5/10/19

Με γενικευμένο πόλεμο απειλούν οι Κούρδοι - Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις την Τουρκία

  • Μαχητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στην ταράτσα κτηρίου στο χωριό Μπαγκούζ της Συρίας (φωτ.: EPA/Ahmed Mardnli)
Προειδοποιητικό μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλαν σήμερα οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) απειλώντας με «γενικευμένο πόλεμο» εάν υλοποιήσουν τα όσα είπε νωρίτερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί επικείμενης αεροπορικής και χερσαίας στρατιωτικής επιχείρησης.

«Δεν θα διστάσουμε να μετατρέψουμε τυχόν απρόκλητη (τουρκική) επίθεση σε γενικευμένο πόλεμο για να υπερασπιστούμε τα εδάφη μας στη βορειοανατολική Συρία» είπε εκπρόσωπος των SDF.
Η απειλή αποτελεί απάντηση προς τον Τούρκο πρόεδρο που προανήγγειλε, «ακόμα και σήμερα», στρατιωτικές επιχειρήσεις στην ελεγχόμενη από τις δυνάμεις του SDF ανατολική περιοχή του Ευφράτη στη Συρία. «Κάναμε τις προετοιμασίες μας, κάναμε τα επιχειρησιακά μας σχέδια, δώσαμε τις απαραίτητες οδηγίες», είπε ο Ερντογάν προσθέτοντας πως η Τουρκία θα πραγματοποιήσει αεροπορικές και χερσαίες ενέργειες και πως αυτές μπορεί να αρχίσουν «ακόμη και σήμερα ή αύριο».
Οι ΗΠΑ έχουν συμφωνήσει στη δημιουργία μιας ασφαλούς ζώνης στη μεθόριο με τη Συρία από κοινού με την Τουρκία, όμως η Άγκυρα έχει δηλώσει πως δεν είναι ικανοποιημένη από την πρόοδο και έχει επανειλημμένα απειλήσει να πραγματοποιήσει εκεί στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.