11/10/19

Αν κινδυνεύουμε από κάτι δεν είναι η "φούσκα"…


Η Ελλάδα έστω και αργά εισήλθε στο κλαμπ των χωρών που δανείζονται με αρνητικά επιτόκια. Για την ακρίβεια προχθές 9 Οκτωβρίου 2019 το ελληνικό δημόσιο δανείστηκε με επιτόκιο -0,02% περί τα 488 εκατ. ευρώ.
Αναμφίβολα η ανάληψη της διακυβέρνησης από την Ν.Δ. του Κ. Μητσοτάκη συνέβαλε σε αυτήν την κατάσταση. Κυρίως όμως οφείλεται στην επιθετική πολιτική της ΕΚΤ. Η εξέλιξη αυτή  εκλαμβάνεται σαν άλλη μια επιβεβαίωση της επιστροφής στην κανονικότητα για τη χώρα μας.
Αυτό που συνιστά την ευρωπαϊκή και διεθνή κανονικότητα όμως είναι μια παράδοξη κατάσταση στρέβλωσης των φυσικών νόμων του δούναι και λαβείν...
Αρνητικό επιτόκιο σημαίνει πως κάποιος δανείζει σήμερα 100 εκατ. για να λάβει μετά από 10 χρόνια 99 εκατ. Τα αρνητικά επιτόκια είναι σαν  κάποιος να πηγαίνει για μεροκάματα και στο τέλος της ημέρας αντί να πληρωθεί για την εργασία του να πληρώνει και από πάνω…
Γιατί να πάρει κάποιος μια τέτοια απόφαση;

Για τη συνέχεια Capital

1 σχόλιο:

  1. Γιατι να παρει καποιος τετοια αποφαση ;.
    Γιατι απλουστατα οι κατεχοντες το πληκτρολογιο της παγκοσμιοποιησης του λενε οτι θα πρεπει να ειναι και ευχαριστημενος που απο τα 100 θα παρει πισω τα 90 προκειμενου να μην τα χασει ολα.
    Αυτο δεν γινεται παντου ;. Πρωτα δουλευες και απο τον μισθο σου επαιρνες τροφη,ρουχισμο,ενοικιο κλπ. ,τωρα παιρνεις μονον για αυτα αλλα περιορισμενα κατα μεγαλο ποσοστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.