23/8/10

Ο πυρηνικός αντιδραστήρας του Σουδάν θα είναι έτοιμος έως το 2020

Το Σουδάν σκοπεύει να κατασκευάσει τον πρώτο του πυρηνικό αντιδραστήρα καθώς και την πρώτη μονάδα παραγωγής ατομικής ενέργειας για ειρηνική χρήση έως το 2020, σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Suna.
Σύμφωνα με τον Μοχάμεντ Αχμέντ Χασάν Αλ Ταγιέμπ, γενικό διευθυντή της Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας του Σουδάν, η κυβέρνηση της χώρας του έχει ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό αυτού του έργου σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας.
Μια επιτροπή της ΑIEA, της οποίας το Σουδάν είναι μέλος από το 1958, αναμένεται να μεταβεί στην πρωτεύουσα Χαρτούμ έως τα τέλη της εβδομάδας.
Το Σουδάν, η μεγαλύτερη σε έκταση χώρα της Αφρικής, είναι πλούσια σε υδρογονάνθρακες.
Η παραγωγή πετρελαίου ανέρχεται σε 470.000 βαρέλια την ημέρα, παρά την πολιτική αστάθεια και τις αμερικανικές κυρώσεις, σε ισχύ από το 1997.
Το Σουδάν έχει επίσης κατασκευάσει υδροηλεκτρικά φράγματα στον Νείλο ποταμό για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, κάτι, όμως, που "δεν εμποδίζει" το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας να μην έχει πρόσβαση σε νερό και να στερείται της τακτικής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, όπως επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο.
ΕΝΕΤ

10 σχόλια:

  1. Να φάνε δεν έχουνε πυρηνικά θέλουνε. Βλέπω μεγάλη κινητικότητα γύρω από τα πυρηνικά στις ισλαμικές χώρες... Συμβαίνει κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΝΤΑ..ΑΣ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΑΝΤΙΚΡΥΖΟΥΜΕ ΜΕ ΔΕΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΩΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρα αμέτρητα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.
    Το ίδιο πρέπει να ξεκινήσουν και οι Παλαιστίνιοι. Ατομικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Ο πυρηνικός αντιδραστήρας του Σουδάν θα είναι έτοιμος έως το 2020"

    Οποτε οι Εβραιοι εχουν αρκετο χρονο να προετοιμαστουν για να τον βομβαρδισουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η πυρηνικη τεχνολογια στα χερια παριων και τριτοκοσμικων θα πρεπει να αποτρεπεται με καθε τροπο εγκαιρα και οχι οταν εχουν φτασει στο τελικο σταδιο.

    Perseas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ίδιο και τα σχόλια απ' τους παρίες, λ.χ. Perseas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προφανως τον θελουν και αυτοι για "ειρηνικους" σκοπους π.χ. να εξολοθρευσουν τους ΧΡΙΣΤΑΙΝΟΥΣ/ανιμηστες κατοικους του Νταρφουρ.Γιατι οι μουσουλμανικες χωρες θελουν τοσο πολυ αυτου του ειδους οπλα και παρεπιντοντως γιατι σωνει και καλα πρεπει να υπαρχει η Ισλαμικη Διασκεψη?
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Το ίδιο (να απαγορευτουν) και τα σχόλια απ' τους παρίες, λ.χ. Perseas"
    Καμαρωστε τον ορισμο του "διαλογου" συνφωνα με τους Ισλαμολιγουρηδες ισλαμοφασιστες "Ελληνες" οπως ο "τζιμης" και ο "ομαδεον"Σαν πολυ δεν εμπνεονται απο την "Ισλαμικη Δημοκρατια"? του Ιραν?
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό ήταν, είναι και θα είναι το Ισλάμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς το φίλο σχολιαστή της 23 Αυγούστου 2010 1:03 μ.μ.:
    Στην πυρηνική δευτεροβάθμια του Σουδάν εξίσωση πρόσθεσε τεχνογνωσία από Ιράν (http://www.afrol.com/articles/18936, ) κι ένα γενοκτονικό ισλαμοφασιστικό κράτος στη νιοστή δύναμη http://www.freerepublic.com/focus/bloggers/2052337/posts, http://arabracismislamofascism.wordpress.com/2010/01/10/jihad-and-genocide/.
    Εννοείται όλα αυτά για ξεκάθαρα "ειρηνικούς" σκοπούς http://www.adnkronos.com/AKI/English/Security/?id=3.1.45921356... όπως και για την ανθρωπιστική Τουρκία, βεβαίως, βεβαίως (εξαρτημένη μεταβλητή) που θέλει κι αυτή το μερτικό της (http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2006/03/06/AR2006030601513.html, http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=9B06E1D9103FF936A25757C0A9619C8B63&sec=&spon=&pagewanted=3)
    Κατά τ' άλλα στη χριστιανική Ελλάδα ασχολούνται ακόμη με τους ενδεχόμενους κινδύνους από μια συνεργασία με το Ισραήλ.
    BRUNO

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.