11/11/09

Το Ισραήλ εκδικείται την Τουρκία


Μετά την ανακοίνωση για διεξαγωγή κοινής στρατιωτικής άσκησης Τουρκίας-Συρίας, ήλθε ταχύτατα η απάντηση από την πλευρά του Ισραήλ.
Το Τέλ Αβίβ "πάγωσε" την πώληση των κατασκοπευτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Heron, που συνέβαλαν τα μέγιστα στις προσπάθειες που καταβάλλει η Τουρκία για την καταπολέμηση της δράσης των ενόπλων ανταρτών του ΡΚΚ.
Μετά την προσέγγιση που επιχειρεί να κάνει η Τουρκία με τη Συρία και τον αραβικό κόσμο το τελευταίο διάστημα, το Ισραήλ αποφάσισε να παγώσει την πώληση οπλικών συστημάτων που φέρουν προηγμένη τεχνολογία, υπό το φόβο της διαρροής της ευαίσθητης για την ασφάλεια του Ισραήλ τεχνολογίας στα χέρια των Αράβων,
Στρατιωτικές πηγές, που μίλησαν στην ισραηλινή ιστοσελίδα Debka, ανέφεραν ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, με τις οποίες οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ διατηρούσαν επί χρόνια στρατιωτική συνεργασία, έχουν τεθεί υπό την επιρροή της ισλαμικής κυβέρνησης, κάτι που είναι απαράδεκτο για το Ισραήλ.
Με βάση το ισραηλινό ιστολόγιο, το Ισραήλ, που φοβάται ότι μετά τη συνεργα΄σια της Τουρκίας με τις αραβικές χώρες, υπάρχει κίνδυνος να περάσουν στα χέρια των Ατράβων στρατιωτικά μυστικά του Ισραήλ, είναι δυνατόν να παγώσει και το πρόγραμμα εκσυγχρονιμσού των τουρκικών αρμάτων που έχουν αναλάβει ισραηλινές εταιρείες.
Επίσης, είναι δυνατόν να μη συνεχιστέι η παράδοση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που χρησιμοποιούνται εναντίον του ΡΚΚ.
Το Debka σχολίασε ότι "οι Τούρκοι στρατηγοί συμφωνούν με την πολιτική του Ερντογάν να γυρίσει την πλάτη στο Ισραήλ".
Με βάση το συγκεκριμένο δημοσίευμα, είναι η πρώτη φορά που ο ισραηλινός στρατός εκφράζει ανοικτά τις ανησυχίες του απέναντι στην κυβέρνηση του Ερντογάν.
Οι ισραηλινοί εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τη στενή στρατιωτική συνεργασία της Τουρκίας με το Λίβανο και τη Συρία και θεωρούν ότι η κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Τουρκίας-Συρίας είναι ένα θέμα που θα πρέπει να ανησυχήσει τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
Πηγή: SONSAYFA

15 σχόλια:

  1. ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΣΥΣΤΥΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Ισραήλ....αρχίζει να εκδικείται την Τουρκία...

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έκτακτα, αρκεί να μην είναι θέατρο.
    Θα μπορούσε η Ελλάδα να αξιοποιήσει την διαμάχη αυτή υπέρ της, ώστε να βγει από την απομόνωση.
    Επειδή το Ισραήλ έχει ισχυρό λόμπι στις ΗΠΑ, μία συνεργασία μαζί του θα μπορούσε να βελτιώσει τη θέση μας.
    ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΘΑΥΜΑΤΑ, το ξεκαθαρίζω, αλλά μία βελτίωση ίσως.

    Πολύ καλής υποδοχής έτυχε και ο Οικ. Πατριάρχης σε μία από τις Συναγωγές της Ν. Υόρκης.

    Θέλουν λίγο σπρώξιμο τα πράγματα και από τη μεριά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. mipos tha eprepe na proseggisoume to israil, gia na ta agorasoume emeis;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σύντομα θα χτυπήσουν το Ιράν με βοήθεια της Τουρκίας. Απλώς ξεκαρφώνονται για τις αντιδράσεις των Μουσουλμάνων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έκανε κάποιες κινήσεις εντυπωσιασμού η Τουρκία, (που υποτίθεται εξαγριώνουν το Ισραήλ) και όλοι τσιμπήσατε το εύγευστο δόλωμα. Αμέσως αρκετοί άρχισαν να σκέπτονται συνεργασία με τους Εβραίους και κάποιοι άλλοι που δεν έβαζαν ούτε στο πίσω μέρος του μυαλού τους τέτοιο ενδεχόμενο, άρχισαν ήδη να το εξετάζουν. Η συμμαχία Τουρκίας - Ισραήλ είναι στέρεη όσο και πριν. Το μεγάλο αφεντικό ο θείος Σάμ, κανόνισε το σχέδιο μιας και τους διαφεντεύει και τους δυο. Έστησε το παιχνίδι, άλλαξαν λίγο τους ρόλους και οι προσεγγίσεις εκατέρωθεν δρομολογήθηκαν. Τα κακά παιδιά που λέγονται Ιράν, Συρία, Παλαιστίνη μπήκαν στον ένα βραχίονα των ΗΠΑ που είναι η Τουρκία, και ο άλλος βραχίονας το Ισραήλ θα δεχθεί την ανακλαστική Ελληνική προσέγγιση. Όμως η μεγάλη αγκαλιά πάνω απ΄ όλους εξακολουθεί να είναι οι ΗΠΑ.
    Θύματα όλες οι χώρες - ψάρια, που τα τύλιξε το ίδιο δίχτυ !

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Χοντραίνει" την αντισημιτική του ρητορεία και πολιτική ο Ερντογάν.
    Erdogan promises Iran Turkish intelligence aid against Israel
    η είδηση προκάλεσε σοκ σε ΗΠΑ και Ισραήλ, αναφέρει η ιστοσελίδα ( shocking effect in Washington and Jerusalem. They had not forewarned by their intelligence services that Erdogan was willing to go as far as this to ally Turkey with the Islamic regime. )
    δείτε το εδώ http://www.debka.com/headline.php?hid=6366

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. “The bottom line” που λένε και οι αμερικανοί είναι ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται Ισραηλινή τεχνολογία. Το Ισραήλ μπορεί και να έχει ανάγκη μια στρατηγική συμπαράσταση από τον συνδυασμό Ελλάδας και Κύπρου (Βασικά θέλει να έχει εξασφαλισμένη την θαλάσσια επικοινωνία στην Ανατολική Μεσόγειο και για αυτό χρειάζεται μια ουδέτερη ή φιλική Ελλάδα και μια ουδέτερη ή φιλική Κύπρο). Αλλά απ’ όλα αυτά εξάγεται ότι σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα έχει πολύ λιγότερη ανάγκη το Ισραήλ απ’ ότι το Ισραήλ την Ελλάδα. Πολλοί εντός Ελλάδας θεωρούν ότι το Ισραήλ κατέχει τεχνολογία που θα μπορούσε να αντισταθμίσει την γεωστρατηγική του μειονεξία. Αυτό μπορεί να είναι αλήθεια αλλά μόνο όταν βάζει κάποιος στην ζυγαριά το Ισραήλ με αραβικές χώρες. Οι τεχνολογικές απαιτήσεις της Ελλάδας και ο πιθανός αντίπαλος είναι πολύ διαφορετικός στην περίπτωσή μας. Άλλωστε άλλού βρίσκονται τα πιθανά ανταλλάγματα της Ελλάδας και όχι στο τεχνολογικό πεδίο που έχουμε άλλου είδους συνεργασίες με πλήθος προηγμένων χωρών. Δεν γνωρίζω αλλά μπορώ να φανταστώ ότι θα μας ενδιέφεραν πλήθος ειδικών πληροφοριών αλλά σίγουρα τεχνολογικά δεν θα είχαν να προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο. Το όλο σκηνικό αν είναι αληθινό ίσως να βοηθήσει και τα δύο κράτη να μην προβαίνουν σε εχθρικές ενέργειες. Αυτό βέβαια ήταν κάτι που το άρχισε το Ισραήλ στηριζόμενο σε μια ανταγωνιστική αντίληψη και μια ιστορική έλλειψη εμπιστοσύνης που είχαν παραδοσιακά οι Ισραηλινοί έναντι των Ελλήνων. Αλλά φυσικά όλα αυτά ήταν εν πολύς αδικαιολόγητα. Τέλος πάντων για να το πούμε απλά. Μας έχουν ανάγκη δεν τους έχουμε ανάγκη. Και από εκεί και ύστερα ότι είναι να γίνει θα γίνει. Άλλωστε ο νεοοθωμανισμός αφορά και τα δικά τους χώματα. Όχι μόνο τα δικά μας. Εμείς έχουμε τις δυνάμεις μόνοι μας να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Αν βλέπουν κοινούς κινδύνους καλός να ορίσουν, αλλά πρώτα θα πρέπει να αναθεωρήσουν κάποια πράγματα όσον αφορά τους έλληνες και γενικότερα τις αντιλήψεις τους για τους ανατολικοευρωπαίους γιατί εκεί βρίσκεται το βαθύτερο πρόβλημα των Ισραηλινών. Και επειδή πολλοί απ’ αυτούς προέρχονται από την Ανατολική Ευρώπη πάντα έχουν ένα περίεργο αίσθημα που θα μπορούσε κάποιος να το αποδώσει με τον όρο «εχθρότητα». Αλλά σε κάθε περίπτωση άλλο είναι να μιλάς για αισθήματα και άλλο να μιλάς για απτή αμφισβήτηση της εδαφικής υπόστασης κρατών με ευρωπαϊκές δομές που δημιουργήθηκαν τον 20ο αιώνα προς χάριν μια νοητικής ισλαμικής φαντασίωσης κάποιου που νοσταλγεί την οθωμανική αυτοκρατορία.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ είναι καλύτερες απο ποτέ. Θέατρο παίζεται. Σύντομα θα χτυπήσει το Ισραήλ το Ιραν. Μόνο του...(φαινομενικά).
    Ίσως μελλοντικά και σχετικά σύντομα χάσει κάποιο ασήμαντο (και ασύμφορο να το κρατά) κομμάτι στο Κουρδιστάν αλλά θα πάρει φιλέτο Αιγαίο και Έβρο.Η Ελλάδα τέλειωσε. Όχι απαραίτητα απο την Τουρκία.
    Όχι μόνο γεωγραφικά αλλά και σαν έθνος.
    Και πλέον Σουλιώτες, κλέφτες, αρματολοί, Μανιάτες κτλ δεν υπάρχουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ (για Τουρκια/Ισραήλ)Η διαμάχη δεν είναι πλαστή, είναιπραγματική. Αλλά δεν είναι ολοκληρωτική. Ακρογωνιαίος λίθος της πολιτικής Ομπάμα είναι ένα σχέδιο ειρήνευσης στη Μ. Ανατολή που δεν θα θίγει την ύπαρξη του Ισραήλ αλλά θα δίνει μια (έστω τεχνητή) ανάσα στους Παλαιστίνιους. Το Ισραήλ δεν δέχεται ούτε αυτό και πιέζεται να το αποδεχθεί. Η Τουρκία γίνεται μοχλός αυτής της πίεσης. Τώρα, για να δούμε αν πρέπει να "αρπαξουμε την ευκαιρία" να πάρουμε αεροπλάνα από το Ισραήλ θα πρέπει προηγουμένως να απαντήσουμε "τι να τα κα΄νουμε;" έχει η κυβέρνηση σκοπό σύγκρουσης με την Τουρκία, όποτε μας χρειάζονται, ή της είναι αχρειάστα; Να προσφέρουμε χείρα βοηθείας στο Ισραήλ (μας χρειάζεται;)και με ποιά ανταλλάγματα; (μπορεί και θέλει να μας δώσει;)Και πολλά άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. [[["Ανώνυμος είπε...

    Οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ είναι καλύτερες απο ποτέ. Θέατρο παίζεται. Σύντομα θα χτυπήσει το Ισραήλ το Ιραν. Μόνο του...(φαινομενικά).
    Ίσως μελλοντικά και σχετικά σύντομα χάσει κάποιο ασήμαντο (και ασύμφορο να το κρατά) κομμάτι στο Κουρδιστάν αλλά θα πάρει φιλέτο Αιγαίο και Έβρο.Η Ελλάδα τέλειωσε. Όχι απαραίτητα απο την Τουρκία.
    Όχι μόνο γεωγραφικά αλλά και σαν έθνος.
    Και πλέον Σουλιώτες, κλέφτες, αρματολοί, Μανιάτες κτλ δεν υπάρχουν..."]]]


    ΑΝΩΝΥΜΕ γιατί παρέδωσες τα όπλα; Γιατί σε έπιασε το φοβικό σύνδρομο των εχθρών της Ελλάδος ότι η Ελλάδα τελείωσε; Βένβαια δεν είμαστε στα χάϊ μας, αλλά θάρθει η ανάποδη ώρα και γιε αυτούς που την επιβουλεύονται εσωτερικοί και εξωτερικοί. Αν διώξουμε λοιπόν όλους τους πουλημένους ντόπιους εργάτες της Παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης, όπως Καραμανλής-Παπούλιας-Παπανδρέου-Μητσοτακέϊκο-Σαμαράς-ΣΥΡΙΖΑ και τους λοιπούς ψευτο-ακαδημαϊκούς Εφιάλτες, τότε καθαρίζει και ο κόπρος του Αυγείου. Έτσι λοιπόν καλύτερα να αναμείνεις την ευκαιρία που θα δοθεί κάποτε για την απαλλαγή της Ελλάδας από τους εσωτερικούς δυνάστες και προδότες. Τότε καλείσαι να δράσεις σύμφωνα με το Σύνταγμα... Είσαι όμως έτοιμος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Ελευθέριο Β.

    "“The bottom line” που λένε και οι αμερικανοί είναι ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται Ισραηλινή τεχνολογία. "

    Βάσει ποίων στοιχείων το κρίνεις αυτό; Έχει η Ελλάδα τεχνολογία ηλεκτρονικού πολέμου; Έχει εργοστάσια παραγωγής/συμπαραγωγής όπλων/οπλικών συστημάτων; Οι συνασκήσεις με την ισραηλινινή πολεμική αεροπορία, μπορούν ή όχι να βοηθήσουν την δική μας; Το ότι επιζητούν έναν σύμμαχο, δεν αναιρεί το γεγονός ότι είναι πολύ μπροστά σε τεχνολογία, κάτι που δεν είδα κανέναν να αμφισβητεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΓΑΠΗΤΟΙ

    ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΜΑΧΗ. ΤΟ ΠΙΟ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΗ, ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΙΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ...ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΛΥ ΨΑΞΙΜΟ.

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ. ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΠΡΑΚΤΟΡΑΤΖΑ ΤΩΝ "ΦΙΛΩΝ" ΜΑΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ. ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΚΟΛΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝ!

    ΖΕΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑ HARPY KAI KANA HERON ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ??ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ PATRIOT ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 1)Ο Μπρεζινσκυ ζητα εμπαρκο συμβατικων οπλων (για να αναγκαστει να χρησιμοποιηση τα πυρηνικα του)εναντιον του Ισραηλ.
    2)Η τουρκια του ελεγχομενου ισλαμισ-
    μου του Ερντογκαν σπαει την συμμαχια
    με το Ισραηλ υπερ του πυρηνικου προγ-
    γραμματος του Ιραν και φλερταρει την
    Συρια.κλπ κλπ.
    Μηπως καποιοι ευαγγελιζομενοι τον
    (γηινο και ελεγχομενο απο αυτους) Αρ-
    μαγεδωνα εχουν παρει το πανω χερι.
    Ερωτημα κανω και περιμενω ...απαντηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.