11/11/09

Ερώτηση Πολατίδη για το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής


Σημαντικά γεγονότα, τα οποία αφορούν την εθνική και κοινωνική συνοχή της Θράκης, διαδραματίζονται στην ακριτική αυτή περιοχή της Πατρίδος μας, με αφορμή την ανθελληνική δραστηριότητα του τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή. Ἡ απροκάλυπτα αντεθνική και υποθάλπουσα εξεγέρσεις εναντίον της εννόμου και πολιτειακής τάξεως δραστηριότητα του τελευταίου έχει υποχρεώσει πλήθος αγανακτισμένων πολιτών του Νομού Ροδόπης, αλλά και γενικότερα της μείζονος περιφερείας Θράκης, να δημιουργήσουν πρωτοβουλία πολιτών με την επωνυμία «ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ–ΣΤΟΠ».

Ειδικότερα, συμφώνως με επαρκώς αιτιολογημένες απόψεις της ανωτέρω πρωτοβουλίας, το τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής δεν έχει λόγο υπάρξεως αφού:
• Δεν υπάρχουν Τούρκοι υπήκοοι στην Θράκη.
• Δεν υπάρχουν τόσες γραφειοκρατικές διαδικασίες –ιδίως μετά την κατάργηση της βίζας για την Τουρκία– που να δικαιολογούν μία τέτοια πολυπρόσωπη και πολυέξοδη υπηρεσία στην Κομοτηνή.
• Δεν υπάρχουν μειονοτικά δικαιώματα που μέσα σε μία σύγχρονη Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως έχουν ανάγκη έναν τέτοιον «εγγυητή».
• Η Συνθήκη της Λωζάνης, η οποία προστατεύει τις ελληνικές μουσουλμανικές μειονότητες, τηρείται επαρκώς από την Ελλάδα και δεν χρειάζεται κανενός είδους άλλη κηδεμονία.
Επιπροσθέτως, η ύπαρξης του τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής έχει στην πράξη τα εξής αποτελέσματα:
• Την συντήρηση ενός παρακρατικού μηχανισμού, ο οποίος οδηγεί τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας σε γκετοποίηση.
• Την δημιουργία-χειραγώγηση κάποιων μειονοτικών ηγεσιών για τον έλεγχο της τοπικής κοινωνίας η οποία αποβαίνει προς όφελος των επεκτατικών τουρκικών βλέψεων.
• Την μεθόδευση ενεργειών σε μία προσπάθεια εκτουρκισμού Ελλήνων Πομάκων και Τσιγγάνων στην Θράκη.
Κατόπιν όλων αυτών, αλλά και της πανθομολογουμένης τελευταίως αποδεδειγμένης ανθελληνικής και επεκτατικής πολιτικής της κυβερνήσεως της Αγκύρας

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
1. Είναι εις γνώσιν του Υπουργείου και της ελληνικής κυβερνήσεως η ανωτέρω ανθελληνική πολιτική που ασκεί το τουρκικό κράτος μέσω του Προξενείου της Κομοτηνής;
2. Είναι εις γνώσιν του Υπουργείου και της ελληνικής κυβερνήσεως τα δημιουργούμενα εθνικά και κοινωνικά προβλήματα των κατοίκων της Θράκης (Χριστιανών και Μουσουλμάνων) από την δράσι του Προξενείου;
3. Είναι εις γνώσιν του Υπουργείου και της ελληνικής κυβερνήσεως η ανωτέρω πρωτοβουλία πολιτών για την κατάργηση του τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής;
4. Είναι στις προθέσεις της κυβερνήσεως, κατόπιν όλων αυτών, η κατάργηση του τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής με ταυτόχρονη κατάργηση του ομολόγου ελληνικού στην Σμύρνη, το οποίο ως γνωστόν δεν έχει ουσιαστικό λόγο υπάρξεως;
infoserres.gr

9 σχόλια:

  1. Η απάντηση του υπουργείου θα είναι μάλλον:
    Χέστηκε η Φατμέ στο γκιουλ μπαχτσέ!
    ΕΒΡΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιδιά στο select language έχετε μακεδονικά. Πιστεύω να μπορείτε να το διαγράψετε απο τον κώδικα.
    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαμαράς: Ναι η Τουρκια στην E.E., ΝΑΙ στην Συνθετη Ονομασία στο Σκοπιανό

    http://www.youtube.com/watch?v=5hGEh78NBBg

    http://www.samarasantonis.gr/index.php?id=296
    **"Όσον αφορά την Ελληνική θέση για την ένταξη της Τουρκίας – ότι δηλαδή η πλήρης συμμόρφωση προς το κοινοτικό κεκτημένο θα οδηγήσει σε πλήρη ένταξη**

    Τι μας έλεγαν τόσα χρονια τα αγαπημένα παιδιά της Ουάσινγτον(Καραμανλής/Ντόρα/Παπανδρέου)...μήπως το ξεπούλημα Σαμαρά θα έχει μια "πατριωτική" γεύση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 'μήπως το ξεπούλημα Σαμαρά θα έχει μια "πατριωτική" γεύση'

    H όλη πορεία του Αντώνη Σαμαρά μοιάζει 'σχεδιασμένη' από κάποιους, ώστε δίνοντάς του πατριωτικό προφίλ να κυβερνήσει ευκολώτερα σύμφωνα με τις επιθυμίες των αφεντικών του.

    Για να καταλάβει κανείς από που κινείται, αρκεί να θυμηθεί την ανάθεση του βιντεο για το μουσείο της Ακρόπολης στον Σαηεντολόγο σκηνοθέτη Γαβρά. Όταν μάλιστα δημιουργήθηκε το θέμα με την ανιστόριτη επίθεση κατά της εκκλησίας, ο κ. Σαμαράς αρμόδιος υπουργός πολιτισμού δεν πήρε καμμία θέση, αν και στην ουσία είναι ο κύριος υπεύθυνος για την δημιουργία του προβλήματος.

    Καλή η ελπίδα για καλύτερες μέρες με τον Σαμαρά, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ επικίνδυνος. (μή νομισθεί ότι είμαι με την Ντόρα, αλλά αυτή έχει δείξει που κινείται και δεν χρειάζεται ανάλυση).

    Οπότε στην απαράμιλλη δημοκρατία μας έχουμε άφθονες επιλογές: σοσιαλιστικό, αμερικανοκινούμενο ή πατριωτικό ξεπούλημα.

    Ας έχουμε τον νού μας μήπως υπάρξουν κόμματα εκτός Βουλής που έχουν τις προϋποθέσεις να στηρίξουν τα συμφέροντά μας σαν έθνος και όχι τα προσωπικά μικροσυμφέροντα + ξεπούλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν πρόκειται να κάνει τίποτα το υπουργείο διότι εκ των προτέρων έχουν φανεί και έχουν λεχθεί οι προθέσεις τους .Αρκεί να δούμε έστω και επιγραμματικά τις αντιδράσεις και τις δηλώσεις που έχουν γίνει και πριν τις εκλογές για το θέμα Θράκη ,το Κυπριακό , τις παραβιάσεις στο Αιγαίο , το πως κόπτονται για την ΕΕ και την Τουρκία και γενικώς τον τρόπος αντιμετώπισης της όλης κατάστασης θα καταλάβουμε ότι όλα είναι βάση σχεδίου που σίγουρα δεν είναι υπέρ της Ελλάδος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. βαρεθηκα να ακουω πληρη συμμορφωση
    πληρη ενταξη,σε ποιον τα λενε αυτα?
    αυτοι εχουν γινει περιφεριακη
    δυναμη και μας γραφουν στα παλια τους τα παπουτσια,γελανε με τις βλακιες μας κανουν και μια βολτιτσα στα νησια μας παρολο που εμεις σφοδρα διαμαρτυρομαστε στους αλλους φιλους τους που μας γραφουν και αυτοι εκει.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προχθές, παρακολούθησα την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Χαρδαβέλα για την Θράκη μας.

    Το επιμύθιον του Πρέβυ ε.τ. κ. Ζαχαράκη, δηλαδή ότι η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να ετοιμαστεί, από τώρα [ή από χθές (!)], για να απαντήσει σε τουρκική διεθνοποιημένη διπλωματική επίθεση, ώστε να μην υπάρξουν εις βάρος της Πατρίδος μας ... ποινές, βρίσκω εξαιρετικά σωστό!

    Όπως θα έλεγε Η Αυτού Εξοχότης ο κ. υπουργός των Εξωτερικών κ. Δρούτσας, το βρίσκω "sehr treffend"!!

    Λοιπόν, lets get cracking αξιότιμοι κύριοι του ΥΠΕΞ, διότι δεν θα υπάρχει πλέον καμιά δικαιολογία !!

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kaka ta psemata prepei na ginei kati poli entono.

    1)! tameio pou na agorazei tourkikes periousies
    2)Forus stous mousoulmanous

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.