25/10/19

Τούρκος στρατηγός: «Στην Κύπρο κάψαμε τζαμιά για προβοκάτσια»

Ιστορική ομολογία για τα γεγονότα της περιόδου 1950-1970
‘Kıbrıs’ta cami bile yaktık’
Ο Τούρκος στρατηγός εν αποστρατεία Σαμπρί Γιρμιμπέσογλου
Του Νίκου Στέλγια
Μια μικρή στιγμή αμηχανίας ήταν αρκετή για να έρθει στην επιφάνεια μια έκφανση της σύγχρονης τουρκικής ιστορίας η οποία μέχρι σήμερα αποσιωπήθηκε συστηματικά από την Άγκυρα. Ο Τούρκος στρατηγός εν αποστρατεία Σαμπρί Γιρμιμπέσογλου, πρώην γενικός γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και αρχηγός της Ειδικής Υπηρεσίας Πολέμου του στρατού, κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο «Habertürk», σε μια στιγμή αμηχανίας, παραδέχθηκε ότι η υπηρεσία του φέρει την ευθύνη για την ανατίναξη και καταστροφή πολλών τεμενών στην Κύπρο κατά την θλιβερή περίοδο 1950-1970.
«Με σκοπό να ενισχύσουμε την αντίσταση του τουρκοκυπριακού λαού προβήκαμε σε δολιοφθορές. Π.χ. κάψαμε τεμένη. Στην Κύπρο αυτό ήταν δικό μας έργο. Εμείς κάψαμε τα τεμένη», αυτά δήλωσε χαρακτηριστικά ο στρατηγός Γιρμιμπέσογλου.
Ο Τούρκος στρατηγός επεξήγησε και την λογική πάνω στην οποία βασίστηκε η δράση της Επιτροπής Μελέτης Στρατιωτικής Κινητοποίησης η οποία ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας ’50 και αντικαταστάθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Πολέμου το 1971. Σύμφωνα με τον στρατηγό, η συγκεκριμένη επιτροπή, η οποία προέβη στις δολιοφθορές στην Κύπρο και οργάνωσε το πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης το 1955, στήριξε τη δράση της στην εξής στρατηγική: «Με σκοπό να κινητοποιηθεί ο λαός, η επιτροπή προχώρησε σε δολιοφθορές και στη συνέχεια επέρριψε τις ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά. Αυτός ήταν ο κανόνας διεξαγωγής των ειδικών επιχειρήσεων. Στην Κύπρο κάψαμε τεμένη».
Ο στρατηγός Γιρμιμπέσογλου εξήγησε ότι η Επιτροπή Μελέτης Στρατιωτικής Κινητοποίησης ιδρύθηκε το 1953 στην Άγκυρα από τρεις αξιωματικούς του τουρκικού στρατού και ότι τροφοδότησε την τουρκοκυπριακή οργάνωση Volkan και στη συνέχεια την TMT με όπλα. Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος της επιτροπής ήταν η ένοπλη αντιμετώπιση της ΕΟΚΑ.

Σχέδιο δολοφονίας του Οζάλ
Ο στρατηγός Γιρμιμπέσογλου προέβη στις παραπάνω δηλώσεις λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις δηλώσεις του υιού του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Τουργκούτ Οζάλ. Στις δηλώσεις του, ο Αχμέτ Οζάλ ισχυρίστηκε ότι η Ειδική Υπηρεσία Πολέμου είχε καταστρώσει σχέδια δολοφονίας του πατέρα του.
Στις δηλώσεις του στο «Habertürk», ο στρατηγός Γιρμιμπέσογλου αρνήθηκε την ανάμειξή του στα σχέδια δολοφονίας του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας.
Η τουρκική δικαιοσύνη έχει αρχίσει να ερευνά τους ισχυρισμούς περί σχεδίων δολοφονίας του Τουργκούτ Οζάλ.

Σιωπή γεμάτη νόημα στην τουρκοκυπριακή πλευρά
Ποια υπήρξε η αντίδραση της τουρκοκυπριακής πλευράς στις ιστορικές δηλώσεις του στρατηγού Γιρμιμπέσογλου; Σε επαφές της με την άλλη πλευρά της πράσινης γραμμής, η www.kathimerini.com.cy διαπίστωσε ότι στην τουρκοκυπριακή κοινότητα επικρατεί σιωπή γεμάτη νόημα.
Μια μικρή μερίδα της τουρκοκυπριακής κοινότητας επιθυμεί τη διεξοδική έρευνα για τη συμμετοχή τουρκικών και τουρκοκυπριακών παραγόντων στα εγκλήματα της περιόδου 1950-1970. Σε αντίθεση με αυτή τη μερίδα, η πλειοψηφία των προοδευτικών στοιχείων δεν επιθυμεί μετωπική σύγκρουση με τους εθνικιστικούς παράγοντες και προτιμά να σιωπήσει. Από την πλευρά τους, οι εθνικιστικοί παράγοντες εκφράζουν τον εκνευρισμό τους για τις δηλώσεις του στρατηγού Γιρμιμπέσογλου. Σύμφωνα με τους ίδιους, οι συγκεκριμένες δηλώσεις είναι «κρατικά μυστικά» της Τουρκίας και δεν θα έπρεπε να έρθουν στο προσκήνιο. Οι ίδιοι θεωρούν υπεύθυνες για τις συγκεκριμένες δηλώσεις τις τουρκικές κρατικές αρχές οι οποίες τις επέτρεψαν. Από την άλλη, οι ίδιοι επισημαίνουν ότι το έργο της Επιτροπής Μελέτης Στρατιωτικής Κινητοποίησης και της ΤΜΤ νομιμοποιείται στο όνομα των «εθνικών συμφερόντων» των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας.
www.kathimerini.com.cy

25 σχόλια:

  1. Αν ακουστεί από πουθενά αυτή η είδηση -και ειδικά αν ακουστει ως πραγματική και αξιόπιστη- να μου τρυπήσετε τη μύτη.
    Εδώ ο τύπος καταρρίπτει όλη την τουρκική επιχειρηματολογία για τον Αττίλα και ουσιαστικά ομολογεί εγκλήματα πολέμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως και το δημοσίευσε ο Αλαφούζος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά τώρα με την αλλαγή της στρατηγικής θέσης της Τουρκίας απέναντι στο Ισραήλ θα έχουμε πολλά τέτοια μαντάτα! πως δεν μας τάπε τόσω καιρό ο Κίζινγκερ και οι κολητοί του?

    Μα θα μου πεις εδώ πατριώτες Έλληνες ζαχάρωναν τα ΤΑΝΚ για εσωτερική προβοκάτσια, εκεί τουλάχιστον το κάναν στο εξωτερικό! και στη συνέχεια το χρήμα για τους εξοπλισμούς! κινήθηκε άφθονο!

    Χαρά σ΄ αυτούς που με την προβοκάτσια είχαν όπλα να πουλούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΑΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΟΥΡΚΟΓΛΕΙΦΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ/ΚΑΝΑΛΙΩΝ.

    ΕΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΉ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΝΤΩΣ. ΕΥΩΔΙΑΖΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και ως συνηθως η ικανοτηατη ελληνικη διπλωμτια θα εκμεταλευτει στο μεγιστο την ομολογια και θα κατακεραυνωσει την τουρκικη εξ. πολιτικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. -Ετσι λειτουργούν οι Τούρκοι και το γνωρίζουμε πολύ καλά, ας μην χρησιμοποιούν λοιπόν αυτές τις "αποκαλύψεις " κάποιοι για να συσκοτίσουν τις δικές τους ευθύνες.
    Για παράδειγμα θα μάθουμε ποτε το μέγεθος της ευθύνης του Κωνσταντίνου Καραμανλή;

    Εκει που εχουν φτασει τα πραγματα η λυση στο Κυπριακό ειναι μια και μοναδική.
    Διχοτομηση του νησιου.
    Ολες οι αλλες "λυσεις" θα εξυπηρετησουν την Τουρκία, οι Τουρκοκύπριοι και οι εποικοι που θα τους αναγνωρισουν ιδια δικαιωματα με τους Τουρκοκυπριους θα εξαπλωθουν σε ολο το νησι και μολις (σε λιγες δεκαετιες) υπερισχύσουν και πληθυσμιακά η τουρκοποιηση του νησιου θα ειναι μη αναστρεψιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο θεός να φυλάει το έθνος μας από τα media μας και τον κακό μας εαυτό, γιατί να φυλαχτούμε μόνοι μας δεν παίζει.

    Από Michael+

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σιγά σιγά, αποκαλύπτεται και στους ίδιους τους Τούρκους τι σόι κράτος έχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΙΜΑΙ ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΣ!!!ΤΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ;ΓΙΝΟΝΤΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ;ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ;ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. απο το δεκεμβρη και στη θρακη σας, χαιβανια ελληνες


    ισμαηλ καμαλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισμαήλ Μαλάκ,τί θα κάνετε? Εδώ με τούς Κούρδους χωρίς ναυτικό, χωρίς αεροπορία, χωρίς άρματα και ακόμα μετράνε τά φέρετρα σας.Μόνο μην γίνει τίποτα περίεργο καί έρθουμε εμείς Μαλάκ.Μεγαλο στόμα έχετε.

      Διαγραφή
  11. Δεν θα εκπλαγώ καθόλου εάν κάποιος από τους Τούρκους στρατιωτικούς ομολογήσει ότι Τούρκοι πράκτορες και προβοκάτορες έβαζαν φωτιές στα ελληνικά νησιά και αλλού !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αφιέρωση στον Τζίμη.

    Πακέτο 1ο.

    Πρωτοσέλιδα εφημερίδων 29/11/1996

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "σοκ στην κυβέρνηση και αίσθηση στις ξένες πρεσβείες στην Αθήνα προκαλούν οι αποκαλύψεις του Τούρκου βουλευτή Σεντάτ Μπουντζάκ για επιχειρήσεις δολιοφθορών από τη μυστική υπηρεσία ΜΙΤ και από την οργάνωση 'Γκρίζοι Λύκοι' στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου".
    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "πράκτορες της Τουρκίας έκαψαν και την Αττική φέτος το καλοκαίρι: πυρπόλησαν την Πεντέλη με οργανωμένο σχέδιο και με στόχο - σε πρώτη φάση - την Εκάλη και την Κηφισιά. Οι πράκτορες ήταν μέλη της 15μελούς ομάδας που βάσει στρατιωτικού σχεδίου έκαψαν και φέτος νησιά του Αιγαίου, με πρώτα τη Ρόδο, την Κρήτη, τη Σάμο. Η άφιξη των Τούρκων πρακτόρων με στόχο τα δάση είχε προαναγγελθεί από 'άκρως απόρρητο σήμα' της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας του υπ. Δημόσιας Τάξης στις 20 Ιουνίου 1996, που κινητοποιούσε το υπουργείο Γεωργίας για αυξημένη επιφυλακή στα δάση. Το σχέδιό τους για τα νησιά και την Αθήνα επιβεβαιώνεται από έκθεση Αμερικανών ειδικών: ήλθαν το καλοκαίρι στην Ελλάδα, ερεύνησαν όλες τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές και το πόρισμά τους αναφέρει: Οι 30 από τις 36 πυρκαγιές δασών οφείλονται σε καθαρό εμπρησμό. Από αυτές είναι: Πεντέλη, Κρήτη (Χανιά, Λασίθι, Ηράκλειο), Εύβοια, Ρόδος κλπ".

    ΤΑ ΝΕΑ προσθέτουν ότι η κυβέρνηση είναι "αποφασισμένη να ερευνήσει εις βάθος την πρωτοφανή ομολογία του Τούρκου βουλευτή".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "σαφείς εξηγήσεις αναμένεται να ζητήσει η κυβέρνηση από την Αγκυρα για τις αποκαλύψεις Τούρκου 'Γκρίζου Λύκου' περί εμπρησμών στα ελληνικά νησιά. Η Αθήνα θα αναμείνει την τουρκική αντίδραση στις αποκαλύψεις αυτές για να καθορίσει την περαιτέρω στάση της. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου επέμενε χθες ότι οι αποκαλύψεις αυτές είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικές γιατί "...δείχνουν οτι έχουν διεξαχθεί στην Ελλάδα δολιοφθορές με τουρκική υποκίνηση..".


    Προσέξτε το τελευταίο! Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ο κ. Πολύδωρας είναι παράφρων για τα περί ασυμμέτρου απειλής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πακέτο 2ο.

    Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων 05/04/1998

    Απόρρητη έκθεση του τμήματος ερευνών του πρωθυπουργικού γραφείου της Τουρκίας αποκαλύπτει, ότι ομάδες μυστικών υπηρεσιών της γειτονικής χώρας ενέχονται σε εμπρησμούς και βομβιστικές επιθέσεις εναντίον ελληνικών νησιών. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", οι διαπιστώσεις αυτές περιλαμβάνονται σε 11 σελίδες, που δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα τον περασμένο Ιανουάριο, όταν το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ, έδωσε στη δημοσιότητα το σύνολο της απόρρητης έκθεσης, που αναφέρεται στο σκάνδαλο "Σουσουρλούκ", στις διασυνδέσεις του ακροδεξιού τρομοκράτη Αμπντουλάχ Τσατλί με βουλευτές και στελέχη του κόμματος του Ορθού Δρόμου της Τανσού Τσιλέρ, όπως οι Σεντάτ Μπουτζάκ και Μεχμέτ Αγάρ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο απόρρητο τμήμα της έκθεσης, που αφορά την Ελλάδα, αναφέρονται διάφορες επιθέσεις, που έγιναν σε ελληνικό έδαφος, από μονάδες που "τελούσαν σε διατεταγμένη υπηρεσία".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πακέτο 3ο.

    Ο Διαχειριστής μας στην Espresso, 27/07/2009

    Ο Σάββας Καλεντερίδης, μάλιστα, δηλώνει ότι στο παρελθόν οι Τούρκοι θεωρούσαν ότι ασκούσαν «πολιτική» βάζοντας φωτιές στην Ελλάδα. «Είναι βέβαιο ότι μας έβαζαν φωτιές» δηλώνει στην «Espresso της Κυριακής» ο Σάββας Καλεντερίδης και συνεχίζει: «Εχουμε μια ομολογία. Ο Γιασάρ Οζ ήταν μέλος τουρκικής παρακρατικής οργάνωσης που ήταν συνάμα συμμορία της μαφίας. Στο εσωτερικό της Τουρκίας έκαναν δολοφονίες και χτυπήματα σε κουρδικούς στόχους. Κάποια στιγμή ο Οζ συνελήφθη με δέκα κιλά ηρωίνη. Οταν τον έπιασαν οι αρχές ασφαλείας και τον οδηγούσαν στη φυλακή, μπροστά στα τηλεοπτικά κανάλια άρχισε να φωνάζει. Μάλιστα, κάποιοι τον είχαν προειδοποιήσει να μην πει κουβέντα, αλλά εκείνος πρόλαβε να φωνάξει: “Οταν έβαζα φωτιές στην Ελλάδα, ήμουν καλός και τώρα με κλείνετε φυλακή;”».

    Αν δεν κάνω λάθος, όταν ο Τούρκος βουλευτής Σεντάτ Μπουντζάκ απεκάλυψε στην τηλεόραση το 1996 ότι καίνε τα ελληνικά δάση, επιχειρούσε να αποδείξει ότι οι Γκρίζοι Λύκοι είναι μία αξιοσέβαστη οργάνωση σε διατεταγμένη υπηρεσία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ grammophone
    ΟΥΔΕΜΙΑ αμφιβολία υπάρχει για το ποιοί προξένησαν τις περισσότερες -αν όχι όλες- μεγάλες δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, σε νησιά και ενδοχώρα...
    Αυτό που μένει είναι να βγεί και ένας στρατιωτικός τους να μας το πει ...επίσημα !!!

    Διότι μετά δεν θα υπάρχει ΚΑΜΙΑ δικαιολογία από τους ψοφοδεείς που μας κυβερνούν, γιατί δεν ζητούν από την Τουρκία να αποζημιώσει με μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ την Ελλάδα ...
    Και δεν είναι ασφαλώς μόνο το οικονομικό θέμα...
    Μετά θα πάει αλλού η βαλίτσα !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Απορω γιατι μας προκαλει "εκπληξη" η δηλωση του Τουρκου αξιωματικου δεδομενης της Ιστοριας τους.. "Ο κοσμος το εχει τουμπανο και αυτοι κρυφο καμαρι"
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. θενκς για την είδηση. θα παίξει σήμερα 5-6 στο 'ράδιο-άγριο' στον φλας69.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δημοσιευματα τετοια θα ερχονται συνεχεια μεχρι την λυση του κυπριακου το 2016. Δειχνουν την καλη δηθεν θεληση της τουρκιας που ομολογει τα λαθη της. Δηθεν. Αυτο λενε οι ειδικοι εποικινωνιακοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Why The Turkish Military Bombed Mosques In Cyprus
    28 September 2010

    "[Originally published in Hurriyet Daily News] Last week, Sabri Yirmibeşoğlu, a retired Turkish general, said something that shocked the nation. During an interview by Habertürk, a popular news channel, he said that the Turkish military had bombed mosques in Cyprus in the past and put the blame on the Greeks. “Such attacks and sabotages on sacred values are done and portrayed as if the enemy did them,” he explained. “The purpose is to raise the resistance of the people.” The 82-year-old Yirmibeşoğlu was probably not aware of the possible impact of this revelation, which he made just in passing, as if it were a trivial detail. But since then, the media has hotly debated what the bombed mosque story really is, and what it tells us about the amazing adventures of our military. Manufacturing contempt As Yıldıray Oğur, a columnist in daily Taraf, wrote, the operation the ex-general refers to is probably the bombings of the Bayraktar and Ömeriye mosques in Nicosia on the night of March 24, 1962. The incident, naturally, inflamed Cypriot Turks, who organized demonstrations against the Greeks of the island, who they thought were responsible. (Their “resistance,” in other words, was “raised.”) A few weeks later, though, a local newspaper run by two Cypriot Turks, Ahmet Muzaffer Gürkan, 38, and Ayhan Hikmet, 35, wrote that the bombings had not been done by Greeks at all. And, lo and behold, these two men were both assassinated on that very same night, on April 23, 1962. (Perhaps we need another talkative ex-general to fully shed light on that part of the story.) Now, all this, of course, is deeply troubling. It shows that the Turkish military intentionally increased tension between the Turks and Greeks of Cyprus, paving the way for more tragic events in the years to come and the partial occupation of the island by Turkey in 1974."

    http://www.mustafaakyol.org/index.php/blog/posts-in-english/1105-why-the-turkish-military-bombed-mosques-in-cyprus-85

    (Akyol writes regular columns for two Turkish dailies, Star and Hürriyet Daily News.[2] He has criticized both Islamic extremism and Turkish secularism, which he likens to Jacobinism[3] and fundamentalism.[4] His articles are often friendly to the incumbent Justice and Development Party.)


    https://www.haberturk.com/gundem/haber/554417-kibrista-cami-bile-yaktik

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ὅμοια προβοκάτσια κατά Τούρκων καί γενικά κατά Μουσουλμάνων,
    ἄν/θά γίνῃ ἀπό τήν τουρκική ΜΙΤ καί στήν Ἑλλάδα, σήμερα,
    Εἴμαστε ἔτοιμοι ὡς λαός καί ὡς ἡγεσία νά ἀπαντήσουμε ἀποτρεπτικά σέ ἕνα τέτοιο πολύ ρεαλιστικό "σενάριο";

    Ἤ ἀντιθέτως, θά βρεθοῦν προδότες πού θά θελήσουν νά μιμηθοῦν τόν Λένιν, καί νά μετατρέψουν μιά διένεξη μεταξύ Ἐλλάδος καί Τουρκίας, σέ ἐσωτερική δυναμική ἐθνικῆς μας καταστροφῆς, γιά τήν κατάληψη τῆς ἐξουσίας ἀπό αὐτούς;
    -καί ἄλλοι προδότες "ὑπόγειων στοῶν καί ὑπόγειων διαδρόμων ἐξουσίας", πού θά θελήσουν νά "εἰρηνεύσουν" ἐκεῖνοι τά πράγματα μέ σοβαρές ἐθνικές ὑποχωρήσεις;

    Εἴμαστε σχεδόν σέ πόλεμο, μετά τήν Συρία, ἤ κάνω λάθος;

    _Ὁ Τράμπ ἐνεργεῖ σύμφωνα μέ τά σχέδια τοῦ "βαθέως κράτους" τῆς παγκοσμιοποιήσεως (τάχα τῶν ΗΠΑ), μήν ἀπατᾶσθε πλέον. Ἀλλά καί ὁ Πούτιν ὁμοίως, ἔτσι;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Θυμιζει κατι απο τον 'εμπρησμο' του πατερουλη κεμαλ στην Θεσσαλονικη ;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ισμαήλ Καμάλ το σχόλιο σου για το χαϊβάνια Έλληνες μόνο 5 σχόλια πρώτον όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται (χαϊβάνια) δεύτερον θα το δούμε (από Δεκέμβρη στη Θράκη μας) τρίτον Μήπως εννοείς την Ανατολική Θράκη μας τέταρτον πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θά είναι πέμπτον μάθε ότι οι Έλληνες θα είναι ο τελευταίος λαός που θα εξαφανιστεί από τον πλανήτη γη εφόσον βέβαια θα έχουν εξαφανιστεί όλοι οι άλλοι και πρώτοι και καλύτεροι εσείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.