συνδιαλλαχτεί...» με τον πολιτικό του νομού του; Πως είναι δυνατόν; Και όμως είναι δυνατόν χάρη στους συνδικαλιστές του Δημοσίου που διέφθειραν την Ελληνική κοινωνία.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.