11/10/19

Τουρκία προς ΟΗΕ: Κακώς σας ενόχλησαν οι ελληνοκύπριοι για τα Βαρώσια!

Τα Βαρώσια "αποτελούν μέρος του εδάφους της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου" λέει το Τουρκικό ΥΠΕΞ που κατηγορεί την Κύπρο οτι "έκανε κατάχρηση" φέρνοντας το θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Με μια θρασύτατη ανακοίνωση, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας δηλώνει πως η Κύπρος έκανε κατάχρηση της εντολής του ΟΗΕ με το αίτημά της για συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το ζήτημα των Βαρωσίων, αφού "αποτελούν μέρος του εδάφους της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου" και "δεν υπάρχει απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια".
Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρεται συγκεκριμένα:
«Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πραγματοποίησε συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών για την Μαράς («Βαρώσια»), που αποτελούν μέρος του εδάφους της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, στις 9 Οκτωβρίου 2019.
Καθώς δεν υπάρχει απειλή για την διεθνή ειρήνη και ασφάλεια στη Μαράς, θεωρούμε τη συνεδρίαση του Συμβουλίου, που ζητήθηκε αδικαιολόγητα από την Ελληνοκυπριακή πλευρά, καθώς και την ανακοίνωση τύπου που εκδόθηκε αργότερα, ως κατάχρηση της εντολής του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.