25/10/19

Οι ΗΠΑ προχθές πρόδωσαν τους Κούρδους στον σφαγέα Ερντογάν και σήμερα τους θέλουν συμμάχους και φύλακες στις πετρελαιοπηγές της Συρίας

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Lindsey Graham, εκ των βασικών υποστηρικτών του Ντόναλτ Τραμπ, δήλωσε ότι το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ προετοιμάζει ένα σχέδιο προστασίας των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων και αποθεμάτων της Συρίας.
Ο Linsdey Graham, που είναι ένας από τους δέκα γερουσιαστές που συμμετείχαν στη σύσκεψη που έγινε στο Λευκό Οίκο για το θέμα με την παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Mike Milley, δήλωσε στα ΜΜΕ:
 "Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ προετοιμάζει ένα επιχειρησιακό σχέδιο για την προστασία των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων σε συγκεκριμένες περιοχές της Συρίας, με στόχο αυτές να μην πέσουν στα χέρια του ISIS και του Ιράν".
Ο Graham δεν ανέφερε λεπτομέρειες για το σχέδιο αυτό, πλην όμως στα αμερικανικά ΜΜΕ ήδη κυκλοφορούν πληροφορίες σύμφωναμ εμτις οποίες οι ΗΠΑ θα στείλουν στις εν λόγω  περιοχές μια τεθωρακισμένη ταξιαρχία με 30 άρματα μάχης τύπου Abrams.
Σε περίπτωση που τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο αυτό, οι ΗΠΑ θα αποκτήσουν σημαντική ισχύ πυρός στην περιοχή, απέναντι στη Συρία και τη Ρωσία.

Στρατιωτικές ενισχύσεις από το Πεντάγωνο
Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Mark Esper, δήλωσε ότι θα προτείνει στον πρόεδρο Τραμπ την παραμονή των ΗΠΑ στη Συρία, για να συνεχιστεί ο αγώνας εναντίον του ISIS.
Συγκεκριμένα είπε για το θέμα:
"Μια από τις σημαντικές επιτυχίες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους (σ.τ.μ. δηλαδή των Κούρδων) ήταν ο έλεγχος των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων και αποθεμάτων που βρίσκονται στα ανατολικά της Συρίας, τα οποία εξασφάλιζαν σημαντικά έσοδα στον ISIS. Αυτές οι εγκαταστάσεις και τα αποθέματα δεν πρέπει να πέσουν στα χέρια του ISIS και άλλων αποσταθεροποιητικών δυνάμεων που δρουν στην περιοχή. Για να μη γίνει αυτό, σε συντονισμό με τους συμμάχους μας, τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας, θα ενισχύσουμε τις θέσεις μας στην ΒΑ Συρία με την αποστολή επί πλέον στρατευμάτων. Για να μην επανεμφανιστεί ο ISIS, πρέπει να σταματήσουμε τη ροή εσόδων προς την οργάνωση αυτή".
Εν τω μεταξύ, την ίδια μέρα το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι θα στείλει στην περιοχή Deyrizor, όπυο βρίσκονται οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, 30 άρματα μάχης και το ανάλογο προσωπικό.

Τι είχε πει ο Τραμπ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter δήλωσε:  “Πράγματι έμεινα πολύ ευχαριστημένος από τη συζήτηση που είχα με τον στρατηγό Μαζλούμ Αμπντί (διοικητής των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας). Εγκρίνει αυτά που κάνουμε. Κι εγώ με τη σειρά μου εγκρίνω αυτά που κάνουν οι Κούρδοι. Ίσως ήλθε ο καιρός οι Κούρδοι να κατέλθουν στις περιοχές του πετρελαίου".
Από την άλλη πλευρά, σε δήλωση που έκανε πριν από δύο ημέρες ο Τραμπ είχε πει: "Την περίοδο αυτοί οι χώρες της περιοχής θα πρέπει να αναλάβουν όλη την ευθύνη της αστυνόμευσης των συνόρων Τουρκίας-Συρίας. Θα θέλαμε δε να συμμετέχουν σ' αυτήν την διαδικασία και άλλες χώρες. Έχουμε εξασφαλίσει την προστασία των πετρελαίων της περιοχής και για το λόγο αυτό θα πρέπει να παραμείνει μικρός αριθμός στρατιωτών στην περιοχή των πετρελαίων, για την ασφάλειά τους"
Πηγή: BasNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.