26/10/19

"Λεφτά για τη παιδεία και όχι για το ΝΑΤΟ".



"Αντί να πλουτίζουμε τις βιομηχανίες όπλων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, τα χρήματα να γίνουν ψωμί και βούτυρο για τα παιδιά μας".
"Τι τα χρειαζόμαστε τα όπλα; Για να πουλάνε οι πολυεθνικές τους; Δεν χρειαζόμαστε εξοπλισμούς. Τι έχουμε να χωρίσουμε με τ αδέλφια μας τους Τούρκους; ".
Μ αυτά τα βαρύγδουπα προπαγανδιστικά ιδεολογήματα μεγαλώσαμε από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν.
Και εισχώρησαν στα μυαλά των νεολλήνων και τα αλλοίωσαν.
Ο κουτοπόνηρος πελάτης σκέφτεται "αν μειωθούν οι εξοπλιστικές δαπάνες, κάτι θα περισσέψει να διοριστώ κι εγώ/να πάρω μια αύξηση στο μισθό ή τη σύνταξη μου".
Άλλη μια νίκη της αριστεράς και του κρατισμού στο μακρύ κι ατέλειωτο κατάλογο της ιδεολογικής τους ηγεμονίας.
Μόνο εσύ όμως θα είσαι το θύμα γλυκέ μου πασοκονεοδημοκράτη ελληναρά.
Εσένα θα σφάζει ο Τούρκος "αδελφός" και θα το τραβάει και σε βίντεο να το ανεβάσει στο γιού το τιούμπ.

Ο κομμουνισταράς που σου γέμιζε το κεφάλι με τα συνθήματα δεν θα πάθει τίποτε. Εσύ μπορεί να "σέβεσαι τους αγώνες" του, αλλά εκείνος περιμένει να γίνει η κρίση σύρραξη, να επωφεληθεί από τον ορυμαγδό, να εξοντώσει τους αστούς και να οικοδομήσει το καθεστώς που ονειρεύεται.
Δεν τις κρύβει τις επιδιώξεις του, τις γράφει στα ντοκουμέντα των διασκέψεων και των συνεδρίων του.
Αλλά τα κομματικά του ευαγγέλια είτε δεν τα διάβασες, είτε δεν τους έδωσες σημασία.
Φασίστας ο μεταξάς, που γιορτάζεις το ΟΧΙ του στον άξονα, και γερμανόφιλος από κούνια, αλλά μέσα σε δύο χρόνια ολοκλήρωσε 100 χλμ οχυρωματικής γραμμής θωρακίζοντας τα βόρεια σύνορα της χώρας. Κρυφά. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και διαφήμιση των "κατόπιν ενεργειών μου". Εσύ ελληναρά μου τον βρίζεις εκ του ασφαλούς και περιμένεις από την ενωμένη Ευρώπη, τη frontex και τους Αμερικανούς να αποσοβήσουν την απώλεια εθνικού εδάφους.
Όταν ο παπατζής απέρριπτε την αμερικανική πρόταση να γίνεται στην Ελλάδα στην ΕΑΒ η συμπαραγωγή των F16, εσύ αλλάλαζες από υπερηφάνεια επειδή τάχα κατοχύρωνες την εθνική σου ανεξαρτησία!!!
Από τότε βάζεις μέσον να κάνει τη θητεία του ο γιόκας σου στο Πεντάγωνο και όχι στη Γκατζωλία ή κάποιο βραχονήσι του Αιγαίου, που "τι έγινε κι αν το χάσουμε;"
Αλλά ξέχασα, τότε θα ευθύνονται οι πολιτικοί, οι ανίκανοι και προδότες.
Και ειρωνεύεσαι τις παρελάσεις και τη σημαία και γελάς με το στρατιωτικό χαιρετισμό και του τελευταίου τούρκου αθλητή, που τιμά τις αγριότητες του ερντογάν.
Αλλά τι να κάνουμε ελληναρά μου; Αυτό τον όχλο θα έχεις απέναντι σου. Όχι πολυπολιτισμικούς πολύχρωμους μαλθακούς σαν εσένα καλοπερασάκηδες του ευρωπαϊκού βορρά ή της δύσης.
Δεν θα σου ζητήσω να συγκρίνεις ελληναρά μου το δικό σου φρόνημα μ εκείνο των τούρκων, γιατί αν το κάνεις σοβαρά, τότε δεν θα ξανακοιμηθείς από την απελπισία σου.
Εκείνοι έχουν όραμα. Να ξαναφέρουν τη χώρα τους στο μέγεθος που είχε σαν οθωμανική αυτοκρατορία. Να γίνουν περιφερειακή υπερδύναμη. Δεν λογαριάζουν ούτε διεθνείς οργανισμούς, ούτε διεθνή δίκαια.
Χώρα ταραξίας και πειρατής; Ναί. Αλλά αυτήν έχεις δίπλα σου. Δεν βρίσκεσαι ανάμεσα στο Βέλγιο και την Ολλανδία, να συνορεύεις με το Λουξεμβούργο και το Λιχνενστάϊν.
Το δικό σου όραμα ποιό είναι;

Η διατήρηση των κεκτημένων;
 Πώς θ αρπάξεις άλλο ένα λάφυρο φόρων για το μισθό και τη σύνταξη σου θλιβερέ ανθρωπάκο;

Η παρακμή σου δεν έχει τελειωμό.


George Billinis

10 σχόλια:

  1. Ετσι ειναι δυστυχως. Η μεταπολιτευτικη ηγεμονια της αριστερας και η πασοκοκρατια που αλωσαν τα παντα, απο την Παιδεια, μεχρι και το τελευταιο κυτταρο του Ελληνα, μετετρεψαν εναν λαο που ειχε αντισταθει λιγες γενιες πριν σε πανισχυρες δυναμεις, σε ενα μαλθακο βολεψακια του τιποτα. Κανοντας τους Ελληνες του 1940 να μοιαζουν εντελως διαφορετικος λαος, απο τους σημερινους πουθεναδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ξαναδιάβασα. Τα χρειαζόμαστε τέτοια άρθρα όλοι μας, σαν μιά σειρήνα για τον επερχόμενο πόλεμο. Το κρίσιμο είναι, πόσο έτοιμοι θα είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ποιος ο παπατζης που απεριψε την προταση?
    το ονομα αυτου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς τον
      ΣΑΓΓΑΡΙΟ 27 Οκτωβρίου 2019 - 2:34 π.μ.

      Ποιος ο παπατζής που απερριψε την πρόταση?
      το όνομα αυτού?

      Το όνομάτου παπατζή καιτην περίπτωση αυτή δεν την γνωρίζω αλλά:
      Όσον αφορά την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία A.E. (Hellenic Aerospace Industry S.A.):

      Επειδή οι λαμπροί καθ’ όλα «Σύμμαχοί» μας, Αμερικανοί, Άγγλοι (αυτοί ιδίως είναι πατροπαράδοτοι φίλοι και σύμμαχοι, Βλέπε συμβολή τους στην Μικρασιατική Καταστροφή, στον Β Π.Π., την ενίσχυση των κομμουνιστικών οργανώσεων επί κατοχής, την ύπουλη και κτηνώδη αντιμετώπιση των Συμμάχων (Sic!) "μας" στο Κυπριακό κ.τ.λ.!), Γάλλοι και λοιποί, όποτε υπήρχε κάποια διαφορετική άποψη, από τους "τόσο φιλικούς και αγαπητούς" ανατολικούς γειτόνές μας τους Τούρκους» μας περιόριζαν εξοπλιστικά ή απαιτούσαν εξωφρενικά ποσά για την προμήθεια των απαραίτητων ανταλλακτικών και οπλικών συστημάτων, έτσι απεφασίσθη επιτέλους να δημιουργηθή μια μονάδα κατασκευής αεροπλάνων που να αναπληρώνει τα προβλήματα έλλειψης που ανέκυπταν στην Πολεμική Αεροπορία μας.

      Πρώτη η κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου, διεξήγαγε την σχετική έρευνα και διεπίστωσε ότι η καλλίτερη προσφορά μαζί με το Know how, για την ίδρυση ενός βιομηχανικού συγκροτήματος κατασκευής αεροπορικών μέσων, προήρχετο από την αμερικανική Λόκχηντ.

      Αργότερα, κατά την διάρκεια της χούντας (επταετίας ή όπως αλλιώς θέλετε!), ανέκυψε το ίδιο πρόβλημα. Πάλι πραγματοποιήθηκε η σχετική διερευνητική προσπάθεια μεταξύ των αεροπορικών βιομηχανιών ανά τον κόσμο και κατέληξαν πάλι στην προσφορά της αμερικανικής Λόκχηντ.

      Μετά την μεταπολίτευση και με την ανάγκη ότι έπρεπε κάτι να γίνει προς τον τομέα αυτόν και πάλι η αμερικανική Λόκχηντ βρέθηκε ότι ήταν η καλλίτερη επιλογή.

      Έτσι αποφασίστηκε η κατασκευή ενός βιομηχανικού συμπλέγματος (όχι απλά ενός εργοστασίου) κατασκευής και επισκευής τμημάτων ή και ακόμη ολόκληρου σύγχρονου αεροπλάνου στην Τανάγρα. Το βιομηχανικό αυτό σύμπλεγμα δεν θα επισκεύαζε μόνον αλλά θα μπορούσε να κατασκευάσει εξαρτήματα, από μία βίδα (σημ. και οι βίδες είναι πατενταρισμένες και δεν διατίθενται στο ελεύθερο εμπόριο) έως τμήματα του κινητήρα και να βαθμονομήσει τα πάντα του υπό κατασκευή αεροσκάφους.

      Η κατασκευή του βιομηχανικού αυτού συμπλέγματος ξεκίνησε το 1976 με Project Manager και Τεχνικό Σύμβουλο της Ελληνικής κυβέρνησης, μέσω της εταιρείας Hellenic Aerospace Industry S.A. (Ελληνική Αεροπορικής Βιομηχανία Α.Ε.) την αμερικανική Λόκχηντ, έχουσα το Project Management όλων των Έργων. Για τα κτηριακά έργα Αρχιτέκτονος - Πολιτικού Μηχανικού - Μηχανολόγου Μηχανικού -Ηλεκτρολόγου Μηχανικού προεκρίθη η Ausin Company Corp, και για κατασκευαστές επιμέρους ιδιαιτέρων τμημάτων του Βιομηχανικού Συμπλέγματος, την General Electric για τους κινητήρες, την Westinghouse για τα ηλεκτρονικά και την Λόκχηντ για τα αεροσκάφη.

      Δυστυχώς, το θαυμάσιο αυτό βιομηχανικό σύμπλεγμα το οποίο έδινε τότε στην Ελλάδα την απόλυτη πρωτοπορία στην αεροναυτική τεχνολογία για την περιοχή της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων, απέτυχε ως προς τον προορισμό του λόγω κακής διαχείρισης από τους εκάστοτε πολιτικούς του προϊσταμένους.

      Όσον αφορά την Ελληνική Βιομηχανία Όπλων του Αιγίου, η οποία δημιουργήθηκε με το μάναζτμεντ της Γερμανικής εταιρείας Heckler & Koch, αυτή μπορεί να κατασκευάσει κυριολεκτικά .... "αγίους" ..... με τον πράγματι αρτιότατο σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό που είχε τότε.

      Όπως όμως φαίνεται, από τα συμφραζόμενα εκ των άρθρων του εξαίρετου στρατιωτικού αναλυτή κ. Μάνου Ηλιάδη, (συγγραφέα του σπουδαίου βιβλίου – εξαιρετικής έρευνας "Οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες και η ΜΙΤ" και πολλών άλλων σημαντικών βιβλίων), στον "Επενδυτή της Κυριακής", άλλοι ήσαν οι λόγοι, κυρίως οφειλόμενοι στους πολιτικούς «μας», που αυτές οι Βιομηχανίες δεν απέδωσαν και εντέλει κατέρρευσαν.
      Φιλικά
      Ευμένης Καρδιανός

      Διαγραφή
  4. Αν σκεφτεις κι οτι απο το πολυ ...βουτυρο παθαινεις εμφραγμα κι εγκεφαλικο ?? Τα χορταρακια σε πειραξαν ανοητε ??? Οι φακες ?? Φαε ...βουτυρο να μην μεινει αβουλωτη ουτε η τρυπα σου...Βουτυρομπεμπε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάτι που αν και φανερό ωστόσο με πολλή - πολλή πλύση εγκεφάλου καλά την κρύβουν. Τη μεγαλύτερη ζημία η Ελλάδα και ο λαός και η οικονομία καθώς και η κοινωνική της συνοχή με πληγές που ακόμα από αυτή πυορροούν δεν την έπαθε η χώρα μας μετά από πολέμους και τη Γερμανική κατοχή που ακολούθησε αλλά από τον "εμφύλιο" λεγόμενο πόλεμο που δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η προσπάθεια εισβολής με ομάδες συμμοριών της τότε σοβιετικής ένωσης στην χώρα μας. Να μη το λησμονούμε αυτό. Αν και κατόπιν τελικά οι θύτες ηττήθηκαν στα πεδία των εμφύλιων μαχών κατόπιν οι ίδιοι ή οι απόγονοι τους μέχρι και σήμερα μένουν να έχουν περίοπτη πολιτική και πνευματική θέση. Η Ελλάδα δηλαδή στην πραγματικότητα ακόμα κομμουνιστοκρατείται.

    Αποτέλεσμα όσο πιο αριστερά και αντιπατριώτης τόσο πιο πολιτικά ορθός. Αντιθέτως όσο πιο πολύ αγαπάς την οικογένεια σου ή τη γειτονιά σου ή το χωριό σου ή γενικά τον τόπο σου και κατ' επέκταση τη πατρίδα σου τότε να χαρακτηρίζεσαι φασίστας και άλλα "λογικά και όμορφα" επιχειρήματα.

    Ενδεχομένως αυτούς που σήμερα αποκαλούμε χουντικούς ή φασίστες και ανεξαρτήτως από το πόσο έξυπνα και αποτελεσματικά έδρασαν (διότι αυτοί εκ του αποτελέσματος ως πολιτικά ηττημένοι φάνηκαν και ιδιαιτέρως αναποτελεσματικοί και λίγοι), ίσως να είναι αυτοί που υποθέτοντας την κατάληξη μας να θέλησαν να κάνουν τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις για να μη καταλήξουμε στο αδιέξοδο που έχουμε καταλήξει.

    Το πρόβλημα που πολύ σωστά επισημαίνεται και παρουσιάζεται στο άρθρο δεν είναι μόνο πρόβλημα πασοκονεοδημοκρατών αλλά έρχεται πιο μακριά από το παρελθόν. Ίσως από τη δολοφονία του Καποδίστρια και εντεύθεν η Ελλάδα ρυθμίστηκε έτσι ώστε σαν κρατική οντότητα να υφίσταται αλλά να βρίσκεται σε απολύτως χειραγωγήσιμη κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πειτε του τυπου οτι δεν ειναι ελληναράς αυτος που βριζει
    ειναι ο σταλιναρας μαρξισταρας αριστερισταρας μπολσεβικαρας σοβιεταράς κομουνισταράς εαμοβουλγαράς
    ελληναρας σημαινει θεος!
    ο ωνασης ηταν ελληναρας και ο τελη σαβαλας αν τον θυμαστε....αυτοι οι 2 ελεγαν παντου ειμαι ελληναρας
    σημερα το πηραν οι φασιστεροι του βαλαν αρνητικο προσημο και το χρησιοποιουν σαν βρισια κατα του ελληνικου λαου! προσεξτε το παρα που καλα αυτο και μην πεφτετε στην παγιδα τους...
    σε λιγο θα επιβαλουυν σαν βρισια το σκετο ελληνας!
    θα σου λενε αντε σκασε ρε ελληνα αντε φυγε απο εδω ρε ελληνα...
    μην αναπαραγετε την βρωμικη σατανικη προπαγανδα των φασιστερων εναντιον των ελληνων και διαδωστε το παντου αυτο ειναι πολυ σημαντικο!!!!!
    να η αποδειξη πως η ιδεολογικη ηγεμονια της φασιστερας εχει περασει στα μυαλα σχεδον ολου του ελληνικου λαου (πανω απο 90%) οπως ειχαν πει πριν 30 χρονια οι αλαβανος κουναλακης ανδρουλακης κυρκος και αλλοι αστερες του αριστερισμου...
    τελικα δεν εχετε ιδεα απο προπαδανδα και ιδεολογικο πολεμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ! ρε Ναπολέοντα που να ήξερες τι μέλλει γενέσθαι, έχασες τη μάχη το 1815 στο Βατερλώ, και κτισθηκε η "Πόλη" του Λονδινου με χρηματηστηριακά κέρδη πολεμικής βιομηχανίας απατηλών αξιών, με πρώτο θύμα στο κρεβάτι του Προκρούστη, απο το 1821, την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.