12/10/19

Stratfor : Η στρατηγική της Αγκυρας στο μέτωπο της Συρίας

Η προσπάθεια των τουρκικών δυνάμεων να κόψει στα δυο τις δυνάμεις του SDF και σημασία της ταχύτητας τις πρώτες ημέρες της επιχείρησης. Πονοκέφαλος για τους Κούρδους το εδαφικό ανάγλυφο και η έλλειψη εξοπλισμού. Που μπορεί να στραφεί για βοήθεια.

Οι πρώτες ημέρες της εισβολής της Τουρκίας στην Συρία θα είναι το κλειδί για τις εξελίξεις. Η Αγκυρα έχει σχεδόν όλα τα στρατιωτικά πλεονεκτήματα σε αυτή τη μάχη, αλλά δεν αντέχει να «κολλήσει», και έτσι θα επιδιώξει να πετύχει τους αντικειμενικούς σκοπούς γρήγορα.
Εως τώρα φαίνεται πως αρχικός στόχος της Αγκυρας είναι να χωρίσει στα δυο την περιοχή που ελέγχεται από τους Κούρδους του SDF κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας καταλαμβάνοντας κρίσιμες οδικές αρτηρίες που συνδέουν τη δυτική και την ανατολική πλευρά στην βορειοανατολική Συρία. Αν το πετύχει, θα μπορεί να απομονώσει τις θέσεις του SDF στο Βορρά και να ανοίξει το δρόμο για επιπρόσθετες επιθέσεις.
Η επιχείρηση έχει εστιάσει στην περιοχή μεταξύ των συνοριακών πόλεων Tal Abyad στα δυτικά και Ras al-Ayn στα ανατολικά. Οι τουρκικές δυνάμεις προσπαθούν να προελάσουν γύρω από τις δυο πόλεις, οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση 110 χιλιομέτρων και μετά να κινηθούν προς τον αυτοκινητόδρομο M4, περίπου 30-35 χιλιόμετρα μακριά, και ο οποίος εκτείνεται παράλληλα με τα σύνορα.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.