21/11/09

Βλέπουν ε/κ Εργκένεγκον με τη διαρροή των εγγράφων


Συντηρούν το θέμα οι Τούρκοι με δημοσιεύματα.ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙσυντηρώντας το θέμα των διαρροών των εγγράφων του ΟΗΕ η τουρκική Σαμπάχ( κύριο θέμα με τίτλο «Ε/Κ Εργκένεκον»). Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Κύπρος «σείεται από τους ισχυρισμούς ότι Ε/κ, που είναι κατά της ειρήνης, έκλεψαν στοιχεία του Ειδικού Συμβούλου του Γ.Γ. των Η.Ε. Downer και τα διέρρευσαν στον Τύπο».

Στη συνέχεια αναφέρεται ότι, ενώ οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών, που άρχισαν στην Κύπρο πριν ένα χρόνο, προσεγγίζουν σε μια κρίσιμη καμπή, αποκαλύφθηκε σκάνδαλο.
Άτομα, τα οποία έκλεψαν τον κωδικό της βοηθού του Downer, κ. Βachmann, εξασφάλισαν 8.000 σελίδες έγγραφα που υπήρχαν στο σύστημα. Αυτά άρχισαν να δημοσιεύονται τμηματικά στον ε/κ Τύπο.

Μεταξύ των εγγράφων υπάρχουν και τα πρακτικά των συνομιλιών του Γ.Γ. του ΟΗΕ με τον Πρόεδρο Γκιουλ και με τον Ερντογάν. Επικρατεί η αντίληψη ότι η κλοπή στην ουσία είναι επιχείρηση της ε/κ μυστικής υπηρεσίας, ισχυρίζεται η εφημερίδα.

Στο μεταξύ, έχει ξεκινήσει ανάκριση για το θέμα τόσο στη Ν. Υόρκη όσο και στο νησί, σχετικά με την ασφάλεια του υπολογιστή. Εφιστάται η προσοχή στο γεγονός ότι το συμβάν αυτό συνέπεσε με την περιοδεία του Downer για τον καθορισμό ημερομηνίας ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων.

Επιμέλεια: ΣΠΥΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

6 σχόλια:

  1. Κατά τη γνώμη μου η διαρροή των εγγράφων στον ελληνοκυπριακό τύπο, ανεξαρτήτως των τυχόν υπευθύνων, είναι θετική για την εθνική υπόθεση γιατί προειδοποιεί και διαφωτίζει τους ελληνοκυπρίους αδελφούς σχετικά με τους αγγλοαμε ρικάνικους σχεδιασμούς στο νησί. Εδώ που έχει φθάσει η κατάσταση είναι προτιμότερο πάντων, η διατήρηση της κρατικής οντότητας της κυπριακής δημοκρατίας υπό ελληνική διοίκηση. Το βόρειο τμήμα ας πάει στην ευχή...
    ΣΙΑΤΙΣΤΙΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν κατάφεραν να υποκλέψουν τα αρχεία, είναι τσακάλια και τους βγάζω το καπέλο.
    Αν είναι προβοκάτσια, εκτίθενται οι ίδιοι για τις αδυναμίες τους και το χιλιοτρύπητο κόσκινο των υπηρεσιών. Όπως και να έχει το πράγμα την πάτησαν μεγαλοπρεπώς!

    Β.Γ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ ΑΠΟ ΕΠΟΧΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΑΞΟΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΝ ΗΛΙΟΛΑΤΡΕΙΑ μέρος 2ο

    ergkenegon σηαντελολογια,συγκεκριμένο όπλο του αμερικανικού στρατού και μπόλικη ηλιοφάνεια..

    http://diasvsmetatron.blogspot.com/2009/11/blog-post_20.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδιά πιστεύω ότι το μείζον είναι η υποκλοπή και νομίζω ότι αν θέλει κάποιος έξωθεν να ασχοληθεί με το θέμα αυτό θα τον ανυσηχήσει, Ανδρέας από Κοζάνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Του Μ. Μιχαήλ
    Η αναθεωρημένη πρόταση του Προέδρου Χριστόφια για την εκ περιτροπής προεδρία, που αναφέρεται στη «σταθμισμένη ψήφο» και κατατέθηκε στο τραπέζι των απευθείας συνομιλιών, έφερε δικαιολογημένα την αντίδραση των πολιτικών κομμάτων.
    Ωστόσο, διερωτάται κανείς, σε ποιόν ανήκει η «πατρότητα» αυτής της «φαεινής» νέας «ιδέας» για τη λεγόμενη «σταθμισμένη ψήφο».
    Κληθείς από δημοσιογράφους ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος να πει σε ποιον ανήκει η ιδέα για την πρόταση, ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι «είναι δική μας πρόταση, προϊόν της συλλογικής δουλειάς της διαπραγματευτικής ομάδας και των συμβούλων που υπάρχουν».
    Την ίδια ώρα, ο νομικός Χρήστος Κληρίδης, που συμμετείχε σε μεσημεριανή τηλεοπτική εκπομπή του «Αντένα» (Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου), απεκάλυπτε ότι η «ιδέα» της «σταθμισμένης ψήφου» προήλθε από τα Ηνωμένα Έθνη, δείχνοντας ταυτόχρονα και το e-mail που διέρρευσε από τη Γραμματεία του ΟΗΕ.
    Πού, λοιπόν, βρίσκεται η αλήθεια;
    Θα μπορούσε κανείς να εκτιμήσει, ότι ο κ. Ντάουνερ «έριξε» την «ιδέα» του σε μέλος «της διαπραγματευτικής ομάδας και των συμβούλων που υπάρχουν» δίπλα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον συμβουλεύουν, και αυτός την εισηγήθηκε ως «δική» του και στους υπόλοιπους, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Χριστόφια.
    Αλήθεια, ποίος είναι ο «μεσάζων» μεταξύ Ντάουνερ και Χριστόφια;
    Κατά τα άλλα, διακηρύσσουμε δημοσίως με στεντόρεια φωνή, ότι δεν δεχόμαστε … επιδιαιτησίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα έγγραφα αποκαλύφθηκαν απο τον Μιχάλη Ιγνατίου στο Εθνος και στον Φιλελεύθερο.
    Ανδρέας Μιχαήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.