8/10/19

Γαλλία: Προτεραιότητα η ήττα του Ισλαμικού Κράτους και η προστασία των Κούρδων



Ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ σημείωσε πως το Παρίσι δεν αμφιταλαντεύεται, όπως η Ουάσινγκτον, στην πολιτική του, απαντώντας σε επικρίσεις κατά της γαλλικής κυβέρνησης, επειδή δεν υπερασπίστηκε δημοσίως τις κουρδικές δυνάμεις

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας υπερασπίστηκε την πολιτική της χώρας του στη βορειοανατολική Συρία. επισημαίνοντας ότι, παρά τους αμερικανικούς δισταγμούς, η προτεραιότητα του Παρισιού παραμένει η ήττα του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους και η προστασία των δυνάμεων, των οποίων ηγούνται οι Κούρδοι, που πολεμούν τη τζιχαντιστική οργάνωση.

Απαντώντας ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης στις επικρίσεις που διατυπώνονται κατά της γαλλικής κυβέρνησης από βουλευτές της αντιπολίτευσης, επειδή δεν υπερασπίστηκε δημοσίως τις κουρδικές δυνάμεις, μπροστά στο ενδεχόμενο μιας πιθανής τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης, ο Εντουάρ Φιλίπ σημείωσε πως το Παρίσι δεν αμφιταλαντεύεται, όπως η Ουάσινγκτον, στην πολιτική του.

«Η μάχη εναντίον του DAESH (του Ισλαμικού Κράτους) δεν έχει τελειώσει και συνεχίζεται στο πλευρό των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (των οποίων ηγούνται οι Κούρδοι)» υπογράμμισε ο Γάλλος πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους βουλευτές.

«Το να λέμε πράγματα με σταθερότητα και συνέπεια είναι προτιμότερο από το να αντιδράμε στους προφανείς δισταγμούς ορισμένων παραγόντων, ιδίως των Αμερικανών φίλων μας» είπε ο Φιλίπ.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε σήμερα ότι οι ΗΠΑ έχουν εγκαταλείψει τις κουρδικές δυνάμεις. Εντούτοις, εξήρε την Τουρκία ως εμπορικό εταίρο, υιοθετώντας ηπιότερους τόνους ώρες μετά τις απειλές του σε βάρος της τουρκικής οικονομίας, εάν η Άγκυρα ενεργήσει «εκτός ορίων» στη Συρία.


ΠΗΓΗ: protothema.gr

2 σχόλια:

  1. τι να πειτε?
    οτι το 1922 βοηθησατε τον κεμαλ να ξεπαστρεψει το ανθος του ελληνισμου στην Μ Ασια οπου ητο δια χιλιαδες χρονια και ανεπτυξε πολιτισμο που ομοιος δεν υφιστατο και δεν υφισταται επι της γης.
    Παραδωσατε οπλα στον Κεμαλ μαζι με την Κιλικια και σαν ηττημενοι αλλα και ........γνωστες του οθωμανικου δικαιου που ελαβε χωρα στην Ουρφα στο πρωτοφανες γεγονος σε ξεφτιλα χιλιων οκτατκοσιων στρατιωτων σας?
    Εμεις τουλαχιστο εδω δεν προκειται κινδυνευσωμεν ουτε απο τζιχαβτιστες οπως εσεις με τισ βομβιστικες επιθεσεις σε βαρος σας στο Πρισι μετα τις απειλες του Ερντογαν.
    Να σας δουμε λοιπον φραγκοι που φτανει η μαγκια σας. Οτι φοβαστε να κυκλοφορησετε στους δρομους και εχετε κατεβασει στρατο λες και ειμαστε στο Αλγερι?
    Απλα οπως λεει ο κολοκοτρωνης ....εχωμεν την αναγκη των,,,,
    Μας βγαλατε την ψυχη για ανταλλακτικα στα μιραζ και ακομα να κλειστει συμφωνια για πλοια και υποβρυχια.Αλλα και τι να τα κανωμεν?ετσι κανατε και στα φωκλαντ. Μολις σας απειλησε η αγγλια τερμα οι εξοσετ στην αργετινη, Κριμα η Ζαν Νταρκ που τριζουν τα κοκκαλα της.
    Σεβομαι την Ελληνικη μαγια που εχει ενα ποσοστο σΑς Μασσαλια καιλπ και αντε να σας δουμε /Κοτζαμ πυρηνηκι δυναμη ειστε. Την Τουρκια φοβαστε?
    Η σας εταξε κι εσας ο Ερντογαν?
    Οτι δεν θα σας βαλει αλλες μπομπες δηλαδη..
    Αμτε να δουμε.
    Αντε.
    Επεπε να κρατησετε τ προσχηματα και να μην γινετε παιδι θεληματων. Βομβαρδισατε αμαχο π΄ληθυσμο στην Σερβια αυτους που πολεμουσατε παρεα τους Γερμανους. Τελικα μαλλον ειχαμε διαλεξει πολλοι λαθος στρατοπεδο. Οχι μονον εμεις αλλα οι Σερβοι κατι ηξεραν και τρεις μερες πριν τους εγινε πραξικοπημα και απο φιλογερμανοι εγιναν φιλοαγγλοι και ακομη να συνερθουν, Οπως κι εμεις δηλαδη.
    ΑΛΛΛΑ ηθελες τα επαθες τα . Αντε λοιπον κανενα ραφαλ και θα σας πλερωσουμε ρε. Η Ελλαδα πλερωνει ρε. ΞΚι αν ποτε χυνονται στην Μασσαλια οι Γαλλοι να φυγουν κολυμπωντας. εμεις και τρατες να χωμεν θα σας μαζευωμεν. Δεν κοβουμε χερια ουτε ριχνωμεν βραστο νερο οπως κανατε εσεισ στην Σμυρνη το 1922.Απλα επειδη σας ξερω πρεπει να τα λεμε χυμα. Οχι μονο σοκολατακια και φαγοποτι και σαμπανιες.σε αυτα δεν πιανομαστε διοτι εμεις δημιουργησαμε το θεατρο, Ν α τα λεμε λοιπον διοτι γνωστον τι εγιινε και με τις φρεγατες,. Παλιν εχωθη η Τουρκια και μειναμε στην απ εξω.
    ΚΑλημυχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Γαλλία υποστηρίζει τον αγώνα των Κούρδων, όπως και το Ισραήλ για δικούς του λόγους.
    Η Ελλάδα ποια θέση έχει;
    Πως την υποστηρίζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.