21/11/09

Νέα σοβαρή πρόκληση των Τούρκων πάνω από το Φαρμακονήσι

Νέα αναβάθμιση στην τουρκική προκλητικότητα είχαμε χθες, με την έστω και έμμεση εμπλοκή μαχητικών αεροσκαφών της που προστέθηκαν στη συνήθη πλέον ηχητική παρενόχληση του αεροσκάφους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που περιπολεί στο πλαίσιο της επιχείρησης FRONTEX για την προστασία από τη λαθρομετανάστευση, με έδρα την Κω, θέτοντας σε σοβαρότατο κίνδυνο την ασφάλεια των πτήσεων στην περιοχή.Για πρώτη φορά τουρκικά μαχητικά κατά αεροσκάφους της FRONTEX ! ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ το Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πιο συγκεκριμένα, χθες στις 10.55 το πρωί, οι πιλότοι του εσθονικού αεροσκάφους που περιπολούσε στο πλαίσιο της FRONTEX, δέχτηκαν επανειλημμένες κλήσεις στη συχνότητα κινδύνου από το γνωστό τουρκικό ραντάρ της Ντάτσα, ενώ αυτό πετούσε βορείως του Φαρμακονησίου στα 2.000 πόδια εντός του ελληνικού εναέριου χώρου.

Οι κλήσεις του Τούρκου ελεγκτή σημείωναν ότι το αεροσκάφος βρισκόταν εντός του τουρκικού εναέριου χώρου και ότι θα έπρεπε να εγκαταλείψει την περιοχή, διαφορετικά θα πραγματοποιείτο σε βάρος του τακτική επιχείρηση, δηλαδή «αναγνώριση» από οπλισμένα μαχητικά. Το εσθονικό αεροσκάφος συνέχισε και ολοκλήρωσε κανονικά την αποστολή του και προσγειώθηκε στην Κω στις 13.46’, από την οποία είχε απογειωθεί στις 10.36’.

Αξίζει να σημειωθεί, και εδώ ακριβώς έγκειται η αναβάθμιση της τουρκικής προκλητικότητας, ότι την ίδια ώρα που γίνονταν όλα τα προαναφερθέντα, για πρώτη φορά, παρατηρήθηκε έντονη δραστηριότητα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στην περιοχή του ίχνους πτήσεως, αλλά εντός του FIR Κωνσταντινουπόλεως, γεγονός που καθιστούσε την τουρκική προειδοποίηση μέσω του ασυρμάτου ακόμα πιο απειλητική.

Η συγκεκριμένη τουρκική στάση πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα της προχθεσινής απαράδεκτης τουρκικής ενέργειας να παραβιάσει το δεσμευμένο χώρο διεξαγωγής της άσκησης «Ιωνάς ‘09» με τέσσερα μαχητικά, υπό την καθοδήγηση ΝΑΤΟϊκού ραντάρ, πετώντας σε ύψος μόλις 2.200 ποδών. Και για τη νέα χθεσινή τουρκική πρόκληση η ελληνική πλευρά αντέδρασε μέσω της υποβολής σχετικών διαβημάτων από το υπουργείο Εξωτερικών.Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Για πρώτη φορά τουρκικά μαχητικά κατά αεροσκάφους της FRONTEX !
Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη για πρώτη φορά κινήθηκαν εναντίον αεροσκάφους της FRONTEX που περιπολούσε σε ύψος 2000 ποδών βόρεια του Φαρμακονησίου και εντός του Εθνικού Εναέριου Χώρου! Το εσθονικό αεροσκάφος ενημερώθηκε από το Κέντρο Επιχειρήσεων για τα τουρκικά αεροσκάφη που το προσέγγιζαν και πρόλαβε να απομακρυνθεί πριν τα τουρκικά μαχητικά φτάσουν στο Φαρμακονήσι!

Συγκεκριμένα όταν τα τουρκικά F-16 προσέγγισαν την όριο γραμμή (ευρισκόμενα ακόμα στο FIR Κωνσταντινούπολης), ήδη το εσθονικό αεροσκάφος είχε αποχωρήσει από την περιοχή επιχειρήσεων.

Το επεισόδιο ξεκίνησε στις 10:55 το πρωί όταν κατεγράφησαν στη συχνότητα κινδύνου αριθμός εκπομπών από τουρκικό ραντάρ του DATCA προς εσθονικό αεροσκάφος.

Το αντικείμενο της κλήσης αφορούσε την προειδοποίηση των χειριστών του ραντάρ πως το εσθονικό αεροσκάφος πετούσε εντός του τουρκικού εναέριου χώρου και ότι θα έπρεπε να εγκαταλείψει την περιοχή διαφορετικά θα εκτελείτο τακτική επιχείρηση εναντίον του. Το αεροσκάφος συνέχισε την αποστολή του σε άλλες περιοχές που... δεν θεωρεί η Άγκυρα ότι είναι τουρκικές ή εντός τουρκικού FIR και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Κω στις 13:46 από το οποίο είχε απογειωθεί νωρίτερα στις 10:36.

Είναι η δεύτερη συνεχή ημέρα που η Άγκυρα ανεβάζει το θερμόμετρο στο Αιγαίο, αναχαιτίζοντας το αεροσκάφος της FRONTEX (για πρώτη φορά με πρακτικά μέσα).

Επίσης σχηματισμός έξι μαχητικών αεροσκαφών παραβίασε τον Εθνικό Εναέριο Χώρο και προχωρήσει και σε παραβάσεις του FIR Αθηνών. Ακολούθησε μία δυάδα και μετά ένα μεμονωμένο. Παραβίασαν τον ΕΕΧ τρεις φορές. Είχε προηγηθεί η χθεσινή παραβίαση δεσμευμένης περιοχής για την άσκηση ΙΩΝΑΣ 09 με την πτήση τεσσάρων τουρκικών αεροσκαφών σε ύψος μόλις 2.200 ποδών πάνω από το χώρο της άσκησης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

7 σχόλια:

  1. Θέλω να επισημάνω ότι στης αναρτήσεις δεν αναφέρεται η ελληνική αντίδραση με λεπτομέρειες, έτσι δημιουργείται η εντύπωση ότι οι πιλότοι μας δεν ήταν σε ετοιμότητα , εκτός και αν δεν είναι,.! Και εμείς παραμυθιαζομαστε μεταξύ μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα. Πολύ φοβάμαι (τό σκέφτηκα ἀμέσως -ἀπό τήν στιγμή δηλαδή πού ἄρχισε τά σουλατσαρίσματα ἡ FRONTEX στό Αἰγαῖο) ὅτι ἀφοῦ θά ἀφήσουν τούς Τούρκους νά παρενοχλοῦν τά ἀεροπλάνα αύτά 5-10 φορές μετά σέ κάποια στιγμή θά θελήσουν νά το ῾῾ρυθμίσουν᾽᾽ διότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, καί οἱ ἀνθέλληνες πολιτικοί μας θά ἀφήσουν τούς βρωμοευρωπαίους νά ἀποφασίσουν γιά μᾶς καί μετά θά κρυφτοῦν πίσω ἀπό τήν ἀπόφαση τῶν Βρυξελλῶν μιᾶς καί δέν θά μπορέσουν ποτέ νά βάλουν οἱ ἴδιοι τήν ὑπογραφή τους σέ τέτοιες παραχωρήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΙΖΑ

    Συνήθεις λεονταρισμοί της Τουρκίας.
    Αν έχουν τα κότσια, ας ρίξουν ένα αεροσκάφος της FRONTEX, και τότε θα ξεχάσουν Ε.Ε, και φιλίες με τους ισχυρούς προστάτες τους. Όλοι θα είναι απέναντι, έχοντας πλέον σοβαρό λόγο και επιχείρημα.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το defencenet.gr είναι το site του παλαιού περιοδικού ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ?

    Αν ναι έχει σημασία αν και εθνικό περιοδικο εκπροσωπεί νομίζω και οπλικά συστήματα κάποιας εταιρίας ή οχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τουρκικά F16 ανέλαβαν καθήκοντα επιτήρησες του ελληνικού εναέριου χώρου μέχρι να βγει η Ελλάδα από την οικονομική κρίση ,και από την κρίση ταυτότητας που περνά .Στην πρώτη τους αποστολή αναχαιτίσαν με επιτυχία ένα Εσθονικο αεροσκάφος που εμπόδιζε την ομαλή ροή φθίνων εργατικών χεριών (από την ίδια ) προς την δοκιμαζόμενη ελληνική βιομηχανία. Ευχαριστούμε γείτονα.
    Πορφυριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ντροπή σε όλους μας που ανεχόμαστε ότι μας πασσάρουν για τετελεσμένο.Εμείς φταίμε που δεν αλλάζει ποτέ τίποτα.
    Η Ελληνική αντίδραση σε αυτές τις γελοιότητες και τις μεθοδεύσεις ποιά είναι;
    Καμία;Ποιός φταίει λοιπόν;
    Αντί να κάνουμε σκόνη ακόμα και το βρωμερό χειριστή radar μαζί με τις εγκαταστάσεις του καθόμαστε και μυξοκλαίμε που οι κακοί μογγόλοι ετόλμησαν;
    ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συνέχεια ακούω ότι η Ελλάδα με την οικονομική κρίση που έχει δεν μπορεί να απαιτήσει από την ΕΕ δεν μπορεί να πιέσει για το θέμα του Αιγαίου και πολλά άλλα.
    Αναρωτιέμαι ένα πράγμα η Τουρκία που είναι τόσο προκλητική όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει οικονομικά προβλήματα; είναι σε ανθηρή οικονομική κατάσταση;
    Οχι βέβαια .
    Απλά θέλω να καταλήξω σε ένα απλό συμπέρασμα ο σεβασμός ενός κράτους δεν ξεκινάει από τον ποσό του λογαριασμού που έχει σαν απόθεμα στις τράπεζες ούτε τελειώνει όταν αδειάσουν τα ταμεία του.
    Σημασία δεν έχει να ξεκινάς για να κερδίσεις το δίκιο σημασία έχει να το διεκδικήσεις και εμείς ως χώρα μας επιβάλλεται απο αυτούς που μας κυβερνάνε (ο Θεός να το κάνει κυβέρνηση αυτό το πράμα) να σκύβουμε το κεφάλι.
    Ο φόβος δεν είναι κακό συναίσθημα η δειλία όμως είναι το χείρότερο.
    Φαινόμαστε δειλοί γιατί κάποιοι μας το επέβαλλαν χωρίς να μας ρωτήσουν .
    Τους σιχάθηκα πραγματικά όλους όχι γιατί είναι δειλοί όχι πρόβλημα τους αλλά γιατί μου επιβάλλουν και εμένα να φαίνομαι έτσι.
    Για μια φορά ας τιμήσει αυτή η κυβέρνηση η όποια αν είναι δεν κοιτάω χρώμα ή κόμμα το παρελθόν αυτού του τόπου.Ας μη το πιστέψει ας το τιμήσει όμως γιατί το πιστεύουμε εμείς.
    Κάποτε τους δειλούς του αντιρρησίες τους προδότες οι Σπαρτιάτες τους πέταγαν από το Κεάδα , δεν πέταγαν μόνο τα άρρωστα παιδιά.
    Ας τον ανοίξουν πάλι ,τι φοβούνται μήπως και γεμίσει γρήγορα και που θα τους βάλουν τόσους πολλούς.
    Ντροπή τους να ζητάνε από τον απλό φαντάρο να τιμάει την σημαία και την ΄πατρίδα του να του ζητάνε να πεθάνει γι αυτήν όταν την ίδια στιγμή έχουν ξεπουλήσει τα πάντα ....
    Κάποτε λέγαμε ότι είναι για φτύσιμο αλλά και αυτό στην παρούσα φάση τιμή είναι για τους δικούς μας .
    Τα λέω όλα αυτά γιατί βαρέθηκα και κουράστηκα να ακούω τι κάνουν οι Τούρκοι ενώ την ίδια στιγμή δεν είδα ούτε μία φορά το τι κάνουμε εμείς για να σταματήσουν ό,τι κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.