2/11/09

Εκδήλωση του Σάββα Καλεντερίδη: Οδοιπορικό στα Xνάρια του Ελληνισμού


Τη στιγμή που η ελληνική κοινή γνώμη υφίσταται τις συνέπειες μιας ιδιότυπης επιχείρησης ψυχολογικού πολέμου που σχετίζεται με το λεγόμενο στρατηγικό βάθος της Τουρκίας και την συνεπακόλουθη πολιτική του νεοοθωμανισμού, ο Σάββας Καλεντερίδης, με την παρουσίαση φωτογραφικού υλικού από τη Θράκη, την Πόλη, τον Πόντο, την Καππαδοκία και την υπόλοιπη Ανατολή, ανατρέπει το νεοοθωμανικό ιδεολόγημα του Νταβούτογλου και αναδεικνύει το ιστορικό και στρατηγικό βάθος του Ελληνισμού στην ίδια την τουρκική επικράτεια. Mια εκδήλωση που δεν πρέπει να χάσει κανείς.
Η παρουσίαση θα γίνει στα πλαίσια της εκδήλωσης που συνδιοργανώνει το Βιβλιοπωλείο "Χωρίς Όνομα" και οι Eκδόσεις ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ, σήμερα, στις 19:30, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χολαργού, Περικλέους 53-55, Χολαργός.
Πληροφορίες: 210 6546742, 210 3316036


2 σχόλια:

  1. Αγαπητοί Φίλοι

    Αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο, ξεκινάμε μια προσπάθεια "εξωστρέφειας" των δραστηριοτήτων των Συλλόγων μας, με τη δημιουργία του διαδραστικού portal http://www.mikrasiatis.gr, με Νέα και Ειδήσεις του Μικρασιατικού Ελληνισμού, εκδηλώσεις των Μικρασιατικών Συλλόγων κα.

    Ενας από τους κύριους στόχους μας είναι να φέρει πιο κοντά τους Συλλόγους μας αλλά και τους Απόδημους Μικρασιάτες που ζουν σε όλο τον κόσμο. Επιδίωξη είναι να αποτελέσει ένα Δίκτυο ενημέρωσης, μια βάση δεδομένων που αλληλεπιδρά με τους μικρασιάτες, συμβάλλοντας στην πολιτιστική ανάδειξη και κληρονομιά των προγόνων μας και στην προσέγγιση της κρίσιμης τέταρτης γενιάς μικρασιατών, τώρα που οι δεσμοί με το παρελθόν και την ιστορία χαλαρώνουν.

    Η θεματολογία του mikrasiatis.gr αφορά:
    Αρθρα-Συνεντεύξεις
    Νέα-Ανακοινώσεις-Εκδηλώσεις- Παρουσιάσεις, Μικρασιατικών Συλλόγων-Φορέων
    Μουσεία-Εκθέσεις- Συνέδρια-Συναυλίες-Εκδρομές
    Βιβλίο-Μουσική-Ταινίες-Ντοκυμαντέρ-Θέατρο -Κουζίνα
    Παραδοσιακοί Χοροί
    Ηθη-Εθιμα

    Η προσπάθεια είναι ανοικτή σε κάθε είδους πρόταση βελτίωσης του portal και της θεματολογίας του.
    Οσοι επιθυμούν να αποστείλουν κείμενα και φωτο τώρα στο ξεκίνημα, μπορούν να επικοινωνούν με το e-mail info@mikrasiatis.gr

    Με εκτίμηση

    Δημήτρης Παντέλας
    Γ.Γ Ενωσης Μικρασιατών Θήβας

    6932539167

    --

    _________________________________
    e-mail:mikrasiatesthivas@gmail.com
    http://mikrasiatesthivas.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια καταπληκτική παρουσίαση, βασισμένη στην δουλειά των εκδόσεων Ινφογνωμων, κατά την οποία επανενώνονται ιστορικά και πολιτιστικά τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με την ενδοχώρα της Μικρασίας.

    Μια απίστευτη καταγραφή πλήθους αρχαίων θεάτρων, βουλευτηρίων, ναών, εκπαιδευτηρίων και κατοικιών ελληνικών όλων των τάξεων απο τα αρχαία χρόνια έως σήμερα.

    Διατύπωθηκαν σκέψεις για το στρατηγικό βάθος του Ελληνικού Πολιτισμού σε αντιδιαστολή με το νεοθωμανικό δόγμα του στρατηγικού βάθους της Τουρκίας, συνδέθηκε ο νεοθωμανισμός με την επιχείρηση παραποίησης της ιστορίας και τέλος θίχτηκε η βροντερή απουσία του ελληνικού κράτους σε θέματα πολιτισμού, παιδείας σε αντίθεση με τα επιτεύγματα του κοινοτισμού στα 3000 χρόνια τουλάχιστον καταγραφής της ελληνικής ιστορίας,

    Σάββα σε ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.