3/8/10

Στο "μικροσκόπιο" οι προμήθειες του στρατού

Για γκρίζες και προβληματικές πλευρές στις προμήθειες των ενόπλων δυνάμεων έκανε λόγο τη Δευτέρα στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης.

Με αφορμή το τραγικό δυστύχημα της Παρασκευής με τη συντριβή ελικοπτέρου στα Μέγαρα, στο οποίο χάθηκαν δύο πιλότοι, τόνισε ότι από το υπουργείο Άμυνας έχει ζητηθεί ΕΔΕ γιατί ελικόπτερα όπως αυτό που συνετρίβη παρελήφθησαν με προβλήματα.

«Θα τα ελέγξουμε όλα, δεν παίζουμε με τις ένοπλες δυνάμεις. Πρέπει να υπερασπιστούμε τα χρήματα του ελληνικού λαού» σημείωσε.

Εξάλλου, ο κ. Μπεγλίτης έδωσε απάντηση στις κριτικές για την παρέμβαση του στρατού στον εφοδιασμό της αγοράς.

Όπως τόνισε, ο στρατός δεν είναι εκτός κοινωνίας και δουλειά των ενόπλων δυνάμεων είναι να υποστηρίξουν το δημόσιο συμφέρον και να υπερασπίζονται ένα κοινωνικό ρόλο σε συνθήκες και περιόδους ειρήνης.
http://www.skai.gr

2 σχόλια:

  1. Σιγά σιγά να βγαίνουν στη φόρα και οι προμήθειες του στρατού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων περιγράφεται θεσμικά στην Πολιτική Εθνικής Άμυνας και όποιος θέλει να εισάγει οτιδήποτε πρέπει να να το κάνει θεσμικά.Ο Στρατός δεν εξυπηρετεί πολιτικές κυβερνήσεων.Ο Στρατός,ΕΔ,ανήκουν στην Πατρίδα.Οι προμήθειες των ΕΔ γίνονται με συγκεκριμένο τρόπο ,θεσμικό.Τόσο το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο ,όσο και οι υπάρχουσες διαταγές περιγράφουν το σύστημα αυτό.Το τελικό στάδιο ανήκει πάντοτε στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία και είναι γνωστό και φυσιολογικό ότι οι δαπάνες αυτές γίνονται και για λόγους εξωτερικής πολιτικής.Δεν πρέπει να μιλάμε για προμήθειες του Στρατού αλλά για προμήθειες που αποφασίζονται ,ως επί το πλείστον απο το ΚΥΣΕΑ,παρουσία μόνον ενός μέλους με δικαίωμα ψήφου,προερχομένου απο τις ΕΔ,του ΑΓΕΕΘΑ.αΥΤΆ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΊΖΟΥΜΕ ,ΓΙΑΤΊ ΜΙΛΆΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΘΌ ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΌ ΕΥΘΥΝΏΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.