1/11/19

Φοιτητές πληρώνονται για να «καρφώνουν» τους καθηγητές

Πανεπιστημιακοί στην Κίνα δεν τολμούν να ασκήσουν κριτική στην κυβέρνηση - Κλίμα τρομοκρατίας στις αίθουσες


Τεράστιες διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο με «φοιτητές-κατασκόπους» στην Κίνα, οι οποίοι παρακολουθούν τους καθηγητές στα Πανεπιστήμια, αναφέροντας οποιαδήποτε τοποθέτηση μπορεί να θεωρεί κριτική - αμφισβήτηση στην υφιστάμενη πολιτική της κυβέρνησης. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του καθηγητή You Shengdong, ο οποίος απολύθηκε από το Πανεπιστήμιο το 2018. Τι είχε συμβεί;


Σύμφωνα με δημοσίευμα στην αμερικανική εφημερίδα «The New York Times», κατά τη διάρκεια του μαθήματος έθεσε ερωτήματα στους φοιτητές του πάνω σε ένα δημοφιλές πολιτικό σλόγκαν του προέδρου της χώρας Σι Τζινπίνγκ. Φοιτητής-πληροφοριοδότης ενημέρωσε τον σύνδεσμό του, η πληροφορία έφθασε στα αρμόδια όργανα και ο καθηγητής απομακρύνθηκε άρον άρον. «Όλοι αισθάνονται ότι βρίσκονται σε κίνδυνο» υποστηρίζει ο You Shengdong, καθηγητής Οικονομικών για αρκετά χρόνια στο Πανεπιστήμιο της Σιαμέν, στα ανατολικά της χώρας.

Για τη συνέχεια AthensVoice

4 σχόλια:

  1. Σιγουρα κανανε το μεταπτυχιακο τους στην Ελλαδα οι Κινεζοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι παραλογο κάτι τετοιο στην Κίνα. Συμβαίνει άλλωστε παντού πχ στον Καναδά, όπου απολύθηκε μια κθηγήτρια επειδή υποστήριζε ότι δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή. Συμβαινει λοιπόν παντού, ίσως στην Κίνα πιο συχνά, δεν μπορεί κανείς να ξέρει μεσιγουριά. Ένα είναι βέβαιο. Με τέτοια "αντισοβιετικά" δεν θα πέσει το καθεστώς ούτε θα συγκινηθεί αν οι Παριζιανοι και οι Λονδρέζοι θα πιστέψουν ότι στην Κίνα κυβερνούν δικτατορικά. Πιστέψτε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Κινεζοποιημενγ κολλεκτιβα ειναι το μελλον μας (+ οτι θεωρησουν οι επαιοντες ως πολιτικως ορθον).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τωρα στις 'ειδησεις' του Αλφα,αναρχικοι εσπασαν στο ξυλο καθηγητη ΑΕΙ αφου του πηραν πρωτα την ταυτοτητα ωστε να βεβαιωθουν οτι δερνουν τον σωστο ανθρωπο.
    Την ειδηση ανηρτησαν και στην ιστοσελιδα του αναρχικου χωρου.
    Κινα - 'ελλαδα' 0-1.
    good night.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.