25/11/09

Αντιδρά η Τουρκία στην ίδρυση ελληνικού προξενείου στο Ιρακινό Κουρδιστάν!


Σύμφωνα με αναλύσεις έγκυρων πολιτικών και διπλωματικών πηγών, το επόμενο διάστημα και μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 10 και 11 Δεκεμβρίου, θα κυριαρχήσει ένταση και στο πολιτικό και στο στρατιωτικό πεδίο στο Αιγαίο και είναι γεγονός ότι κορυφαίοι παράγοντες είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι για τις εξελίξεις, λόγω της κρισιμότητας της περιόδου που διανύουμε.

Η Τουρκία κλιμακώνει την αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας στο Αιγαίο, επομένως έχει τεράστια αξία ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Παπανδρέου θα τοποθετηθεί.

Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, η τουρκική πολιτική κινείται πέρα από τη λογική. Χαρακτηριστική, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, είναι η περίπτωση των αντιδράσεων της Άγκυρας, στο παρασκήνιο, μόλις πληροφορήθηκε ότι η Ελλάδα προτίθεται -και σύντομα μάλιστα- να ανοίξει σε πρώτη φάση προξενείο και αργότερα πρεσβεία στο Ιρακινό Κουρδιστάν.

Από την ελληνική πλευρά, είναι μία πολύ σωστή, αν και αργοπορημένη, απόφαση, δεδομένου ότι πολλές χώρες της Δύσης λειτουργούν προ πολλού πρεσβείες, αλλά η Ελλάδα δεν το τολμούσε για να μην ενοχληθεί η Τουρκία, η οποία από την πλευρά της δεν επιθυμεί καμία παρουσία της Ελλάδας στον ευαίσθητο χώρο της Ασίας.

Η προκλητική αυτή στάση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, είναι ένα μόνο απλό δείγμα των διαθέσεων της Άγκυρας απέναντι στην Ελλάδα. Αν και θεωρείται άγνωστο το κατά πόσο επιθυμεί να «κοντράρει» η Τουρκία τις διπλωματικές δραστηριότητες και τους σχεδιασμούς της χώρας μας, σχεδόν βέβαιο θεωρείται πως θα τολμήσει πολύ σύντομα -και όταν δεν θα έχει μπροστά της την υπόθεση εισόδου της στην Ευρωπαϊκή Ένωση- να «απειλήσει» την Ελλάδα προκειμένου να εγκαθιδρύσει την «υπεροχή» της και να δηλώσει έμπρακτα την ανωτερότητά της στην περιοχή της Βαλκανικής.
Greek American News Agency

kostasxan.blogspot.com

16 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΟ ΙΡΑΚΙΝΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΟΤΙΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Τουρκία συνεχίζει να συμπεριφέρεται, ως αφεντικό. Θεωρεί ότι πρέπει να της ζητούμε έγκριση, για οποιαδήποτε κίνηση.

    ΚΑΠΟΤΕ
    Μάλιστα πολυχρονεμένε μου Πατισάχ, ότι πεις εσύ. Ο λόγος σου διαταγή.

    ΤΩΡΑ
    Η Οθωμανική σου αυτοκρατορία ανήκει στο παρελθόν, και οι σκλάβοι είναι ελεύθεροι πλέον.
    Αυτό που λέμε στην γλώσσα σου
    "άϊ σιχτίρ".

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα ηταν το καλυτερο να μην γινομαστε προκλητικοι. ας κοιταμε την ησυχια μας και να ζουμε καλα και ειρηνικα και ας βγαλουν οι αλλοι το φιδι απο την τρυπα. αν ειναι να γινει κουρδικο κρατος ας το φτιαξουν πρωτα αυτοι τους οποιους θα εξυπηρετει..
    στο κατω κατω αν παει στραβα το πραγμα ολοι αυτοι της δυσης που πηγαν εκει δεν εχουν γειτονα την τουρκια για να εχουν τις συνεπειες της οχλησης της. γιαυτο χαμηλα τον πηχη και την μπαρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τόσα χρόνια κοιτάμε την ησυχία μας, να μην ενοχλήσουμε την Τουρκία και τα τουρκικά F16 θα κάνουν υπερπτήση πάνω από την Ακρόπολη σε λίγο...
    Εξάλλου οι Τούρκοι πρώτοι έτρεξαν και τρέχουν να υποστηρίξουν τα Σκόπια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οχι μονο στο κουρδισταν του Ιρακ αλλα και στο Κουρδισταν Συριας. Μαζι με τους νεουσ μας συμαχους το Ισταηλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Τουρκία ήταν μια από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία.
    Ας είναι η Ελλάδα η πρώτη χώρα του κόσμου που θα αναγνωρίσει επίσημα το Κουρδιστάν.
    Το οφείλουμε αυτό στην ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα ήταν καλύτερο να κάνουμε αυτό που πρέπει και να αφήσουμε τις ηττοπάθειες.
    Σιγά μη τους ρωτήσουμε κιόλας.
    Τι λέτε ρε σεις!
    Αυτοί να είναι προκλητικοί και εμείς να κάνουμε συνέχεια την πάπια. Την ησυχία σου δεν την βρίσκεις με δουλοφροσύνη αλλά με αξιοπρεπή στάση.

    Με το καλό και πρεσβεία!
    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. --Από την ελληνική πλευρά, είναι μία πολύ σωστή, αν και αργοπορημένη, απόφαση, δεδομένου ότι πολλές χώρες της Δύσης λειτουργούν προ πολλού πρεσβείες, αλλά η Ελλάδα δεν το τολμούσε για να μην ενοχληθεί η Τουρκία, η οποία από την πλευρά της δεν επιθυμεί καμία παρουσία της Ελλάδας στον ευαίσθητο χώρο της Ασίας.--

    skal είπε...

    Η Τουρκία ήταν μια από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία.
    Ας είναι η Ελλάδα η πρώτη χώρα του κόσμου που θα αναγνωρίσει επίσημα το Κουρδιστάν.
    Το οφείλουμε αυτό στην ιστορία.


    Νομίζω, ότι στις σχέσεις μεταξύ δύο κρατών πρέπει να υπάρχει αμοιβαιότης.

    Εφ' όσον η Τουρκία αμέσως ανεγνώρισε τα Σκόπια, ενώ γνώριζε ότι για την Ελλάδα αυτό συνιστά εχθρική ενέργεια, δεν θα όφειλε η Ελλάς να εφαρμόσει ένα μέτρο το οποίο έχουν εφαρμόσει πλείστες όσες άλλες χώρες της Ε.Ε. ώστε να διαθέτει αντιπροσώπευση και στο Κουρδιστάν ;

    Ακόμη και αν αυτό κατά κάποιον τρόπο δεν συμφέρει σήμερα στην Τουρκία, εμείς το οφείλουμε στα συμφέροντα της χώρας μας.-

    Επιτέλους, τι μας προσφέρει η Τουρκία για να μην το κάνουμε, μήπως θα κλείσει το Προξενείο της στην Κομοτινή ;

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ απολύτως με τον Σάββα και τους λοιπούς φίλους, εκτός φυσικά από τον "κοσμοπολίτη", του οποίου ο ραγιαδισμός χαρακτηρίζει τρεχόντως την ελληνική εξωτερική πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ας δημιουργησουνε οι Ηπα ενα ισχυρο κουρδισταν στο εδαφος του Β.Ιρακ κυριε Σαββα, κι ας ειμαστε και οι τελευταιοι που θα το αναγνωρισουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πρεσβεία τώρα στο ιρακινό κουρδιστάν και σε λίγα χρόνια στο ελέυθερο Κουρδιστάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και τουρισμό στη Μοσούλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Την ησυχία σου δεν την βρίσκεις με δουλοφροσύνη αλλά με αξιοπρεπή στάση."

    Αυτή η φράση Νήμα , είναι πολύ ωραία!


    Επίσης μου αρέσει πολύ η ιδέα να αναγνωρίσουμε Κουρδιστάν, ως απάντηση στην αναγνώριση των Σκοπίων από την Τουρκία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. I simperifora tis Tourkias einai apadaedkti! Nai stin kourdiki presveia! o exrthros tou exthrou mou filos mou!
    Christos Voulgaris apo Londino
    YS: episis etsi tha kanoume to xreos mas stin Istoria.Eksallou as thimithoume oti kapote eimastan kai emeis ena agonisomeno gia tin eleutheria tou ethnos opos oi Kourdoi tora!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Νά ζητήσουμε Ελληνικό Προξενείο καί στήν Τραπεζούντα. Καί νά απαιτήσουμε δικαιώματα γιά τούς Ρωμιούς του Πόντου. Οπως αυτοί κατασκευάζουν μειονότητες στή Μακεδονία καί στήν Θράκη, νά κάνουμε τό ίδιο καί στόν Πόντο. Πολλοί Πόντιοι έρχονται από τήν Μαύρη Θάλασσα καί ζητούν τήν προστασία του ελληνικού κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.