23/11/09

Ζούμε ακόμη στον Κόσμο μας


του Α. Ανδριανόπουλου
Είμαστε ανεκδιήγητοι και αδιόρθωτοι. Η ειδησεογραφία είναι πλημμυρισμένη από εξελίξεις που χρωματίζουν με τον πλέον αρνητικό τρόπο τα δημόσια οικονομικά της χώρας. Η χώρα έχει ουσιαστικά χρεοκοπήσει. Μέχρι τώρα ζούσε με δανεικά και η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχισθεί. Εν τούτοις η θεματολογία των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών ενημερωτικών (ας πούμε) εκπομπών δεν ασχολούνται παρά με ένα αποκλειστικά σχεδόν θέμα. Τι θα πάρουμε. Ποια και πόσα επιδόματα θα δοθούν. Ποιοι θα τα πάρουν. Πως θα μπορέσουν να πάρουν περισσότερα.

Εκεί δε που τα πράγματα ξεφεύγουν από κάθε όριο είναι στα περίφημα ασφαλιστικά. Ειδικοί αφαλιστικολόγοι και – κυρίως – εργατολόγοι δεν χάνουν ευκαιρία να κατακεραυνώσουν την κυβέρνηση και τους «ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού» (όπως τους αποκαλούν) Αλμούνια και Γιούνγκερ για το γεγονός πως πηγαίνουν για κατάργηση οι απίθανες περιπτωσιολογικές κι’ ανορθολογικά ευνοικές ρυθμίσεις του ελληνικού λαβυρινθώδους συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Εκπληκτος, γνωστός καθηγητής εργατολόγος (!) θεωρούσε απαράδεκτη την ρύθμιση η σύνταξη να υπολογίζεται στη βάση ολόκληρης της ασφαλιστικής πορείας του εργαζόμενου. Με άλλα λόγια, σωστό κατά την γνώμη του είναι κάποιος να πληρώνει για 30 χρόνια χαμηλές ασφαλιστικές εισφορές αλλά η σύνταξή του να υπολογίζεται με βάση τις υψηλές αμοιβές που δήλωνε τα τελευταία 4-5 χρόνια!

Κανένας δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για τα ζωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος. Και που συνδέονται άμεσα με το πώς θα βγεί στον δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου. Κι όχι με το τι θα πάρουμε - κι από πού. Αν δεν αποτινάξουμε από πάνω μας τις αλληλοσυμπληρούμενες νοοτροπίες του ραγιά, από την μια μεριά, και του κατσαπλιά, από την άλλη, θα συνεχίσουμε να κατρακυλάμε στην ανυποληψία και την παρακμή.

Είναι χαρακτηριστικό πως όταν ο ένας κατηγορεί τον άλλο για απάτες, ψέματα και παραπειστικά στοιχεία με τα οποία παραπλανούσε η χώρα μας την ΕΕ, ουδείς τολμά να αντικρύσει κατάματα την αλήθεια. Γιατί η Ελλάδα έλεγε διαχρονικά ψέματα; Tι ακριβώς φοβόταν και έκρυβε την αλήθεια; Προφανώς την οργή του κόσμου και το συνακόλουθο πολιτικό κόστος. Διότι αν έλεγε την αλήθεια θα έπρεπε να δράσει και διαφορετικά. Να κόψει δηλ. δαπάνες, να μην κάνει διορισμούς, να μην κάνει παροχές και να μην μοιράζει επιδοτήσεις.

Ολοι λοιπόν είμαστε συνυπεύθυνοι για το κράτος ψευδολογίας στο οποίο ζούμε. Το ελληνικό κράτος δηλ. κατεξευτελίζεται για να μην δυσαρεστήσει και ξεβολέψει τους πολίτες του. Που έχουν μάθει να ζούν με παροχές, ευνοιοκρατία και δίχως ατομική υπευθυνότητα. Το πάρτυ όμως τώρα τελείωσε. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για προοπτικές και για σοβαρή δουλειά. Ξεχνώντας τους φτηνούς λαικισμούς.

29 σχόλια:

  1. Από την άλλη για φαντάσου να παιρνεις ένα καλό μισθο όσο είσαι νέος σε μια εταιρεία .
    Οταν μεγαλώσεις και ακριβύνεις σε απόλύουν και αναγκάζεσαι να πάρεις μια δουλειά με χαμηλό μισθο. Φαντάσουν να πληρώνεις τόσο καιρό μεγάλες εισφορές και στο τέλος να πάρεις συνταξη βασικού μισθού....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κε ΑΝΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ,
    ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΙΝ, ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ: ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ; ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΡΙΕ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ! ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!
    ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ;
    ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ; ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ, ΕΤΣΙ;
    ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ: ΑΦΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΔΡΑΧΜΗ ΠΟΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΦΤΕΡΑ, ΓΙΑΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΑΔΕ ΠΟΥ ΔΙΧΕΙΡΗΣΤΗΚΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΥΤΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕΤΑ ΠΑΟ ΔΥΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ "ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ"; ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΤΕ;
    ΚΥΡΙΕ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΡΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΣΑΣ ΘΕΩΡΩ ΕΝΑΝ ΣΟΒΑΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΤΑΞΙΚΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ. ΕΣΕΙΣ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ.ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΕΒΟΜΑΙ. ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΣΤΙΛΙΑΡΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΜΩΣ, ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΑΤΙ. ΕΣΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΕΛΗΤΕΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΖΑ, ΕΝΩ ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΩΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΛΕΩ. ΤΟΥΣ ΣΕΒΟΜΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΜΑΔΟΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ. ΕΣΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ, ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΝΕΙΣΤΕ, ΞΕΧΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΤΟ '90-'91 ΑΝΕΒΗΚΕ Η ΒΕΝΖΙΝΗ 50 ΔΡΑΧΜΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ!
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ!
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ολοι λοιπόν είμαστε συνυπεύθυνοι για το κράτος ψευδολογίας στο οποίο ζούμε."

    Όχι Ανδριανόπουλε! Δεν είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι! Εσύ και οι ομοιοί σου που κάνατε υπουργοί και είχατε, κατ' αποκλειστικότητα την εξουσία αποκλείοντας οποιονδήποτε μη γαλαζοαίματο ή μη υποκλινόμενο στους γαλαζοαίματους φίλους σου, εσείς έχετε το μέγιστο των ευθυνών!
    Εσείς φάγατε την πίτα, εσείς πληρώστε την. Όχι, επειδή έφαγε και κανένας φουκαράς από τα ψίχουλα να τον θεωρούμε "συνυπεύθυνο" και "συνένοχο"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κλασσικος ανδριανοπουλος τον οποιο για αλλη μια φορα ανεβαζετε στο μπλογκ σας...
    ενταχει κ. ανδριανοπουλε..
    θα παλεψουμε ολοι για μια χωρα που θα δουλευεις τσαμπα για 10 ωρες, που θα τρωμε μετρημενη μεριδα φαγητου για να μην πω καλυτερα να το κοψουμε και αυτο και απλως να τρωμε καθε 10 μερες για συντηρηση..
    και οποιος τολμισει να ζητησει καλυτερες συνθηκες θα τιμωρειται με δημοσιο εξευτελισμο και πισσα και πουπουλα...
    αν επικρατουσαν οι αποψεις του κυριου αυτου...
    δεν θα ειχατε καν χρονο να διαβαζετε αυτα που γραφει...
    ολη μερα δουλεια και σκυμμενο κεφαλι...για 500 ευρω
    α..
    απορω πως δεν εχει προτεινει ακομα οποιος βγαινει στην συνταξη και ειναι αχρηστος εργασιακα να θανατωνεται..τι τον χρειαζομαστε??
    χαρα και εργασια λοιπον...η αλλιως arbeit macht frei....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι Γονείς και οι φίλοι της «ΦΛΟΓΑΣ», του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνουν εορταγορά στο κτίριο του πολιτισμικού οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50 (Αίθουσα «Φώτη Κόντογλου»)
    την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 10πμ. – 9μμ
    το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 10 πμ – 9μμ και
    την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 10πμ – 6μμ.
    Τα έσοδα της εορταγοράς από την πώληση των προϊόντων που είναι ευγενική προσφορά επιχειρήσεων-χορηγών, θα διατεθούν για τη λειτουργία του Σπιτιού των παιδιών της Φλόγας, όπου εδώ και χρόνια φιλοξενούνται παιδιά της περιφέρειας με τους γονείς τους για όσο διάστημα υποβάλλονται σε θεραπεία στα ογκολογικά τμήματα των παιδιατρικών νοσοκομείων της Αθήνας.
    Αγοράζοντας τα Χριστουγεννιάτικα δώρα σας από την Εορταγορά της Φλόγας σε πολύ χαμηλές τιμές, στηρίζετε συγχρόνως τον αγώνα των παιδιών για τη ζωή και την υγεία τους.
    Έτσι δυναμώνει η «ΦΛΟΓΑ» και συντροφεύει το παιδί σε μια τόσο δύσκολη περίοδο της ζωής του.
    Σας περιμένουμε
    * Μπράβο στο Δημήτρη Ρέππα, για την «ΦΛΟΓΑ»
    Αναρτήθηκε από σίβυλλα στις Δευτέρα, Νοέμβριος 23, 2009
    0 σχόλια:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 2:33, 2:38, 2:49 : Εύγε!!! Προσέξτε και το ¨ατομική υπευθυνότητα¨= ζούγκλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιώργο Πάτρα,
    τα κλεμμένα δεν ξανάρχονται.
    Εχεις τίποτα να προτείνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/11/blog-post_233.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ απολύτως με τον κύριο Ανδριανόπουλο, αρκεί να πληρώνεται και ο ίδιος, έστω όσα και ο Τακτικός Καθηγητής του Ελληνικού Πανεπιστημίου, χωρίς φυσικά τα επιδόματα βιβλιοθήκης και τις λοιπές απίθανες περιπτωσιολογικές και ανορθολογικά ευνοικές ρυθμίσεις του ελληνικού λαβυρινθώδους συστήματος κοινωνικής ασφάλισης (ο κ. Ανδριανόπουλος διδάσκει σε ιδιωτικό ίδρυμα). Διότι όταν ομιλούμε για ιδιωτικά πανεπιστήμια (που και εγώ υποστηρίζω προκειμένου να μην φεύγει συνάλλαγμα αντί να έρχεται και να έχουν δουλειά χιλιάδες άνεργοι διδάκτορες), προφανώς μιλάμε για ίδιους μισθούς στα δημόσια και τα ιδιωτικά αφού τα ιδιωτικά θα είναι μη κερδοσκοπικά. Έτσι δεν είναι; Μια απορία μόνο: γνωρίζει ή όχι ο κ. Ανδριανόπουλος ως έγκριτος οικονομολόγος την θεωρία της ψυχολογίας της μάζας περί της μη καταβολής φόρων από τους πολύ εύπορους (οι πλούσιοι την έχουν κοπανήσει από την Ελλάδα για City, ΗΠΑ, Ελβετία, offshores κλπ) και του καταμερισμού των φόρων στην μεσαία τάξη που μαζοχιστικά πάντα αναλαμβάνει όλα τα βάρη;_Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 2:33, 2:38, 2:49 Κάποια πρόταση εκτός από το να "τα πάρουμε απ΄ τους πλούσιους;"
    Αλήθεια ποιοί είναι αυτοί και τι περιουσία έχουν; Αν τη δημέυσουμε όλη φτάνει να πληρωσουμε το Δώρο Χρισ . ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πράγματι η διαχείριση των αποθεματικών των ταμείων υπήρξε σκανδαλώδης.

    Οπως βέβαια και μερικά προνόμια που απέκτησαν κοινωνικές ομάδες μόνο και μόνο επειδή στις απε4γίες τους μπορούσαν να έχουν όμηρο το ελληνικό κράτος...
    Πρόωρη συνατξιοδότηση, 15 ετία των γυναικών μόνο στο δημόσιο τομέα κτλ.
    Κανένας έχει καμιά ιδέα πως θα πληρωθούν συντάξεις τον επόμενο μήνα;

    Ω
    Γιαννίτσης και Σπράος πού τόσο κατακρεουργήθηκαν από τα ΜΜΕ τα έλεγαν εδώ και δέκα χρόνια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παιδιά δεν είδα να γίνει καμιά απεργία με ζήτημα τη διαχείριση των ταμείων τόσα χρόνια..
    Μόνο στο "δώστε μας μεγάλες αποδοχές και μεγαλες συντάξεις" ( που δεν ανταποκρίνονταν στις εισφορές ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Απορω πως διδεται σημασια και βαρυτητα στα λογια αυτου του αθλιου πολιτικαντη που εχει βαλει κι αυτος το λιθαρακι του (απο παλια) στον κατηφορο που εχει παρει σε ολα τα μετωπα η Πατριδα μας σημερα.
    Αυτος που κολογλυφει τις διεθνης "δεξαμενες ή βοθρους σκεψης", μπας και του πεταξει κανενας κανα κοκκαλο να γλειψη.

    Ανδριανοπουλε, μολυνεις το περιβαλλον με την υπαρξη σου. Πως και δεν σ' εχει παρει χαμπαρι ο Τρεμοτουρκοπουλος να σε καταγγειλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΩ. ΕΧΩ ΠΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΟΤΙ ΜΟΝΟ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΛΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΠΕΙ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΑΝ ΧΩΡΕΣ.
    ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΟΛΟ.
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. ΟΙ ΤΡΙΒΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΑΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΠΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ ΠΙΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ. ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ.
    ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ.
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ:
    ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΙΑΤΑΧΘΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΙΣΧΥ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΥΤΟ.ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΟΓΟ Ο "ΙΔΙΩΤΗΣ" ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ.
    ΚΑΤΟΠΙΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΟΧΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΟΠΩΣ Π.Χ. Η "ΑΣΠΙΣ" ΩΣΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΤΕΧΝΩΣ ΦΤΕΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!
    ΕΠΙΣΗΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ. ΤΕΛΙΚΑ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ, ΒΟΗΘΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ν.Δ. ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.
    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ.
    ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ, Η ΕΞΙΔΕΙΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλα…ο καθενας οτι βλακεια του ερθει καθετε και γραφει !!

    Ρε ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ οι συνταξιουχοι ειναι το προβλημα ???

    Δουλευουμε και πληρωνουμε σαν προβατα μια ζωη για να παρουμε μια γαμημενη συνταξη στα 65 με το ζορι και μας λενε πως δεν εχουν λεφτα τα ταμια.
    Ρωταμε γιατι αλλα η απαντηση ειναι ηδη γνωστη, ΤΑ ΦΑΓΑΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ !!!

    Να Πανε να γαμηθουν οι Πολιτικοι και ολοι οι μαλακες που γραφουν αρθρα σαν το παραπανω.

    Οχι αλλο ποδοπατημα στους μικρομεσαιους….ΕΛΕΟΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 7:48 Σου έχω νέα... Ξέχνα τη σύνταξη.
    Λεφτα δεν υπάρχουν ... Κάνε βουντού εσύ να φέρεις.
    Αν φέρεις θα πάρεις...
    Μπορείς να συνεχίσεις να λές και να λές....
    ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 7:48 Το μέγεθος της άγνοιά σου είναι τρομερό.
    Η σχέση εργαζόμενου - συνταξιούχου είναι 1:1 . Είμαι σίγουρος ότι δεν σου λέει τίποτα αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συγνώμη....
    δηλαδή πρέπει να αισθάνομαι "ένοχος"?
    επειδή οι εκάστοτε "διαχειριστές" της εταιρείας που λέγεται Ελλάδα επένδυαν πρόσκαιρα με σκοπό την πολιτική τους επιβίωση και την καρέκλα? και αδιαφορώντας για το μέλλον και τους πολίτες αυτής της χώρας?
    Είμαι "ένοχος" που τόσο καιρό με ξεγέλασαν ή τους ξεγέλασα κερδίζοντας το "βόλεμα" μου ώστε και αυτοί να "βολευτούν"?
    Είμαι "ένοχος" που πίστευα στις εξαγγελίες τους από τα "μπαλκόνια" και όταν αντιλαμβανόμουν ότι δεν τα τηρούσαν , γύριζα την πλάτη?
    Εαν με θέλετε τόσο πολύ ΕΝΟΧΟ ...μπορώ να γίνω
    Ε! ναι είμαι "ένοχος" που δέχθηκα όλους εσάς που προσπαθείτε να με πείσετε ότι κουβαλάω το σύνδρομο του "ανατολίτη" και του βολεμένου, ....που με τόση αυθάδεια εμμέσως μεταφέρετε την ευθύνη στον κοσμάκη που ζήτησε ήλιο στην μοίρα του.
    Αλήθεια τι ΑΛΛΑΞΕ που με τόση διαγγελματική τάση ο συγγραφέας ζητά να βάλουμε τα κεφάλια μέσα??
    Μήπως γεννήθηκε ο της ελπίδας προσδοκώμενος "αγέννητος" ΑΡΧΗΓΟΣ? που με περισσό ζήλο αυτός και τα παλαιολιθικά στελέχη του ΞΑΦΝΙΚΑ θα φέρουν τα πάνω κάτω?
    ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ ....ΓΙΑΤΙ??
    Γιατί δεν πληρώναμε τους φόρους μας? γιατί δεν πληρώναμε την μονοπωλιακή/ο ΔΕΗ και ΟΤΕ γιατί δεν εκτελωνίζονταν οι εισαγωγές? γιατί οι αγρότες δεν καλλιεργούσαν? γιατί οι επιδοτήσεις "όπως γράφει" ήταν μια κακή συνήθεια? γιατί ο Έλληνας είναι τεμπέλης? γιατί η εργασία δεν πληρώνεται αλλά παρέχετε καταναγκάστηκα ?
    Ή μήπως γιατί "μοιράστηκα" τα ευρωπαίκά πακέτα πακτωλού ευρωχρημάτων?
    ΟΧΙ δεν μπορείτε να με πείσετε ότι είμαι ΕΝΟΧΟΣ...
    ΕΝΟΧΟΙ είστε όσοι πιστεύετε ότι ο χρόνος άρχισε να κυλά μετά από την διαπιστούμενη ΠΤΩΧΕΥΣΗ
    σσ: Προς αρθρογράφο....
    είναι προφανής η τεχνοκρατική σας γνώση επί του ασφαλιστικού . Μας είπατε την άποψη σας για τις συντάξεις ....δεν μας είπατε όμως για την φορολογία των συνταξιούχων .
    Και τέλος ..πέραν της κακοδιαχείρισης των συνταξιοδοτικών εισφορών και το κατάντημα των ασφαλιστικών ταμείων ....δεν είδα να διαπιστώνετε τις "ανείσπρακτες" ασφαλιστικές εισφορές από τον τραπεζικό κλάδο οι οποίες θα έσωναν τα ταμεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πάντως, τώρα που βγαίνουν όλα αυτά στη φόρα, ποιός θα με πείσει από εδώ και μπρός, σαν ελεύθερος επαγγελματίας που είμαι, να συνεχίσω να πληρώνω 4.500 χιλιάρικα το χρόνο για ασφάλιση;

    Και αν μου πούνε ότι αν δεν πληρώσεις τις ασφαλιστικές σου εισφορές δεν δικαιούσαι να έχεις τιμολόγια κλπ, τότε ακόμη καλύτερα. Θα δουλεύω χωρίς τιμολόγια. Και θα είμαι και δικιολογημένος.

    Είναι εύκολο να μαζέψω αυτά τα λεφτά; 22 χρόνια μέχρι τώρα πλήρωνα ανελλιπώς. Τώρα όμως το σκέφτομαι αν πρέπει να συνεχίσω. Και στο τέλος μετά από 35 χρόνια να μου λεν ότι το ξανασυζητάμε για πότε θα βγείς σε σύνταξη και αν έχει λεφτά;

    Το κράτος έχει χρεωκοπήσει επειδή έχασε την εμπιστοσύνη του λαού.

    Και με το δίκιο του ο πολίτης να μην εμπιστεύεται τους διαχειριστές της εξουσίας, όταν αυτοί σαν πρώτο βάζουν το ατομικό και το κομματικό συμφέρον.

    Ας ελπίσουμε να δούμε κάποιο κόμμα που να ενδιαφέρεται πραγματικά για την πατρίδα. Νομίζω ότι άν υπάρξει τέτοιο, οι πολίτες αμέσως θα το αναγνωρίσουν λόγω της εμπειρίας που έχουν αποκτήσει από αυτούς που τους κοροϊδεύουν. Πιστεύω ότι αυτοί που είναι αμετανόητα κολλημένοι στα κόμματα δεν είναι περισσότεροι από ένα 20% (και πολλούς βάζω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. '7:48 Το μέγεθος της άγνοιά σου είναι τρομερό.
    Η σχέση εργαζόμενου - συνταξιούχου είναι 1:1 . Είμαι σίγουρος ότι δεν σου λέει τίποτα αυτό...'

    Ο άνθρωπος έχει δίκιο αλλά πού να το βρεί. Αφού τα χρήματα τα πλήρωσε. Τί τον ενδιαφέρει η σχέση συνταξιούχου -εργαζόμενου; Ας του δώσουνε πίσω τα χρήματά του που του πήρανε. Δηλαδή αν ήτανε μία ιδιωτική ασφάλεια και σου άρχιζε τις δικαιολογίες που λες, θα το δεχόσουνα να μην σε πληρώση; ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ. Επειδή ήτανε εύκολη λεία όπως και τα δάνεια. Όλα τα άλλα είναι νάχαμε να λέγαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πράγματι όλοι απεργούν παρακινούμενοι από τα κομματόσκυλα, τους συνδικΑλΗΤΕΣ, μόνο για λεφτά. Δεν τους περνά απ' το νιονιό πως υπάρχουν αλλοι διάφοροι τρόποι οικονομικής λειτουργίας και διαχείρισης, πως υπάρχουν θεσμοί που πρέπει να κατακτηθούν για να μην μας ληστεύει η ΑΛΗΤ με τους Ανδριανόπουλους.
    Αυτή είναι και η μόνη ατομική ευθύνη που μπορεί να αποδοθεί σε όλους μας. Οτι δεν κατορθώνουμε να συνεργαστούμε για να αποτινάξουμε το ζυγό των προδοτών που μεσολαβούν ως δικοί μας πολιτικοί εκπρόσωποι για να μας πουλήσουν σα λαό και σαν χώρα σ' όποιον τους δώσει τα περσότερα. Και στη συνέχεια έρχονται, αφού έχουν διαλύσει το συμπαν, κάθε ελληνικό παιδευτικό θεσμό πρωτίστως, με τις οικογένειες βορά στα σαγώνια της τιβί, να μας νουθετήσουν για τη ...νοοτροπια μας.
    Λες και για το ένας εργαζόμενος προς έναν συνταξιούχο να οφείλεται στη δική μας κακοδιαχείριση και διασπάθιση ανθρώπινου δυναμικού, για καταστροφή του να λέμε καλύτερα, με τέτοιο "μάνατζμεντ" από θρασείς...
    Από τα χαμίνια που μπαίνουν στα κοινά μας πράγματα όπως η αλεπού στο κοτέτσι. Οπως ο Ανδριανόπουλος στο Υπουργείο Παιδείας στα 29 του για να συνεχίσει την "Εχχχπαιδευτική μεταρρύθμιση" του Γεωργίου Παπάντριου, με την αρωγή από διάφορους αγνούς κι αθωους περι τα πολιτικά δημοτικιστές. Οι νευραλγικές θέσεις πάντα στα ενεργούμενα του ιμπεριαλισμού είναι κανόνας χωρίς εξαίρεση από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Οχι σύνταξη, ούτε κολυμπηθρόξυλο δε θα βρουμε να πιαστούμε για να μη βουλιάξουμε στην παγκοσμιοποιημένη φουρτούνα . Ποινικούς στις διοικήσεις των ταμείων μας διορίζουν, όπως από παλιά στους οργανισμούς... Κι αυτή είναι μια "καινοτομία" που ξεκίνησε ο Αντρέας που τον έφερε και του παρέδωσε "δαχτυλίδι" ο Καραμανλής καθ' υπόδειξη των "συμμάχων", υπέρ των οποίων μεσολαβούν όλοι τους. Ολοι όσοι κόπτονται για την "καθημερινή ζωή του πολίτη" σαν το γιωργάκη στις μέρες μας... ))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 10:24
    Το ταμείο έχει μέσα 50 δρχ. Μου λες ( και σωστά ) ότι έπρεπε να είχε μέσα 100. Μαζί σου
    Φταίνε και οι πολιτικοί για τη κακή διαχείριση, φταίς όμως και εσύ. Εδώ τα χαλάμε..Προτιμάς να σκέφτεσαι ότι είσαι άμοιρος ευθυνών, βολευει.

    Τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά σου δικαιώματα προσδιορίζονται από τον πλούτο των ταμείων.
    Το ταμείο σου χωρίς λεφτά δεν σου παρέχει κανένα δικαίωμα.

    "Μα πλήρωνα,, μα δούλευα"... δεν παίζουν κανένα ρόλο. Τράβα πιάσε αυτους που τα κλέψανε να σου δώσουν...Αφού όλοι έχουν αμνηστευθεί, πλάκα κάνεις.!!

    Και εγώ εργαζόμενος ειμαι, απλά πιο ρεαλιστής απο εσένα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @10:24 πμ

    Το χάσιμο του δημοσίου χρήματος με τα ομόλογα ήταν ψίχουλα σε σχέση με αυτά που έχασαν τα ταμεία επί σημίτη για να ανεβάσει το χρηματιστήριο και να κατακλέψει μετά όλους τους Έλληνες.

    Ας μην γίνονται επιθέσεις μονόπλευρες. Όλα τα κόμματα είναι σε λάθος βάση και πορεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλημέρα όσο και αν τσακώνεστε όσο και αν γίνεστε μαλλιά κουβάρια δεν πρόκειται τα λεφτά να βρεθούν΄, όχι όμως γιατί δεν υπάρχουν.
    Το τραγελαφικό της όλης ιστορίας είναι ότι τα λεφτά υπάρχουν απλά δεν βρίσκονται εκεί που πρέπει να βρεθούν.
    Αν δεν υπήρχαν λεφτά δεν θα μπορούσε ο κος. Λαζόπουλος να πέρνει 50.000 ευρώ αν επεισόδιο ούτε να δίνονται 65.000 ανα επεισόδιο στο Στην ΥΓειά μας βρε παιδιά..Επίσης αν δεν υπήρχαν λέφτά οι περιοχές Διόνυσος, Εκάλη, ΠΕντέλη δεν θα είχαν μια άνθηση στην οικοδομή τώρα σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Τα jeep cayenne 2008 στην Ελλάδα με πληθυσμό 10.000.000 δεν θα έκλειναν σε 370 ενώ στην Αγγλία με πολλαπλάσιο από την Ελλάδα θα έκλεινε στα 290 (περίπου).Δεν πιάνω το θέμα γιατροί γιατί όλοι γνωρίζουμε πόσα βγάζουν και πόσα δηλώνουν και αν τώρα με τις αποδείξεις νομίζει το κράτος ότι θα κερδίσει είναι βαθιά νυχτωμένο.
    Αποτέλεσμα η εκάστοτε κυβέρνηση βασίζει την εκλογή της στις 12 η 20 η 30 οικογένεις που έχουν τα λεφτά τα οποία τα μάζεψαν από τα δημόσια ταμεία με τον όποιο τρόπο αρα πως να τα πάρει απο αυτούς τα λεφτά πίσω ;;;;
    Εχει κανείς ασχοληθεί με τις offshore εταιρείες να δει αν υπάρχουν και που υπάρχουν τα λεφτά; Εχει μπει κανείς στην διαδικασία να κοιτάξει έστω και με κλεφτή ματιά τους τραπεζικούς λογαριασμούς μερικών μερικών.
    Πολύ έξυπνο να λέμε ότι η Ελλάδα είναι στην χρεωκοπία ενώ αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχουν άνθρωποι ακόμα και τράπεζες που με λίγη καλή θέληση όχι απλά κλείνουν το έλλειμα αλλά και την τρύπα στο μεγιστο.
    Ποιος όμως θα τολμίσει να μιλήσει και πόσο μάλλον να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά ; ο ΓΑΠ ή οι υπόλοιποι 300 που 300 να είναι οι ώρες τους γιατί όλοι λίγο έως πολύ λαμόγια είναι.(μαζί και οι παρατρεχάμενοι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ "ΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ"

    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜ-ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΑ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΝΕΥ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΣΜΑΤΟΣ, ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΠΡΟΕΧΕΙ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΟΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ !

    ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ Η ""ΕΥΘΥΝΗ"" ΒΑΡΥΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΘΕΣΑΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΜΑΣ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
    ΚΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ, ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΜΕ ! ΦΥΣΙΚΟ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ "ΑΦΕΝΤΙΚΑ" ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΜΕ "ΔΟΥΛΟΙ" ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΕΞΥΠΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ. ΓΡΑΦΟΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΑΠΛΑ, ΟΤΙ ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΝΑ ΔΙΑΚΔΙΚΗΣΟΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΟΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΘΕΣΗ ΜΑΣ

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΑΘΟΡΥΒΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΜΜΕ, ΤΗΝ ""ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"" ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΟΣΟΙ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ. ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΜΜΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΩΡΙΣΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ! ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΕΙΛΤΕ Ε-ΜΑΙL στη
    sibraxi.politon@tellas.gr
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ. ΑΝΤ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πότε κάποιο συνδικαλιστικό όργανο που μετέχει στα ΔΣ των ταμείων σας έδωσε λογαριασμό γαι την ετηήσια απόδοση των χρημάτων των ταμείων;

    Ποιόν κράξατε γιατί ένω η απόδοση των αποθεματικών των ταμείων στην Ευρώπη είναι 13% στην Ελλάδα ήταν 3%.; ( Μελέτη Τεσσαρομάτη )

    Βγήκε ποτέ κάποιος συνδικαλιστής σας όταν φεύγουν με πρόωρη συνταξιοδότησα άνθρωποι 45 -50 χρονών να πεί ότι "δεν αντέχει το ταμείο ρε παιδια"΄ τόσες συντάξεις;

    Βγήκε κανένας να καταγγείλει τις "αναπηρικές";

    Βγήκε κανένας συνδικαλιστής να πεί ότι επειδή ο μέσος όρος ζωής έχει μεγαλώσει κατά τουλάχιστον 5 χρόνια πρέπει οι εισφορές να αυξηθουν ( είτε του εργοδότη, είτε του εργαζόμενου )΄;

    ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ

    Είμαστε άμοιροι ευθυνών ; ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.