20/11/09

“Tο καφέ της Χαράς” μέσα στο δικαστήριο, φασαρίες εισαγώμενων χούλιγκανς στο προαύλιο

Σε 5 μήνες και 20 ημέρες φυλάκιση τελικά καταδικάστηκε από το 3μελές Εφετείο στην Αλεξανδρούπολη ο Οσμάν Κασάικα, κατηγορούμενος για τον ξυλοδαρμό της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου που υπηρετεί στο μειονοτικό χωριό Μέγα Δέριο του Εβρου.

Η υπόθεση είναι γνωστή εδώ και χρόνια και έκανε το γύρω του πανελληνίου. Η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου, κόρη του πρώην προέδρου του Αργείου Πάγου Βασίλη Νικόπουλου, έπειτα από μία πετυχημένη ομολογουμένως πορεία στο δημοτικό σχολείο του Δερείου (όπου για πρώτη φορά στη ζωή τους τα παιδιά έμαθαν αυτά ακριβώς που μαθαίνουν και τα υπόλοιπα παιδιά στην Ελλάδα…) μπήκε στο μάτι ορισμένων φανατικών τουρκόφρωνων που θέλησαν να τη διώξουν από την περιοχή επειδή μάλλον έφερνε κάτι το διαφορετικό στην καθημερινότητά τους, που αυτοί δεν είχαν μέχρι στιγμής συνηθίσει.

Αρχικά δέχθηκε απειλές για εκφοβισμό, μετά ασκήθηκαν οι ανάλογες πιέσεις στους αιρετούς άρχοντες της περιοχής για να την διώξουν κι όταν όλα αυτά δεν απέδωσαν έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, από τον μουσουλμάνο κάτοικο του χωριού Οσμάν Κασάικα. Ετσι και με αφορμή μια παρατήρηση που έκανε η Χαρά Νικοπούλου στην καθαρίστρια του σχολείου κα Κασάικα σχετικά με την καθαριότητα, ο Οσμάν Κασάικα επισκέφθηκε την δασκάλα και με ένα χτύπημα, της προκάλεσε κάταγμα στο χέρι.

Αυτή όμως είναι η εκδοχή της μίας πλευράς. Η άλλη πλευρά υποστηρίζει πως ποτέ δεν υπήρξε καμία αντιδικία, ποτέ δεν καυγάδισε κανείς με τη δασκάλα και πως κανείς δε γνωρίζει πως προέκυψε το σπασμένο χέρι της Χαράς Νικοπούλου. Αποδίδουν μάλιστα τη μήνυση της δασκάλας στη δική της εμπάθεια προς την οικογένεια, αφού όπως υποστηρίζουν και η κυρία Κασάικα έκανε πολύ καλά τη δουλειά της και ο Οσμάν Κασάικα είναι ένας φιλειρηνικός μουσουλμάνος οικογενειάρχης που ποτέ δεν έδωσε άλλο δικαίωμα στη ζωή του.

Το δικαστήριο όμως φαίνεται πως για άλλη μια φορά δεν πείστηκε από τα επιχειρήματα του κυρίου και της κυρίας Κασάικα και κατεδίκασε τον ίδιο σε 5 μήνες και 20 ημέρες εξαγοράσιμη φυλάκιση, το ποσό της οποίας κατέβαλε σήμερα ο (πλέον) δράστης του ξυλοδαρμού. Συγκεκριμένα ο Οσμάν Κασάικα κρίθηκε ένοχος και για τα 3 αδικήματα τα οποία ήταν κατηγορούμενος, δηλαδή:

* Πρόκληση σωματικής κάκωσης και βλάβης της υγείας του άλλου.
* Προσβολή της τιμής με λόγο.
* Πρόκληση φόβου και ανησυχίας μέσω απειλής για χρήση βίας και άλλων παράνομων πράξεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ η πλευρά του κατηγορουμένου υποστήριζε πως η κα Κασάικα έκανε πάντα σωστά τη δουλειά της στην καθαριότητα του σχολείου και πως ποτέ δεν υπήρξε κάποιο σχετικό παράπονο εκτός από αυτό της Χαράς Νικοπούλου, στο δικαστήριο προσκομίστηκε έγγραφη αναφορά των δασκάλων του ελληνόφωνου προγράμματος που αναφερόταν τόσο στο θέμα της καθαριότητας, όσο και στο θέμα της συμπεριφοράς της.

Να σημειωθεί επίσης πως υπήρξε και αναφορά σε συνέντευξη του δημάρχου της περιοχής κ. Πουλιλιού που είχε δώσει στον ραδιοφωνικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης Maximum FM την 12η Φεβρουαρίου 2008 και στην οποία ο δήμαρχος ανέφερε πως ο ίδιος προτίθεται να μην απομακρύνει την δασκάλα από το σπίτι που της έχει παραχωρήσει στο χωριό για να μένει, αν η ίδια ανακαλούσε τη μήνυσή της προς τον Οσμάν Κασάικα!

Επεισόδια και φωνές από θερμόαιμους Λαρισαίους!

Καθόλη τη διάρκεια της δίκης, μέλη αποκαλούμενων πατριωτικών συλλόγων και συνδέσμων από τη Λάρισα (αλλά και τη Θεσσαλονίκη) δημιουργούσαν πρόβλημα στην όλη διαδικασία αφού μετέτρεψαν την αίθουσα του δικαστηρίου σε …καφενέ, είτε με φωνές αποδοκιμασίας, είτε με γέλια και χειροκροτήματα. Το αποτέλεσμα ήταν η πρόεδρος του δικαστηρίου, πολύ σωστά να εκκενώσει την αίθουσα και η δική να ολοκληρωθεί χωρίς ακροατήριο για να μη παρενοχλούνται οι μάρτυρες και ο κατηγορούμενος.

Οι επισκέπτες – φασαριατζήδες όμως δε σταμάτησαν εδώ. Σαν βγήκαν στον προαύλιο χώρο του δικαστηρίου συνέχισαν με φωνές και συνθήματα, ενώ δεν παρέλειψαν να ψάλλουν και τον εθνικό ύμνο με χειροκροτήματα. Στη συνέχεια μάλιστα ενεπλάκησαν με αστυνομικούς (!) ενώ όπως μαθεύτηκε αργότερα, κινήθηκαν απειλητικά εναντίον δημοσιογράφου από την Κομοτηνή επειδή τον θεώρησαν …ύποπτο!

Ακολουθεί κι άλλη δίκη
Η υπόθεση όμως δεν τελειώνει εδώ. Μπορεί αυτή η υπόθεση να τελεσεδίκησε, όμως ακολουθεί η εκδίκαση της μήνυσης που υπέβαλε ο Οσμάν Κασάικα εναντίον της Χαράς Νικοπούλου ενώ και η Χαρά Νικοπούλου έχει υποβάλει κι αυτή αγωγή εναντίον του Οσμάν Κασάικα για το ίδιο θέμα.

Φαίνεται λοιπόν πως πρόκειται για μία υπόθεση που θα μας απασχολεί για πολύ καιρό ακόμη. Προς το παρόν η πλευρά της Χαράς Νικοπούλου δήλωσε ικανοποιημένη για την απόφαση του δικαστηρίου ενώ όταν ρωτήθηκε για τους ταραξίες και τα επεισόδια, δήλωσε πως δεν είδε τίποτε αφού ήταν μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

13 σχόλια:

  1. Ἕνα μεγάλο Εὖγε στὴν Ἑλληνίδα, Πατριώτισσα Δασκάλα! Πρότυπο γιὰ τοὺς σημερινοὺς παιδαγωγοὺς τῆς Πατρίδας!
    Ἐκ βάθους ψυχῆς
    Χρῆστος Ἀπ.Μηλίγγος, γεωλόγος,
    Κέρκυρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ' ευχαριστώ Χαρά για την προσφορά σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ἡ κατάστασις εἶναι ἐλεϊνή. Νὰ πῶς ἀμοίβονται οἱ τίμιοι ἕλληνες πατριῶτες.
    Ἡ τοπικὲς ἀρχὲς καὶ τὴν μάνα τους πουλᾶνε γιὰ νὰ πάρουν τὴν ψῆφο τῆς μουσουλμανικῆς μειονότητας.
    Στὸ τέλος τὴν γυναῖκα θὰ τὴν ἐξουθενώσουν μὲ τὶς μηνύσεις.
    Ἐδῶ χρειάζεται νὰ ἐπέμβη ἡ δικαιοσύνη, ὥστε νὰ μὴν τὴν ρημάζουν τὴν γυναῖκα στὶς μηνύσεις, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὸν λόγο ποὺ τὴν διώχνει ἡ δημοτικὴ ἀρχὴ ἀπὸ τὸ σπίτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάλλον σαν συμβολική θα χαρακτήριζα την ποινή.

    Για την Χαρά δεν θα πω τίποτε, διότι δεν υπάρχουν λόγια να εκφραστεί κανείς για την προσφορά της και την γενναιότητά της. Σαν κόρη του προέδρου του Αρείου Πάγου, θα μπορούσε να είχε διορισθεί όπου ήθελε. Κι εκείνη επέλεξε, μαζί με τον σύζυγό της, την σφηκοφωλιά, το Μ. Δέρειο. Ούτε οι εκβιασμοί, ούτε οι απειλές, ακόμη και κατά της ίδιας της τής ζωής, στάθηκαν ικανές να την κάμψουν.

    Και το ελληνικό, ή μάλλον αθηναϊκό κράτος; Ανύπαρκτο, εντελώς αδιάφορο και απόν. Η Θράκη, το είπαμε, είναι περιοχή μειωμένης ελληνικής κυριαρχίας.

    Τέλος, μπράβο και στους θερμόαιμους Λαρισαίους! Έπραξαν άριστα. ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ, ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι ευφυείς λύσεις σε κάθε πρόβλημα συνήθως είναι απλές στην σύλληψη τους και δύσκολες στην εφαρμογή τους. Για την "μικρή" Ελλάδα, οι ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ λύσεις στην συνεχιζόμενη επιθετικότητα των Ασιατών κατακτητών εξ' Ανατολών (για να μην ξεχνιόμαστε με την διαρκή προπαγάνδα εξ Δυσμών) είναι δύο:
    1. Στάση ζωής όπως της κας Νικοπούλου από περισσότερους κρατικούς λειτουργούς. Η έννοια του κράτους έχει ξεφτιλιστεί στην Ελλάδα και ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη τέτοιοι Έλληνες κρατικοί λειτουργοί που παρά τον χαμηλό τους μισθό και το αντίξοο περιβάλλον εργασίας "το έχουν πάρει" ζεστά και προσωπικά. Δυστυχώς από ότι φαίνεται είναι απλώς αυτόφωτοι φάροι, ξεχασμένοι από πολιτεία και τα ψευτοαριστερά ΜΜΕ. Πότε τιμήθηκε τελευταία φορά δημόσιος λειτουργός που με κίνδυνο της ζωής του δεν "έκανε πίσω"; Στο ζήτημα καθ' εαυτό, δηλ. της Παιδείας και δη αυτής στην ακριτική περιφέρεια, αντί το κράτος μας να κάνει την καλώς εννοούμενη προπαγάνδα για εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ διαφορετικών θρησκευτικών ομάδων προκειμένου να προοδεύσουν χωρίς προσκόμματα σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία, φαίνεται να επιδιώκει την απόσπαση της Θράκης από τον εθνικό κορμό για την δημιουργία ενός ακόμη ΝΑΤΟϊκού προτεκτοράτου α λα Σκόπια. Θα τρίζουν τα κόκκαλα του πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού. Αν αυτό δεν ισχύει, που είναι τα κίνητρα για να εμπλουτισθούν τα μουσουλμανικά χωριά και με άλλες Δασκάλες αυτού του διαμετρήματος;
    2. Γέννηση 3 ως 4 τέκνων ανά οικογένεια. Για να μην "πεθάνεις" ως έθνος χρειάζεσαι έναν μέσο όρο 2,1 παιδιών ανά οικογένεια. Εμείς όχι μόνο δεν έχουμε πιάσει τον μέσο όρο, αλλά βρισκόμαστε κάτω και από αυτόν των πλούσιων (και άρα πιο "καλομαθημένων") βόρειων χωρών της ΕΕ. Προσωπικά έχω δύο τέκνα και παρ' ότι δύσκολα τα βγάζω πέρα (βλ. ιδιωτικός τομέας) σκέφτομαι για τρίτο μωρό, μόνο και μόνο γι' αυτόν τον λόγο. Τα βασικά μου προβλήματα (που το κόστος για ένα σοβαρό κράτος και όχι ένα κράτος αρπαχτής και βολέματος ημέτερων είναι μικρό) είναι τα χρήματα που δίνω για παιδικό σταθμό και για... πάνες! (Ψάξτε να δείτε τι γίνεται γι' αυτά τα δύο στην Φινλανδία και θα... κουφαθείτε!).
    ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΑ, δεν χρειαζόμαστε τίποτε άλλο παρά λιγότερη αντεθνική προπαγάνδα, λιγότερη soft power δράση εναντίον της Ελλάδας, λιγότερους Δραγώνες, Ρεπούσηδες, Βερέμηδες, Ηρακλείδες, ΕΛΙΑΜΕΠ, Κατασκευαστική Κοινοπραξία Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Α. Ε. - Indymedia Α.Τ.Ε., Σόρους και λοιπά σοράκια και περισσότερους Θουκυδίδηδες, Γιανναράδες, Κονδύληδες, Ήφαιστους, Καλεντερίδηδες και Καββαθάδες. Ας βρουν επιτέλους οι μέτριοι ψευτοακαδημαϊκοί μισθοφόροι ΜΟΝΟΙ τους και όχι από την ληστρική φορολόγηση μου άλλο ρόλο και τρόπο προσπορισμού τους (π. χ. την σωτηρία της Καρέτα - Καρέτα ή την προωθημένη ορνιθολογία, όπως ο νέος Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης)_Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στους ηρωικούς δασκάλους ΥΠΟΚΛΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ
    Μια Υπόκλιση που ΟΛΟΙ πρέπει να δουν και να διαβάσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς αυτό που δε γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ότι η ηρωική δασκάλα ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ και μάλλον θα κάνει αίτηση για να μετατεθεί από την επόμενη χρονιά από το Μεγάλο Δέρειο.

    Και ερχόμαστε στο τώρα και το αύριο.

    Η Χαρά έκανε το χρέος της, υπηρέτησε σε ένα δύσκολο πόστο, έπραξε ως σωστή Ελληνίδα.

    Δεν ξέρω πόσοι από εμάς (τους δημόσιους υπαλλήλους, δασκάλους καθηγητές, κλπ) θα επιχειρούσαμε κάτι αντίστοιχο.

    Και επειδή δεν είναι όλοι τόσο θαρραλέοι όσο η Χαρά.....

    το Ελληνικό κράτος τι κάνει για να βοηθήσει τους μουσουλμάνους των μειονοτικών περιοχών να απεξαρτηθούν από την αγκάλη του προξενείου και της Τουρκίας;;;

    Έχει κάποια πολιτική μακροπρόθεσμη, με κίνητρα για να στελεχωθούν τόσα δύσκολα μέρη με ανθρώπους που θα έχουν όρεξη, βοήθεια από την πολιτεία, κατάρτιση ;;;;;;;;;;;;;

    Θα σας απαντήσω:
    επιτρέπει το δήμαρχο Φιλύρων, Χασάν Κιασήφ,3 μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους, να μην ανοίγει τα 4 νηπιαγωγεία που ίδρυσε η ελληνική πολιτεία (επί Ευρ. Στυλιανίδη), στα χωριά του δήμου του, Λαμπρό, Αρχοντικά, Βάκος και Άρατος.

    Ο λόγος είναι ότι ενοχλείται πως μέσα στο "τσιφλίκι" του τόλμησε το ελληνικό κράτος (κάποια στιγμή) να προσφέρει και νηπιαγωγεία που δεν είναι (και αυτά) μειονοτικά.
    [πληροφορίες άντλησα από τον Αντιφωνητή, 16 Νοεμβρίου 2009]


    Επιτέλους, θα κάνει κανείς κάτι γι΄αυτό;;;;;;;;;;

    Υ.Γ. Η ίδρυση ελληνικών νηπιαγωγείων, μη μειονοτικών, εντός της μειονοτικής ζώνης, είναι κατά τη γνώμη μου η μόνη σοβαρή προσπάθεια απεξάρτησης (τουλάχιστον των Πομάκων και των Ρομά) από τον εκφοβισμό και προσηλυτισμό του Τούρκικου προξενείου και της κατ' επέκταση της Τουρκίας.

    Αυτό που βλέπουμε είναι ότι η προσπάθεια αυτή δε συνεχίζεται με την ορμή, για να μην πω ότι ακυρώνεται σχεδόν. Και για να είμαι δίκαιος, η αλλαγή αυτή δε φάνηκε με την πτώση της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά ήδη με την αλλαγή του Ευριπίδη Στυλιανίδη από τον "επικοινωνιακό" Άρη Σπηλιωτόπουλο.

    Καρατζόβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των
    ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες.
    Ποτέ από το χρέος μη κινούντες·
    δίκαιοι κ’ ίσιοι σ’ όλες των τες πράξεις,
    αλλά με λύπη κιόλας κ’ ευσπλαχνία·
    γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
    είναι πτωχοί, πάλ’ εις μικρόν γενναίοι,
    πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε·
    πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
    πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.

    Και περισσότερη τιμή τούς πρέπει
    όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
    πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος,
    κ’ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ένα μεγάλο μπράβο στην Χαρά. Ελπίζω και έυχομαι ο αντικαταστάτης της να είναι αντάξιος στης για το καλό της πατρίδας.

    ΟΝΕΙΡΟΠΌΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο στην Χαρά, Το τσαγανό της είναι όσο 10 ανδρών!
    Μια ηλιαχτίδα φωτός και ελπίδας στο ''βαρύ'' σκοτάδι που καλύπτει τις περιοχές του Μ-Μ Δερείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΜΟΡΦΗ......

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η Αντιπαρακμή για μία ακόμη φορά στο πλευρό της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου

    http://antiparakmi.blogspot.com/2009/11/blog-post_19.html

    Καρατζόβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΧΑΡΑ κυριολεκτικά!
    Μαζί σου.



    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.