25/10/19

Μεταναστευτικό: «Καμπανάκι» κινδύνου από το νοσοκομείο Σάμου



Εκτός από την παιδιατρική κλινική, μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στη μαιευτική κλινική, στο ακτινοδιαγνωστικό τμήμα, στα τμήματα επειγόντων περιστατικών και γενικότερα σε όλη τη νοσηλευτική υπηρεσία

Αδυνατεί να σηκώσει το βάρος του μεταναστευτικού-προσφυγικού το νοσοκομείου Σάμου με τη διοίκησή του να χτυπά καμπανάκι κινδύνου στους αρμόδιους. Κατά τη τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου «Αγ. Παντελεήμων» εκτέθηκε η τρέχουσα κατάσταση των υποδομών υγείας του νησιού λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών και του υπερπληθυσμού στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης και ζητήθηκε από τη 2η ΔΥΠΕ Πειραιά και Αιγαίου η κατεπείγουσα ενίσχυση με ιατρικό προσωπικό της παιδιατρικής κλινικής.

Όπως σημειώθηκε είναι άμεσος ο «κίνδυνος αδυναμίας για νοσηλεία στις κλινικές του Νοσοκομείου μας, ιδιαίτερα μεγάλου αριθμού προσφύγων-μεταναστών, που μπορεί να προκύψει από την πολυήμερη παραμονή τους στην ύπαιθρο της πόλης κάτω από δυσμενείς συνθήκες και με το μεγαλύτερο μέρος από αυτούς να είναι παιδιά». Χαρακτηριστικά στις 15 Οκτωβρίου νοσηλεύονταν στη παιδιατρική κλινική 15 παιδιά προσφύγων-μεταναστών ενώ η δύναμη της κλινικής ανέρχεται σε 7 κλίνες.

Εκτός από την παιδιατρική κλινική, μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στη μαιευτική κλινική, στο ακτινοδιαγνωστικό τμήμα, στα τμήματα επειγόντων περιστατικών και γενικότερα σε όλη τη νοσηλευτική υπηρεσία. Για τον λόγο αυτό, εκτός του αιτήματος για την ενίσχυση της παιδιατρικής κλινικής, αποφασίστηκε να γίνει παρέμβαση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου για την επαρκή στέγαση των προσφύγων μεταναστών στην πόλη της Σάμου και να ενημερωθούν για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο οι αρχές του νησιού.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

2 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.