12/11/09

Ο Δ. Χριστόφιας έχει μία μόνο επιλογή

Ο Δημήτρης Χριστόφιας δεν πρέπει να απολογείται για τη δήλωσή του στην εφημερίδα «Γκάρντιαν» με την οποία συνέκρινε τους ναζί με τους Τούρκους κατακτητές.

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου
Michail.Ignatiou@megatv.com

Εγινε πολύς λόγος για τη δήλωση του προέδρου της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια περί Ευρώπης, Τουρκίας και Χίτλερ. Η σύγκριση ήταν κίνηση μαεστρική, που κτύπησε την καρδιά των γραφειοκρατών στις Βρυξέλλες. Δυστυχώς, μερικοί στο νησί, αλλά και στην Ελλάδα, έσπευσαν να τον κατακρίνουν, σε σημείο που τον ανάγκασαν να διορθώσει τα λεγόμενά του στην εφημερίδα «Γκάρντιαν».
Οταν γνωστοποιήθηκε το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας του, η επιρροή του έφτασε στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και την Ουάσιγκτον. Στην αμερικανική κυβέρνηση έτριβαν τα μάτια τους από την έκπληξη για το... θράσος του Χριστόφια και άρχισαν τα μουρμουρητά, παρά το γεγονός ότι αρκετοί διπλωμάτες και ιστορικοί συμμερίζονται τη διαπίστωση του Κύπριου ηγέτη.
Δεν είναι η ανοχή των Ευρωπαίων που έθρεψε το θηρίο του φασισμού; Ποιος άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του σ’ αυτό τον πλανήτη διαφωνεί; ‘Η νόμισαν οι νεο-Ευρωπαίοι των Βρυξελλών ότι θα σιωπούμε όταν επιχειρούν να ξαναγράψουν την ιστορία με τη δικαιολογία ότι επικράτησε η άποψη των δήθεν εθνικιστών για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Θα φτάσουμε στο σημείο να βρίσκουμε ελαφρυντικά ακόμα και στον Αδόλφο Χίτλερ, στο όνομα μίας περίεργης θεωρίας για το τι είναι Δημοκρατία και για το ποιοι δικαιούνται να ομιλούν και να εκφράζουν γνώμη;
Είπε αλήθειες, λοιπόν, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αλήθειες που έτσουξαν, αλήθειες που έθιξαν τον καθωσπρεπισμό των Ευρωπαίων και ενόχλησαν τους μονίμους δουλοπρεπείς στην Κύπρο.
Γνωστή σε όλους μας η έωλη δικαιολογία τους: Να μην πειράξουμε τους ξένους, διότι από αυτούς περιμένουμε δήθεν βοήθεια για να λύσουμε το πρόβλημά μας... Θα ξεχάσουμε νομίζουν πως μας πρόσφεραν ως «δίκαιη λύση» το αντιδημοκρατικό σχέδιο Ανάν-Τσέινι και μας εκβίαζαν να το αποδεχθούμε διαφορετικά «θα έπεφταν τόνοι τα κεραμίδια στα κεφάλια μας», όπως είχε υποσχεθεί ο Λιν Πάσκο.
Μονίμως υποκριτές επέλεξαν το στρατόπεδο αυτών που υπέθαλψαν τους πραξικοπηματίες και δεν κούνησαν το δακτυλάκι τους, όταν οι Αττίλες της Τουρκίας κατέστρεφαν την Κύπρο. Προκλητικοί υποκριτές που κρύβουν όπως οι γάτες τα περιττώματά τους και σηκώνουν ανάστημα για να υποστηρίξουν τον κάθε Ντάουνερ -όπως υποστήριζαν τον κάθε Κόφι Ανάν- που επιδιώκει να υποκλέψει ελληνική υπογραφή για το καινούργιο ανοσιούργημα των Ηνωμένων Εθνών.
Ο Δημήτρης Χριστόφιας δεν πρέπει να απολογείται για τη δήλωσή του στην εφημερίδα «Γκάρντιαν» με την οποία συνέκρινε τους ναζί με τους Τούρκους κατακτητές. Σε λίγο θα «πατήσουμε» το δέκατο έτος του 21ου αιώνα και είναι απαράδεκτο να συνεχίζεται το έγκλημα του 1974 στη δημοκρατική Ευρώπη, η οποία επιμένει να το ανέχεται ελπίζοντας στις «μπίζνες» που υποτίθεται θα προσφέρει η νεο-οθωμανική Τουρκία, ο υπουργός Εξωτερικών της οποίας ονειρεύεται κατακτήσεις μέχρι και πέρα από τα Βαλκάνια.
Τους επόμενους μήνες η Κύπρος θα βράζει σαν καμίνι. Οι ξένοι που μονίμως «αγωνιούν» για την τύχη των Ελληνοκυπρίων, ακονίζουν τα μαχαίρια τους για να λαβώσουν όσους αντιστέκονται.
Ο Δημήτρης Χριστόφιας, που μέχρι πρόσφατα ήταν για του ξένους ο «ηγέτης με όραμα», δέχεται επιθέσεις που θυμίζουν ψυχρό πόλεμο. Εχει μόνο μία επιλογή: Την αντίσταση στην επιβολή αυτοκτονικής λύσης. Διαφορετικά, γνωρίζει και ο ίδιος τι θα του συμβεί από αυτούς που μέχρι χθες τον υμνούσαν...

1 σχόλιο:

  1. Η δήλωση αυτή είναι πραγματική, ή του την έβαλαν στο στόμα ? Η γελοιότητα της διάψευσης υπαγορεύει την ερώτηση. Ποιές είναι ακριβώς οι συνθήκες κοινοποίησης ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.