4/11/09

Ήρθε η ώρα της αλήθειας για το όραμα του ανεξάρτητου κράτους, λένε οι Παλαιστίνιοι

Οι Παλαιστίνιοι ίσως χρειαστεί να εγκαταλείψουν το στόχο ενός ανεξάρτητου κράτους εάν το Ισραήλ συνεχίσει τον εποικισμό και εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν το σταματήσουν, δηλώνει ο κορυφαίος Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σαέμπ Ερεκάτ. «Είναι η ώρα της αλήθειας» για τον Μαχμούντ Αμπάς και την παλαιστινιακή ηγεσία, αναφέρει...

«Ίσως είναι καιρός ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς να πει στον λαό του την αλήθεια, ότι με τη συνέχιση της εποικιστικής δραστηριότητας η λύση των δύο κρατών δεν αποτελεί πλέον επιλογή» είπε ο Σαέμπ Ερεκάτ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη από τη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης.

Κατά τον επικεφαλής της παλαιστινιακής διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας, η λύση που απομένει στους Παλαιστίνιους είναι «να
επικεντρώσουν την προσοχή τους στην προοπτική του ενός κράτους όπου μουσουλμάνοι, χριστιανοί και εβραίοι θα μπορούν να ζουν ισότιμα».

«Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Ήλθε η στιγμή της αλήθειας για μας» τόνισε ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος.

Το Ισραήλ έχει απορρίψει τη λύση του ενός κράτους για τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους ως δημογραφική βόμβα που θα καταστήσει τους εβραίους μειοψηφία στη χώρα.

Η Παλαιστινιακή Αρχή επιμένει ότι δεν μπορεί να προσέλθει σε ειρηνευτικές συνομιλίες εάν δεν «παγώσει» πλήρως την εποικιστική δραστηριότητα η υπερσυντηρητική ισραηλινή κυβέρνηση υπό τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Επισκεπτόμενη την Τετάρτη το Κάιρο η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον επανέλαβε την έκκληση για τον τερματισμό του εποικισμού στη Δυτική Όχθη.

Και σε μία προσπάθεια να δώσει ώθηση στις ειρηνευτικές συνομιλίες, ανέφερε: «Εισερχόμενοι σε διαπραγματεύσεις για το τελικό καθεστώς θα μας επιτρέψει να βάλουμε ένα τέλος στην εποικιστική δραστηριότητα».

Λίγο αργότερα ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα κατέκρινε την Χίλαρι Κλίντον για τις δηλώσεις της, επαναλαμβάνοντας την άρνηση των Αράβων για επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων Ισραήλ-Παλαιστινίων χωρίς πάγωμα του εποικισμού.

Το ίδιο τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο Σαέμπ Ερεκάτ, λέγοντας ότι ήταν λάθος των Παλαιστινίων στο παρελθόν να προσέλθουν σε διάλογο με το Ισραήλ χωρίς να επιμείνουν να διακοπεί πρώτα ο εποικισμός.

Ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής υπαινίχθηκε επίσης ότι ο Μαχμούντ Αμπάς μπορεί να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία της Παλαιστινιακής Αρχής εάν δεν είναι πλέον επιλογή η λύση των δύο κρατών, μεταδίδει η ανταποκρίτρια
NEA

1 σχόλιο:

  1. Euxomai olopsuxa kai oi Palestiniioi na apoktisoun to diko tous kratos opos eounn ANAFAIRETO KAI ANAPALOTRIOTO DIKAIOMA....
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.